Zware DDoS-aanvallen: wie, wat, waar en waarom? (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 6
  • 450x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie: diegene die controle heeft over ZBot, via een Russische IP (kan iedereen zijn)
Wat: Denial of Service attack, hoogst waarschijnlijk gecombineerd met uitvoerige poortscans
Waar: Belangrijke Nederlandse Instellingen en Overheid, via het Internet
Waarom: Omdat de AIVD loopt te snuffelen in andermans computers
Doel: Vinden van kwetsbaarheden en om een signaal af te geven aan de AIVD.

3
1 mightimouse

Waarom weet je neit.... kan ook heeeel goed zijn dat criminele organisaties het doen voor centen en inloggegevens.

2
2 student1255

MBO leelinge leest op internet over het "succes" van die AIVD op die Russische hackers en vraagt zich hardop af:
Waarom publiceren ze dat. Waarom moet ik dit weten?

4
3 in holland

Over een paar dagen zal men te horen krijgen dat het vermoedelijk de Russen zijn, en over twee weken weten wij het zogenaamd zeker. Het onbewuste implementeren van informatie op hoog niveau. Vandaag en gister waren er zogenaamd DDOS-aanvallen op 3 Nederlandse banken.. over een paar weken zal je horen dat de Russen dat hebben gedaan, en dat Rutte de sleepwet doorvoert om iedereen te mogen volgen op het internet Twee vliegen in 1 klap. Hoe jezelf aan te vallen zonder al teveel schade aan te richten(Jezuïtische filosofie). De Russen zwartmaken en internetcontrole invoeren door jezelf aan te vallen en zeggen dat je vijand dat heeft gedaan. Dit lijken wel Orweliaanse tafarelen. Zonder te twijfelen zal men wakker worden, alleen is het te laat. Het demonisern van Rusland staat nog in de kinderschoenen.

5
4 4lb3rt P1k3

@3 Omdat het in Amerika in het nieuws kwam, en onze journalistiek vervolgens uitzocht hoe het zat, fijn dat we iig nog journalisten hebben die hun werk doen ... en de vraag die er nog niet eens gesteld is:

- "Waarom zat de AIVD in deze systemen?"
- "Met welk mandaat?"
- "Als ze nu al dit soort acties kunnen ondernemen onder de huidige wet, zijn wij burgers dan nog wel 'veilig' voor de AIVD?"
- "En de hamvraag, nog geen twee jaar geleden was er een enorme Rel vanwege het hacken door de USA hier in Europa. Waarom hackt de AIVD na deze rel de Russen, zitten wij zo graag te wachten op een slechte relatie ? In wiens belang wordt er hier opgetreden, als de bommen vallen komt de AIVD ze dan opvangen?... nee die gluipers die offeren zonder pardon de samenleving op voor hun 'wargames'. Want zonder vijand zijn ze niet nodig... Aldus 'Algemene Inlichtingen en VeiligheidsDienst', inlichtingen van&voor wie en wiens Veiligheid ?

5
5 mightimouse

@4

"en dat Rutte de sleepwet doorvoert om iedereen te mogen volgen op het internet"

Die wet is al vorig jaar aangenomen door de 1ste kamer
Dus die hoeft Rutte niet door te voeren

5
6 LGK

@5
"Waarom hackt de AIVD na deze rel de Russen'

Volgens Volkskrant had AIVD een klein 'gelukje' en kon de computers van Cozy Bear hacken
En AIVD hackte niet een overheidsinstelling of de agenda van Putin, maar hackers, contra spionage dus

En waarom doet AIVD aan contra spionage?

5
7 LGK

@5
"zitten wij zo graag te wachten op een slechte relatie'

Was die al niet verpest doordat:
- Rusland andere landen binnenvalt en annexeert?
- onze sporters mediale kansen afnam door staat gestuurde doping?
- 198 Nederlanders uit de lucht te schieten?

6
8 LGK

@6 Een grote schande inderdaad, net als die WODC manipulatie die van de VVD afkomstig is. Een criminele partij is het gewoon, want 'zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten', en die Sleepwet laat exact zien hoe men bij de VVD (en de overheid an sich) denkt over haar gasten. Onbetrouwbare NEP Overheid als je het mij vraagt.

@7 Nogmaals, met welk mandaat loopt de AIVD computers te hacken, van welk misdrijf werd deze hackersgroep hier in NL verdacht? Een 'gelukje', ze waren toevallig een uitgebreide poortscan over het internet aan het doen en vonden 'toevallig' een open TCP poort? En dachten goh, das een gelukje een open poort laten we er eens binnen gluren?

Contra spionage, juist ! ... zoals ik al zij, de enigen die belang hebben bij slechte internationale relaties en conflicten in de wereld zijn veiligheid en inlichtingen diensten, want zonder die relaties en conflicten zijn ze niet nodig. Voordat er contra spionage plaats vindt moet je wel eerst zeker weten dat je bespioneerd wordt, anders namelijk is er van dat 'contra' niets waar en bij 'jij' de enige die spioneert.

@8 Dus omdat de relatie slecht is maakt het niet uit hoe je met een ander om gaat? En was CozyBear net nog (@7) juist weer niet Poetin en de Russische Overheid? Wat is het nu? kan niet allebei zijn...
- Omdat liberalen de boel ophitsen en een opstand in gang zetten tegen een democratisch gekozen leider? Die leidt tot een burgeroorlog waarop de Russen hun militaire basis 'annexeren' (want dat was/is de Krim) met mogelijk een slot op de wapenkast. En zover ik weet steunen ze enkel Russisch-gezinden die niet zitten te wachten op de Nationalisten in de Oekraine. Steunen van Vrijheidsstrijders?

- Ehrm juist, nog een die de olympische gedachte niet begrijpt, maar dat deden de Russen ook al niet. Bovendien, daar zijn ze voor gestraft ook bleken ze niet de enigen die doping gebruikten. (al moet ik nageven dat de systematische aanpak een beetje over de top was).

- Pardon? Dat is een zware beschuldiging die zware feiten benodigd, aangezien er een bekende van mij in dat vliegtuig zat maak ik mij vooral druk om de tering zooi en stilte omtrent dit voorval. Het stinkt aan alle kanten...

1
9 mightimouse

We gaan leuke tijden tegemoet, zo te horen. Met dank aan de fantastische scoop van de Nederlandse journalisten en natuurlijk niet te vergeten onze AIVD.
Zet je maar schrap, de Russen schijnen nu écht Nederland onder de loupe te hebben.
Heeft Ollongren al wéér gereageerd op deze "aanvallen"? Dan kan ze weer zeggen, dat ze gelijk had en dat alleen Nederland, het échte nieuws brengt.
Benieuwd wat voor "aanval" we morgen weer uit Rusland krijgen.. question

1
10 Dieke

@9
"manipulatie die van de VVD afkomstig is."
Nee, de wet werd door kabinet ingediend, niet door VVD (2de kamer)
Partijen die tegenstemde waren: D66, PvdD, DENK SP

" welk mandaat loopt de AIVD computers te hacken'
Het is contra spionage......het gaat dus om NL veilig te houden

"En was CozyBear net nog (@7) juist weer niet Poetin en de Russische Overheid?"
AIVD had ook de camera voor de deur gehacked, en bijna iedereen die daar binnenliep is (ex)lid SVR

"Dus omdat de relatie slecht is maakt het niet uit hoe je met een ander om gaat?"
Ohh, dan zou AIVD niks mogen doen

"Dat is een zware beschuldiging die zware feiten benodigd,"
JIT is al tot conclusie gekomen dat de verdachten in Rusland gezocht moeten worden

4
11 LGK

@7
Volgens Volkskrant had AIVD een klein 'gelukje' en kon de computers van Cozy Bear hacken

Dat gelukje
Daar zit het hem in
De beertjes zien toch ook wel dat er op een deur wordt geklopt?
Kan me niet werkelijk niet voorstellen dat ze zo suf zouden zijn

1
12 Sjaak Trekhaak

@12
Schijnbaar niet

3
13 LGK

@13
Gokte al op zo`n antwoord
Vandaar ook die laatste regel
question

0
14 Sjaak Trekhaak

@11 WODC schandaal vond plaats onder VVD bewind van het ministerie van 'Klasse Justitie en Verzint-de-Feiten' ... de sleepwet komt van VVD/PvdA en zou mijnsinziens moeten worden ingetrokken, ik vindt het een schandalige wet.

Veilig tegen wie, momenteel lijkt de Overheid de grootste onbetrouwbare bedreiging te zijn voor Nederland. En nogmaals, welk mandaat, er zijn wetten en kaders waarbinnen de AIVD hacks kan inzetten, daarvoor zijn mandaten nodig (aka. toestemming) dus op welke basis werd er hier gehackt.

Het zal, ik bedoel, waarom ook niet ... maar nogmaals, onder welk mandaat, welke bedreiging was deze organisatie voor Nederland?

Dat zeg ik niet, zelfs bij goede relaties zijn er redenen te bedenken om te hacken, niet alle goede relaties zijn namelijk ook eerlijk (zoals we in Europa aangaande de Amerikanen ontdekten). Maar, wederom, dan moet je wel een goede reden hebben... 'zomaar op goed geluk hacken' lijkt mij geen mandaat...

Juist, onze 'onafhankelijke' betrouwbare overheid, welnu, helaas heeft de overheid onlangs nog laten zien hoe zij omgaat met 'onafhankelijke instanties' en 'de conclusies' die deze trekken. Dat ik mij in deze niet zomaar mee laat nemen in de conclusies van de volgende. Vooral niet als onze overheid via allerlei media kanalen negatieve propaganda over Rusland verspreidt (zoals dat de interactie met die Journalist en Poetin bij de NOS). De EU en Nederlandse Politici in de EU hebben zwaar ingezet op de coup in de Oekraine, daarmee zou het dus nooit zo kunnen zijn dat diezelfde Oekraine dat vliegtuig neerhaalt ... Tegelijkertijd vertrouw ik de Russen in deze ook niet ... helaas lijkt in deze niemand op politiek niveau echt te vertrouwen, en het zal dus nog wel decennia duren voordat we horen hoe de vork echt in de steel zit.

0
15 mightimouse

@14

Grootheidswaanzin heet dat
Cozy Bear dacht dat ze alles konden en boven alles staan
Dan ga je fouten maken

2
16 LGK

@15
Helaas lijkt niemand op politiek niveau echt te vertrouwen, en het zal dus nog wel decennia duren voordat we horen hoe de vork echt in de steel zit.

Voor de komma Sjaakie zwaar mee eens
Na de komma denkt Sjaakie van niet
Het web zal alleen nog maar meer draden gaan krijgen

0
17 Sjaak Trekhaak

@16
Nee LGK
Nu ga je voor hun denken

0
18 Sjaak Trekhaak

@15
"momenteel lijkt de Overheid de grootste onbetrouwbare bedreiging te zijn voor Nederland.'
Ohhh
En welke dreiging gaat er uit van Oekraïne ?

"'zomaar op goed geluk hacken' lijkt mij geen mandaat..."
Schijnbaar had AIVD een 'gelukje'
Schijnbaar zag AIVD een mogenlijkheid om binnen te komen bij cozy bear
Een hackersclub die bekent staat voor hacken tegen overheden
Dan laat je die kans toch niet lopen?

2
19 LGK

@13 dacht het wel.
De naïviteit te denken dat een hacker niet ziet dat hij bekeken wordt geeft vrij goed de amateuristisch blik weer.
In het begin van het net was hacken leuk net als programma's maken, nu is het 'te koop' en zit er een heel andere groep.
Desalniettemin had je toen al door dat je bekeken werd.

Dit lijkt meer op een legitieme reden verstrekken voor soortgelijk gedrag.

Begin eens bij de basis waarom hoor je op straat vaak heel andere geluiden dan in het nieuws ?
Leer eens met een korreltje zout nemen ipv te denken dat alles wat je leest de definitie waarheid geeft, het stompt af en demotiveert zelf denken.
Het ultieme doel van propaganda.

0
20 Eastwood

@15
"zoals dat de interactie met die Journalist en Poetin bij de NOS'

NOS liet het deel van interview zien wat relevant was voor NL
Namelijk dat Putin geen antwoordt gaf op de vraag waarom er zoveel buitenlanders omkwamen in de Donbas (indirect refererent aan MH17)
Hierop gaf Putin geen antwoord en liep door
Even later wilde Putin wel zeggen dat Kiev verantwoordelijk was voor burgerdoden

Dat laatste was niet nieuwswaardig, Putin riep dit al weken

Wel neiuwswaardig was dat Putin geen antwoordt gaf op de MH17 vraag
En dat zond NOS uit

Daar is geen propaganda aan, NOS koos ervoor alleen het deel mbt MH17 en Putin uit te zenden
De rest was niet relevant

4
21 LGK

@15
"Vooral niet als onze overheid via allerlei media kanalen negatieve propaganda over Rusland verspreidt"

En welke propaganda van NL overheid is er nog meer?

"De EU en Nederlandse Politici in de EU hebben zwaar ingezet op de coup in de Oekraine, daarmee zou het dus nooit zo kunnen zijn dat diezelfde Oekraine dat vliegtuig neerhaalt"
Victor is gevlucht en afgezet
Het enige wat u zou kunnen zeggen is dat men 0,6% stemmen tekort kwam
Maar u dacht dat Victor Oekraine nog kon besturen vanuit Rusland?

2
22 LGK

@19 Er ging dreiging uit van de Oekraine, toen een democratisch gekozen Premier op basis van een campagne voor toenadering tot Rusland, daadwerkelijk die stap zette...

Weet niet hoor, maar 'een gelukje', vindt dat nogal wat ... en dan nog, binnen welk mandaat. Net als dat de politie niet zomaar overal binnen mag komen vallen als de voordeur openstaat, lijkt het me dat de AIVD zich ook niet zomaar overal toegang toe mag verschaffen, wie het ook is en waar je hem/haar ook van verdenkt. Vandaar dat die sleepwet ook zo'n ongelooflijk gedrocht is die onrecht doet aan dat principe.

0
23 mightimouse

@15
"en het zal dus nog wel decennia duren voordat we horen hoe de vork echt in de steel zit."
Zodra de strafzaak begint zult u alles horen

2
24 LGK

@20
"geeft vrij goed de amateuristisch blik weer.'

Tja, dat is beetje typisch Russisch
Soms doen ze dingen heel goed, maar als je iets verder kijkt en/of weet, is het vaak toch amateuristisch

1
25 LGK

@23
"Er ging dreiging uit van de Oekraine, toen een democratisch gekozen Premier op basis van een campagne voor toenadering tot Rusland, daadwerkelijk die stap zette"

Nu zit u de zaken om te draaien
Na 1992 was Oekraine lang op handen van Rusland
Was Oekraine toen een bedreiging voor EU?

Er was geen campagne voor toenadering tot Rusland
Victor had immers beloofd bij zijn verkiezing dat hij toenadering tot westen zou zoeken dmv een handelsverdrag
Echter dat duurde lang en er kwamen protesten
Toen het puntje bij het paaltje kwam ging Putin Victor chanteren dmv verhogen gasprijs
En toen draaide Victor om, begon Maiden en vluchte Victor met miljarden naar Rusland

1
26 LGK

@23
"binnen welk mandaat.'

Mijn gedachten:
Cozy bear staat vast op een lijstje bij AIVD die aan hacking doet bij overheden en/of andere grote instellingen/bedrijven
Doel van AIVD was niet om te spioneren, maar toen bij AIVD de mogenlijkheid voorbij kwam om cozy bear te hacken, contra spionage, dan laat je die kans niet liggen
Want hiermee kan je hen volgen
En zo wist AIVD dat cozy bear achter de aanvalen zat op Wh en DNC, en waarschuwde ze VS

1
27 LGK

@21 Misschien nog even een keer het geheugen opfrissen over hoe het gebracht werd:
... want iig vergeet het internet niet.


@22 Je kan de krant haast niet openslaan of er staat negativiteit in over Rusland, Russen of Poetin. Waarschijnlijk op aandringen van onze grote betrouwbare vrienden in de USA ...

Victor is gevlucht voor zijn eigen leven, geen hem geen ongelijk. Maar laat de reden wel duidelijk zijn, omdat hij koos voor Rusland, na democratisch gekozen te zijn met een campagne waarin hij daar duidelijk over was. Mogelijkerwijs had dat gevolgen voor de gasvelden die in handen zijn/waren van de Clintons (als dat tenminste geen nep-nieuws was), en moest de boel op de schop, daarvoor werden oa. Nederlandse EU-Politici van de VVD ingezet (als dat tenminste geen nep-nieuws was, oa. Van Balen). Overigens zagen we hetzelfde bij de voorverkiezingen bij de Democraten (als je ze nog zo mag noemen), als Sanders voorstander zie ik (en velen met mij) Trump als de terechte winnaar, want de Democraten en Clinton zijn valsspelers, die ook nog eens niet tegen hun verlies kunnen. (Dat ze haar bij de uitreiking van de Grammies hadden uitgenodigd zegt mogelijk meer over de Nederlandse prijs dan wij ons nu realiseren; smerige zooi in de politiek).

Oekraine is nu in de handen van Ultra Rechtse Nationalisten, de Rijken oligarchen en de Oekraine 'zelf' is er geen fuck mee opgeschoten. Victor is de deur uit en leeft ergens op de restanten van zijn vermogen.

0
28 mightimouse

Nederland staat op de derde plaats van landen waaruit cyberaanvallen worden uitgevoerd. Na Amerika (1) en Rusland (2).

0
29 Dune

@27 Interessant hoe we allebei de zaken toch net even iets anders herinneren. Maar niet om het even, het is mij inmiddels iets wat te laat om hier nog helder over te discussiëren. Mogelijk pak ik morgen de boel weer op, al gaan we inmiddels ook flink off topic...

Een ding is iig duidelijk, internationale politiek is een smerige bedoeling, en helaas gaat het allemaal over onze hoofden, want wij betalen uiteindelijk de prijs en de goeden en/of slechten (afhankelijk van welke kant je het bekijkt) lopen met miljoenen zo niet miljarden weg... (als Atheist doet het mij soms hopen dat er iig een Duivel is question

Trusten...

0
30 mightimouse

@28
"Misschien nog even een keer het geheugen opfrissen"
Ja, en?
Precies zoals ik zei
Punt is niet dat Putin later wel antwoordt gaf op vragen
Maar dat Putin geen antwoordt gaf op de 'MH17' vraag
Dat is relevant voor NL kijkers
En dat liet NOS zien

"Waarschijnlijk op aandringen van onze grote betrouwbare vrienden in de USA '
Ja want in VS zitten mensen die bepalen wat morgen in alle NL kranten staat?
Tuurlijk

"Victor is gevlucht voor zijn eigen leven, geen hem geen ongelijk.'
Idd
Victor vluchte eerst naar Donetsk, maar daar had hij nog maar 11% steun

"koos voor Rusland, na democratisch gekozen te zijn met een campagne waarin hij daar duidelijk over was."
Dat is een leugen
Victor beloofde een westerse koers met een handelsverdrag
Daarom had hij gewonnen, want meerderheid volk wilde ook een westerse koers

"Mogelijkerwijs had dat gevolgen voor de gasvelden die in handen zijn/waren van de Clintons'
Gaat u nu een nieuw complottheorie introduceren?
Wat heeft Clinton aan een gasveld in Oekraïne ?

"en moest de boel op de schop, daarvoor werden oa. Nederlandse EU-Politici van de VVD ingezet"
LOL
Protesten waren al in nov 2013 begonnen in het westen, en breidde uit naar oosten
En nu is het dat van Balen gestuurd is
Gaat u nu een tweede nieuwe complottheorie introduceren?

"Oekraine is nu in de handen van Ultra Rechtse Nationalisten,"
Die hebben de verkiezingsdrempel niet eens gehaald
Dus dat is onzin

"Victor is de deur uit en leeft ergens op de restanten van zijn vermogen."
Ja, vlakbij Moskou
En ik vind rond de 4 mld nou niet restanten van zijn vermogen

1
31 LGK

@28
Aanvullend op
"En ik vind rond de 4 mld nou niet restanten van zijn vermogen'
Victor had dit vermogen verkregen door het te jatten van de staat

Je kan alles vinden van Poroshenko, maar hij heeft zijn miljarden verdient met chocola

1
32 LGK

@29
"Nederland staat op de derde plaats van landen waaruit cyberaanvallen worden uitgevoerd."
Tja, grootste internetknooppunt ter wereld staat in Adam

1
33 LGK

@31 Je hebt niet eens gekeken, wel? Het is overduidelijk dat de manier waarop jij de berichtgeving invult NIET de wijze is waarop de NOS het bracht. De NOS verdraaide de werkelijkheid en had daarmee NIET de insteek die jij er aan geeft. Nep-argument dus, dat prima past bij dit Nep-Nieuws van de NOS.

Daar lijkt het soms wel op, maar dan wel via ons Overheid, die de instructies doorgeeft aan het ANP (Algemeen Nederlandse Propaganda), waarna onze Nep-Media deze berichten zonder enige hoor of wederhoor copy-paste en publiceert.

Tav. De gang van zaken in Oekraine in zake de verkiezingen, kan het mij eerlijk gezegd niet goed herinneren, en heb geen zin om het uit te pluizen (aka. wens mijn tijd anders te besteden) ook maakt het niet heel veel meer uit, want het kan toch niet meer terug gedraaid worden. Maar anders kom jij met een paar bronnen om je betoog te onderbouwen. Want gezien de wijze waarop je het NOS incident verdraait ben ik niet van plan om jou zichtswijze zo maar over te nemen. Tav. zijn geld, 'hear say'...

Kan mij herinneren dat er een stuk op het internet rond ging, in die periode waarin werd beargumenteerd dat de Clintons of Familie van de Rechten op ontginning van een gas/fracking veld hadden in de Oekraine. Ook speelde er toen dit: https://www.huffingtonpost.com/innokenty-kes-grekov/bidens-cash-in-on-ukraine_b_5326687.html .. overigens ook via andere media.

Ik introduceer helemaal geen complot theorieën, de beste man had daar niets te zoeken, zeker niet in een rol ter ondersteuning van het omverwerpen van een democratisch gekozen figuur. Maar draai de boel gewoon lekker verder om zodat het aan je vooroordelen voldoet, of kom anders met een paar bronnen, om je claims te onderbouwen...

Ohw wacht, ik zie die vlag voor je naam, dat maakt de opvatting over wat precies Ultra Rechtse Nationalisten zijn natuurlijk in ene een enorm stuk opschuiven. http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/03/04/wie-is-wie-in-de-nieuwe-regering-van-oekraine

0
34 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@2 Het kan niet per direct. Maar we kunnen er wel aan werken. Laten we gewoon eens ergens beginnen. En dan zien we wel....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Querulijn Xaverius
Wilders reageert op uithaal Timmermans

Als dat enge extremistische radicaal linkse clubje had gewild dat Wilders niet aan de macht moet komen, dan hadden ze de afgelopen decennia moet...

4 minuten geleden geplaatst door Querulijn Xaverius

Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

11 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

21 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

27 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

32 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

34 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Dad Cums In MeAshemaGenshin FutaBusty Aunty Sex VideosOnichuchiKitty Caprice PornStella Barey TwitterKarissa And Kristina ShannonBakugo Mom PornDesi Web Series - ImdbKichan SexPorntwinHometubepornAvdbsFree SexymovieXxxjapaniLong Haircuts For WomenRyan SmiliesCharlie Murphy Actress NudeShawna Lenee PornTeen Girls With Big TitsJr Idol GravureDark PornographyNude Celebs RedditSlipshineMilf AquirtingCatun Sex VideoElsa Jean Lesbian4k Uhd PornBokep Vcs IndoGrannyed PornMilkmans BookHow To Suck A TityBd XxxBrazzers Full VideoNakedpregnantwomen3some GifAundreana ReneSex Plug300 Movie PornIndiasexFatalmodelaMinas PeladasXxc VidioHfo HypnoticDad SeducedReal Chating PornBefpageTeen Gay SexGangbanged BrideDifferent Positions PornParis White And Ava DavisTeens At The Nude BeachFurry JoiCheetah Pornمواقع سكسlivePorn GufsFandy NudesCam Cam PornDr Stone PornPictures Of BoobesJulia Rose SextapeBhai Bahan XxnxLujan NudeFreakmobmedia ComIs Youporn SafeNaked RwerkJustina Valentine SexySanilion SexMost PornPornografia NojentaNatalieroush NudeChudai Indian VideoPorn Free SexsCow Gurl PornHindi Hot Web SiteJapan Rap XxxBig Cock HandjobVideo Booth AdultTrannygapeAshemaletube.comjKatrina Law NudEmily Bett Rickards NudesEuropean Sex VideoMature Porn PocsHindi Hot XnxxJeans Top XxxDevar Bhabi Sex VideosRight In Front Of My SaladChicks With DickesNude Groups Of WomenPorn Tube GhettoXnxx PromTeens Shower PornKorean Mom PornCute Korean PornXxx Gay PornWolf Of Wall Street PornIndian Couple First Night Sex VideosSeducepornJap Vintage PornMia Khalifa PornografiaBig Tits Big NiplesWedgie PornhubBlackpussy WetTommy PistolVideos PonBrezzre VideoNude Female MuscleTamil Wife Sex StoryDesi Ladki NudePornography BbcTen PronQueen Of Spades TattooMia Malkova FlexibleOrsmnetRomantic Sexx VideoJeth Ne ChodaBlw Job VideoPornhub.c OXxxii BpNew Brazzers Hd PornMilfspace.comThick Chick PornTraci Lords Nude PicsMaluma NudeMariahbvbmolinaPriyanka Chopra Nip SlipFoxy AnyaPornobolivianoHot Mms Leaked VideoMaature Porn TubeMexican SexxxPornos VecinaGay Fuck PartyBigboobsxxxGroup Sex In BeachVaginavoreMinililly NudeNsfw BlowPorn 3d ComixHidori Rose ThreesomePorn Mujeres MadurasEva Elfie NudesSex Video Download Sex VideoBerazzars VideoLisa Ann GifsSuhagrat Wali VideoFucking Sex DollHotgangbang