Buitenland
  • 10
De Libanese terreurorganisatie Hezbollah heeft Israël gedreigd, te schieten op Israëlische arbeiders die bij de grens met Libanon bezig zijn met de bouw van een veiligheidsbarrière, indien dit werk niet onmiddellijk wordt stopgezet. ...

12 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
4

Grappemakers. Niet praten maar doen hisbullies. Kijken wat je durft.

1 Chaim    
12 maanden geleden door Chaim
5
Meld

Ze zullen wel ‘schieten’ in hun broek!

2 Jan met de korte achterlul    
12 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
5
Meld

Met een dergelijke uitspraak blijkt maar weer dat het terreurgroep hezbollah is die de dienst uitmaakt in Libanon, NIET de wettige regering. Want die horen we natuurlijk niet; het is daar één grote poppenkast. Hezbollah heeft heel zachtjes de macht overgenomen, daar. Waarvan akte!

Nou, schiet maar een keer. Dan zul je zien dat de grens even een kilometer naar het noorden opschuift zodat het onderhoudswerk zonder jullie loden cadeautjes kan plaatsvinden. Domme, agressieve arabieren... question

3 weerman    
12 maanden geleden door weerman
7
Meld

Dat doet Israel ook met Gazanen die aan hun kant van het hek werken, die worden ook beschoten, vallen regelmatig doden bij.

Dit is gewwoon hetzelffde, Israel blijft maar mooi weg bij het hek met Libanon en als ze dat niet wensen, kijken ze maar eens in hun joodse spiegel.

4 HenkG    
12 maanden geleden door HenkG
7
Meld

Quote
Israël handelt op zijn grondgebied overeenkomstig het besluit van de Veiligheidsraad na zijn terugtrekking uit Libanon in 2000.
Unquote

Deze keer houdt Israël zich bijna aan een VN-besluit en dat mag ook wel eens gezegd worden. Nou die oorlogstaal nog een beetje temperen, ze kunnen het wel als ze willen.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Blauwe_Linie

"Het Israëlische leger en leden van Hezbollah overschrijden de grens regelmatig. Israël voert missies uit om opslagplaatsen en lanceerinrichtingen van Hezbollah op te sporen en te vernietigen. Hezbollah overschrijdt de grens regelmatig in pogingen om Israëlische militairen te ontvoeren. Het gebied wordt door VN-troepen - UNIFIL - bewaakt, veel effect heeft deze bewaking niet.

Volgens de VN is de "Blue Line" geen grens, maar een lijn waarachter Israël zich dient terug te trekken. De officiële grens tussen Libanon en Israël dient nog nader te worden bepaald. De VN, Libanon en Israël zullen in onderling overleg deze grens vastleggen, hetgeen uiteraard niet eenvoudig zal zijn."

5 ~ Echelon II ~    
12 maanden geleden door ~ Echelon II ~
21
Meld

@4

Je snapt er weer niets van. Totaal onvergelijkbare grenzen. Bij Libanon staat die grens op Israëlisch terrein, ook de werkweg achter het hek ligt op Israëlisch terrein. Dus dat is géén Libanees territorium, maar Israëlisch. De grens ligt naast die weg! Wie daar werkt OP die weg, zijn Israëlische arbeiders. Vaak zelfs moslims. En die worden dan door hun geloofsbroeders beschoten?!

Bij de Gazastrook is de situatie anders; daar ligt de hele grens op Israëlisch gebied en staan ver daarvoor al waarschuwingen het gebied achter de borden niet te betreden; verboden zone in verband met de vele grensoverschrijdingen van hamas-terroristen.
Er werken nooit Gazanen aan "hun kant" van het hek, want dat is Israëlisch grondgebied. De grens ligt meer naar het westen... Voor de waarschuwingsborden. Als ze bij het hek zijn, zijn ze allang op verboden gebied.
Dus je kletst weer een eind weg, met weer zo'n lekkere vieze sneer op het eind. Triest maar weer. question

6 weerman    
12 maanden geleden door weerman
5
Meld

Als ik de grove dreigementen van de Israëlische regering Netanyahu aan de hele Libanese burgerbevolking lees over Libanon compleet platbombarderen dan snap ik de irritatie bij de Libanese regering en bij Hezbollah wel!
Maar ook de VN Vredesmacht op de Libanees - Israëlische grens wordt niet vrolijk van dit soort Israëlische schendingen van het bestand. Dat is óók wel duidelijk.

Maar ja, Israël en Trump, hè?
Die sturen aan op een oorlog in Libanon om Hezbollah te straffen voor hun dappere gevechten tegen ISIS, terwijl een normaal mens Hezbollah dankbaar is question

7 Uit Den Haag    
12 maanden geleden door Uit Den Haag
13
Meld

Gaza is Israelisch ge3bied? Weet je nog meer onzin?
Enne, als Hezbollah waarschuwingsbordjes neerzet mogen ze dus gewoon schieten, volgens de weermannen. Zo leer je nog eens wat question

Volgens mij kun je je beter tot het weer beperken. Blijft het morgen droog?

8 HenkG    
12 maanden geleden door HenkG
8
Meld

@7

Ja, praat bedreigingen maar weer goed. Het is, net als de rest van e onzin, nog off-topic ook. Triest.

9 weerman    
12 maanden geleden door weerman
7
Meld

Syrië dreigde ook al terug te scheiten.

de Neet maakt weer vrienden question

10 HenkG    
12 maanden geleden door HenkG
8
Meld

@8

Het is handiger om niet zo dom over te komen, als je eens beter leest. Maar je zoekt weer ruzie zie ik. Je doet maar, met al je haat.

11 weerman    
12 maanden geleden door weerman
6
Meld

@7 Hezbollah wordt zelfs door de EU als terroristisch bestempelt, in ieder geval de militaire tak die jij als 'normaal' mens dankbaar bent lol.

12 Yisrael    
12 maanden geleden door Yisrael
8
Meld

@5

Vreemd dat je bepaalde zinnen in je quote wegliet. Deze bijvoorbeeld:

"Op 16 juni stelde de Veiligheidsraad van de VN vast dat Israël had voldaan aan zijn verplichtingen. Het had zijn troepen volledig uit Libanon teruggetrokken conform de Blauwe Linie en daarmee tevens voldaan aan Resolutie 425 van de VN"

Verder is dat nou niet bepaald tekst uit 2017, maar uit 2000.. question

13 weerman    
12 maanden geleden door weerman
4
Meld

Sja weerman, de 1 moet zijn best doen om dom over te komen
En de ander moet veel moeite doen om slim te lijken..

Verschil moet er zijn,

14 HenkG    
12 maanden geleden door HenkG
8
Meld

@14

Had je nog iets on topic, of kom je alleen nog even met modder gooien en op-de-man schieten? Je bent dus door je argumenten heen. question Je valt weer door de mand, meid. question

15 weerman    
12 maanden geleden door weerman
3
Meld

Maar het is weer het oude liedje,

Wel vaker flikt Israel van alles en dat moet allemaal kunnen, tot iemand hetzelfde bij ze terug dreigt te doen, dan is het janken. Want het is altijd zo dat een ander niets mag, en Israel mag alles, denken de fans.

Ik ben altijd blij dat Israel geen buurland van ons is.

16 HenkG    
12 maanden geleden door HenkG
7
Meld
17 eh    
12 maanden geleden door eh
2
Meld

@13

Ik wil niet heel Wikipedia quoten, maar zoals u in mijn eigen woorden kunt lezen maak ik Israël een compliment. Of leest u daar maar liever overheen omdat dat niet strookt met het eenzijdige beeld wat u van mij hebt?

18 ~ Echelon II ~    
12 maanden geleden door ~ Echelon II ~
19
Meld

@18 Nou, wel een erg zuinig compliment.

19 Yisrael    
12 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@12 Veelzeggende dislikes.

20 Yisrael    
12 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@19

Maar wél een compliment. Ik ben IRL ook niet zo vrijgevig als het om het uitdelen van complimenten gaat, maar ik heb er volgens mij ook al eens één aan jou gegeven question

Maar daar lezen mijn 'fans' liever overheen. Gelukkig schrijf ik hier niet om aardig gevonden te worden of om plusjes te scoren. Ik schrijf wat ik denk, of wat ik wil delen over mijn persoonlijk leven op OT.

Enfin, het compliment was welgemeend, hoe afkeurenswaardig enkele droeftoeters dat ook mogen vinden.

21 ~ Echelon II ~    
12 maanden geleden door ~ Echelon II ~
17
Meld

@18

Nee, niet éénzijdig, maar deze m.i. belangrijke zin had je beter niet kunnen weglaten. question Verder moet je je maar niet druk maken om wie jou wel, en wie jou niet mag. Ik ga zoiets nooit op basis van wat zinnetjes in een discussieforum concluderen. Er zijn hier bijvoorbeeld serieuze Israëlhaters waar ik het op andere terreinen mee eens ben. Ik bedoel; je krijgt een heel fragmentarisch beeld van iemand, hier. En dat is geen goede basis om conclusies over iemand te trekken. question

22 weerman    
12 maanden geleden door weerman
2
Meld

@22 weerman

Helemaal mee eens. Zo werkt het bij mij ook eigenlijk ^_^

23 ~ Echelon II ~    
12 maanden geleden door ~ Echelon II ~
14
Meld

@6 weerman

Je schrijft, "
Bij de Gazastrook is de situatie anders; daar ligt de hele grens op Israëlisch gebied en staan ver daarvoor al waarschuwingen het gebied achter de borden niet te betreden; verboden zone in verband met de vele grensoverschrijdingen van hamas-terroristen"

Mijn bron,
"Since September 2000, Israel has maintained a “buffer zone” along the fence with Gaza, inside Gaza’s territory. To that end, it has restricted the access of Palestinians to farmland that they own nearby. Over the years, the military has occasionally changed the range of the area it considers off-limits to Palestinians, from 100 to 500 meters away from the fence. The military has not informed Gaza residents of the boundaries of the prohibited area, nor has it posted signs to demarcate the area."
https://www.btselem.org/video/20170109_crops_sprayed_with_herbicide#full

Kun jij je bron bekend maken? Ik wacht af.

24 Hendrianus    
12 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@24

Hallo meneer weerman, bent u daar nog? Heeft u al een bron gevonden? Dan verneem ik die graag.

25 Hendrianus    
12 maanden geleden door Hendrianus
12
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van blanke jongens die in elkaar gero...
Ik zie ze steeds vaker: Beelden van blanke jo...

21 uur geleden door Hangingmen

’Vlees moet op rantsoen’
Nederlanders mogen zich opmaken voor een vlee...

1 dag geleden door in holland

Wilders ziet samenwerking met FvD wel zitten:...
Geert Wilders ziet een samenwerking met Thier...

18 uur geleden door Inter

Eu wil niet heronderhandelen als Brexit akkoo...
Volgens minister buitenlandse zaken Heiko Maa...

21 uur geleden door kovichni

Een achtergehouden review ‘bewijst dat...
Gezondheidsgroeperingen voeren campagne voor...

16 uur geleden door kwatta


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Graaier1000
Verdrag van Aachen: Duitsland en Frankrijk be...
De Elzas heeft zowel een Franse als een Duits...

minder dan een minuut geleden door Graaier1000

Nexit-En-Snel
EU moet schandvlek in Griekenland snel wiss...
@6Met de aanstaande Europese verkiezingen i...

1 minuut geleden door Nexit-En-Snel

Positivo
Een derde VN-medewerkers meldt seksueel wange...
En anderen de les maar lezen, die organisatie...

1 minuut geleden door Positivo

janpietersn
'Wereldwijd 245 miljoen christenen vervolgd v...
Nou nee,Oorzaak is een bepaalde tak van de ...

1 minuut geleden door janpietersn

Denisova
Talkshow van Robert Jensen trekt meer dan hal...
Heb vorige week een stukje gekeken, die Jense...

1 minuut geleden door Denisova

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig