De F-35 Joint Strike Fighter, de beoogde opvolger van de F-16.
Volledig scherm
De F-35 Joint Strike Fighter, de beoogde opvolger van de F-16. © ANP

Amerikanen willen koste wat kost onze F-16's vervangen en drijven druk op

De Amerikanen voeren de druk op ons land verder op. Ze wijzen er nogmaals op dat ze met de F-35 een goede kandidaat in huis hebben om de verouderde Belgische F-16's te vervangen. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) kreeg deze maand nog een brief van zijn Amerikaanse collega.

115 reacties

  • Sven Imbrechts

    6 jaar geleden
    @jean: de coating die militaire vliegtuigen krijgen is sowieso corrosie bestend. Plus, die omstandigheden zijn veel strenger in de lucht dan op de grond. Temperatuur is véél lager. Daarnaast, iedereen die trouwens Europees denkt en voor de eurofighter gaat, denk eens 2x na. Als ze met dit project wilden mee doen, dan hadden ze dit 5 jaar geleden moeten doen... Nu is het beter om de jsf te nemen en te ontwikkelen samen met de Amerikanen en de Nederlanders!
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    wie die 150 miljoen euro betaald zal ze wel mogen leveren zekers?
  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    Dat de Fransen nog mogen meedoen is zo België, hebben de procedure niet gevolgd maar de Walen willen ze alsnog erbij, van eenheid en eerlijkheid gesproken. Normaal als het zuiver gaat om prijs en kwaliteit dan moet men de Euro-Fighter nemen maar wat is normaal en logisch in de Belgische politiek.
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Trump wil Amerika first wel wij Europa first . Kandidaten met vliegtuigen genoeg. Beste is de Saab
  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    En weeral klagen. We zullen de Amerikanen en hun toestellen nog nodig hebben als de heilige oorlog hier uitbreek. Dat is pas een meerwaarde hoor waar ik zo graag belastingen voor betaal.