Julian Droog/DG
Volledig scherm
© Julian Droog/DG

Slachtoffers minst tevreden over rechtspraak

Van alle betrokkenen bij een rechtszaak zijn slachtoffers het minst tevreden over de gang van zaken. Slachtoffers vinden rechtbanken digitaal en telefonisch slecht bereikbaar, en geven aan voorafgaand aan de zitting niet genoeg informatie te krijgen. Ook zeggen ze voor of tijdens de zitting meer privacy te willen voor vertrouwelijk overleg. Dit blijkt uit een landelijk klantwaarderingsonderzoek van de Raad voor de rechtspraak.

  1. Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam
    PREMIUM

    Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam

    ‘Nooit meer!’, zeggen we ieder jaar als we op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken. Maar het gebeurt tóch steeds weer. Hoe herdenk je in een wereld die in brand staat en waar het conflict in Gaza een gitzwarte schaduw over de Dam werpt? Betrokkenen staan kaarsrecht tegenover elkaar in de discussie over wat er herdacht moet worden. ,,Ga tijdens die twee minuten stilte te rade bij jezelf over wat er gebeurd is in Israël en Gaza en hoe dat te voorkomen.”
  2. Haar vriendinnen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten
    PREMIUM

    Haar vriendin­nen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten

    Bij koersbal en klaverjassen hebben ze het nog niet gezien, maar onder de mouw van de 93-jarige Co prijkt sinds kort een tatoeage. Het is haar eerste tatoeage, als oma van zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Dit als eerbetoon aan haar overleden zoon Paul, die eigenlijk helemaal niet zo van tattoos was, en haar schoondochter Suze. ,,Zo heb ik hen toch een beetje bij me.”
    Westland