Cultuur
  • 4
In Den Haag zijn het de ongelijke kansen die die werkelijkheid zo rauw maken. Ongelijkheid tussen arm en rijk, zwart en wit, gezond en ongezond. Den Haag is de stad van Vrede en Recht, een stad waarin veel mensen met groot plezier wonen en de stad die mij persoonlijk zoveel kansen geboden ...

9 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1
LEES MEER OVER

"Hoewel gemeenten niet eindverantwoordelijk zijn voor het onderwijs in hun stad of dorp, is het belangrijk dat juist lokale bestuurders bijsturen op de kwaliteit van scholen en kansengelijkheid in hun gemeente, omdat zij er met hun neus bovenop zitten. De Haagse gemeenteraad besprak afgelopen donderdag de Haagse Educatieve Agenda, een document van zeven pagina’s waarin een plan van aanpak voor onder meer een betere kansengelijkheid in het Haagse onderwijs staat: een plan waarin problemen wel aangestipt worden, maar waarin concrete oplossingen ontbreken."
Juist , de stad gaat er niet over , maar kan wel iets betekenen in het kader van het tegengaan van segregatie in het onderwijs.
Onderwijs dient gewoon seculier te zijn. punt.
Dan is iedereen echt gelijk

1 chouffleur    
9 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

Wat deze dame probeert is om het voor te doen als kinderen van buitenlandse ouders niet slagen in de maatschappij de maatschappij hier schuld voor draagt .
Maar in wezen is er nooit iets verandert , kinderen die in het Gooi geboren worden of in Wassenaar hebben statistisch gezien meer kans om een economisch succes te worden dan kinderen uit de Kinkerstraat in Amsterdam en dan spreek ik van witte (vroeger blanke Nederlanders) mensen er is altijd een kloof tussen rijk en arm en waar je wiegje heeft gestaan .
Dit alles is niets nieuws en deze mevrouw probeert alleen het gebrek aan doorzettingsvermogen bij bepaalde nieuwe groepen in de samenleving te gebruiken als excuus om het falen te verklaren van diverse etnische minderheden .
Wat ook frappant is waar men nooit iets van hoort is dat de Chinese of bijvoorbeeld Indische minderheden zich niet roeren in dit "ik ben achtergesteld" debat , maar dat daar juist veel succes volle ondernemers zijn die kansen benutten en niet klagen maar de schouders er onder zetten .
Misschien is dat een goed idee voor bepaalde zichzelf minder voelende mensen in de samenleving eens een licht op te steken bij hen die het wel goed doen en niet zwelgen in zelfbeklag .

2 agent 357    
9 maanden geleden door agent 357
1
Meld

Laten we het eens hebben wanneer van Jole nou eindelijk eens die witte onderbroek uit doet en met de billen bloot gaat voor zijn geilpijperij tegen een veel jongere vrouw. Nee is nee vingerwijzende hypocriet.

3 Captain Hero    
9 maanden geleden door Captain Hero
1
Meld

Misschien moeten gemeente verkiezingen gaan over topics die in de gemeente spelen, en moeten landelijke partijen en de media zich niet zo als een dwingeland bemoeien met die verkiezingen. Ook zorgen de Haagse partijen maar al te vaak voor het 'lokaal invoeren' van landelijk na-te-streven beleid, ongeacht of dit voor de gemeente van belang is (zo is er ongetwijfeld een directe correlatie tussen het aantal vuurwerkvrije zones en GroenLinks in die Gemeenten

4 mightimouse    
9 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

@4 ups, teken laten staan dat deze site niet zo zint ... hier hele bijdrage:

Misschien moeten gemeente verkiezingen gaan over topics die in de gemeente spelen, en moeten landelijke partijen en de media zich niet zo als een dwingeland bemoeien met die verkiezingen. Ook zorgen de Haagse partijen maar al te vaak voor het 'lokaal invoeren' van landelijk na-te-streven beleid, ongeacht of dit voor de gemeente van belang is (zo is er ongetwijfeld een directe correlatie tussen het aantal vuurwerkvrije zones en GroenLinks in die Gemeenten - zou wel interessant zijn om echt uit te zoeken).

Ook blijkt wel weer dat de landelijke VVD geholpen door een VVDster die voorzitter was bij de Gezamelijke Gemeenten, die VVDster inzetten om het landelijke beleid (gooi de zorg de schutting over) te realiseren, ongeacht of dat voor die gemeenten de juiste zet was. Deze VVDster is voor haar inzet bedankt met een zetel in de 1ste kamer...

Nee dus JOOP, de gemeente raadsverkiezingen moeten gaan over LOKALE ZAKEN, omdat dat het beleidsterrein is van die Gemeenten. Haagse Politiek op gemeente niveau zorgt enkel voor het ondergeschikt raken van die lokale problemen, ten faveure van landelijke thema's (die mogelijk niet eens spelen in die gemeenten).

Aldus, houdt Den Haag uit uw Gemeente Politiek; Wees Brutaal, Geef een Signaal, Stem Lokaal !

5 mightimouse    
9 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

In dat geval wil ik ook gelijke kansen bij de loterijen.

6 Nicks R. Van    
9 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump: Klimaatverandering bestaat toch, maar...
De Amerikaanse president Donald Trump erkent...

1 dag geleden door Nu.nl

Griepprik 2018
In oktober en november krijgen zo'n 6 miljoen...

20 uur geleden door Wilmama

Sympathisanten willen 200.000 euro ophalen vo...
Sympathisanten van de 34 Friese verdachten di...

4 uur geleden door AD

Schokkende beelden: Antisemitische aanval in...
In New York is een oudere man, een orthodoxe...

1 dag geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Undertaker
Sympathisanten willen 200.000 euro ophalen vo...
@251 heb je dan nog zoveel plaats in je tuin...

minder dan een minuut geleden door Undertaker

Kubusje
Sympathisanten willen 200.000 euro ophalen vo...
@243 Hahaha.... 99% van heel Nederland?? Gelo...

minder dan een minuut geleden door Kubusje

LoydMorris
Verkeershufters gaan los in Utrecht...
Dat golfje wordt lastig, maar dit busje moet ...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

Proemevla
België levert Chinees uit aan VS voor berech...
Deze meneer is geen kleine jongen, directeur ...

1 minuut geleden door Proemevla

schrootflint
Surinamers eisen reparatie van hun aow-gat...
Het gaat om een claim van € 27 miljard. Ten...

1 minuut geleden door schrootflint

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig