• 2
  • 478x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kolonisten aan het werk??? question

25
1 Barbapapa-7,5

Ja het is hun land dus ze mogen doen wat zij willen. terecht

7
2 Jan met de korte achternaam

@2 Zoals je zelf weet: Dat is een leugen!

28
3 Barbapapa-7,5

Heel betrouwbare bron hoor!

4
4 Jan met de korte achterlul

Wij Israeli keuren dit af. Het taggen is pesterij waar wel degelijk arrestaties op volgen. De huizen die door het leger zijn omggegooid zijn wel legitiem.

3
5 Chaim

Wie bestuurt dat gebied eigenlijk?

3
6 Malinois

lees dit, en wel Engels
http://imemc.org/article/extremist-settlers-torch-arab-cars-graffiti-walls-with-racist-slogans-in-jerusalem/

voor mensen die alleen Likud lezenn is natuurlijk elke andere bron onbetrouwbaar.

14
7 info

Israel sloopt en moord er vrolijk op los de laatste tijd. Zal wel een rechts Israëlische hobby zijn.

14
8 Oebie

@5 Arrestaties. Tikje op de vingers en weer naar huis.

14
9 Oebie

Een volk dat voor kanonnen zwicht,
zal meer dan haard en goed verliezen;
dan dooft het licht.

4
10 Querido not

Speciaal voor de 'bezettings-ontkenners" en Palestina-ontkenners het artikel van een andere bron:
http://english.wafa.ps/page.aspx?id=6LRnVKa96234601089a6LRnVK

Of is volgens de Hasbara ook deze bron partijdig, ultralinks, antisemitisch of...question

24
11 Barbapapa-7,5

@11 Israël heeft het heroverd op destijds Trans Jordanië die het illegaal bezette en anexeerde,nu jij weer.

4
12 Birdy 2

@12

Hoezo 'heroverd? De West bank werd in 1948 veroverd zoals de zionisten andere delen van mandaatgebied Palestina veroverden en de staat Israël uitriepen. Heroveren impliceert dat je er voorheen de soevereiniteit over had, Israël heeft nooit de soevereiniteit over de Westbank gehad.

22
13 Hendrianus

Maar 700.000 illegale kolonisten in door Israël bezet gebied worden beschermd door het IDF en gepamperd door de Israëlische overheid. Geen strobreed mag hen in de weg gelegd worden. Hypocriet zooitje.

22
14 Hendrianus

@12

Begin maar niet aan die non-discussie, want dat is precies de hoek waar de Israëlhaters je graag willen hebben. Laat het gaan, ze willen niet beter weten, ze willen "slechts" heel Israël "weg".
Iedereen weet dat wat wij nu de "Westbank" noemen, in 1948 door Jordanië werd ingenomen. Tot dat moment was het onderdeel van het Brits Protectoraat. Begin jaren '50 werd het gebied zelfs geannexeerd door Jordanië, wat door nagenoeg de hele VN werd afgekeurd. In de jaren '60 ergens gaf Jordanië het gebied aan... de "palestijnen", een groep arabieren die naar de Westbank was gestuurd door Jordanië zelf, nadat die "palestijnen" in de jaren '50 een poging tot staatsgreep hadden gedaan, omdat ze ook toen vonden dat Jordanië voor de "palestijnen" zou zijn, maar dat niet was: ingepikt door de voorvaderen van de huidige Jordaanse koning...

Dus kregen die "palestijnen" land wat daarvóór gewoon gestolen was -van de Britten. En gestolen goed aan een ander geven is heling, en strafbaar. Nou werkt dat wat anders in de politiek, maar feit blijft dat die "palestijnen" nu denken 'rechten' te hebben op dat stuk land, omdat het door een dief aan hen gegeven is.
En dat is natuurlijk flauwekul. Het gebied was aan Israël toebedeeld. De fout die Israël in 1967 maakte, nadat ze het gebied heroverden, was dat ze het gewoon hadden moeten annexeren op basis van dat eerdere verdeelplan. Dan hadden we nu al dat gedonder met "palestijnen" niet gehad. Die mythe wordt natuurlijk zorgvuldig door ze in stand gehouden, want het doel is sinds 1948 heel duidelijk: de totale vernietiging van heel Israël en het laten 'verdwijnen' van de joodse/Joodse inwoners. Het gaat helemaal niet om "hun eigen land Palestina". Iedereen kan zien dat zo'n klein stukje land zonder havens totaal niet levensvatbaar is en altijd op anderman's zak zal moeten teren. Dus het is onzin, het gaat er om dat het stukje land geen onderdeel van Israël wordt, want dat is voor heen onvoorstelbaar: islamitisch gebied wat niet-islamitisch wordt. Een gruwel in hun ogen! Daar gaat het dus om, echt niet om een eigen land; dat is propaganda.

http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

https://opiniez.com/2017/02/19/de-benaming-west-bank-is-manipulatief-en-beledigend/

3
15 weerman

@13

Ik begrijp helemaal dat jij, als Israëlhater, geheel voorbij gaat aan de San Remo-verklaring, waarin het gebied links van de Jordaan aan de joden zou gaan toebehoren, en dat rechts van de rivier voor de arabieren zou zijn. Natuurlijk ga je daar aan voorbij, of er worden semantische trucjes toegepast; ik ken het gezanik nu wel.

voor een ieder: lees je in over die San Remo-verklaring, waarin duidelijke afspraken werden gemaakt. Dat was in 1920, kort nadat het Ottomaanse Rijk grote delen moest overdragen, omdat ze samen met de Duitsers de Eerste Wereldoorlog hadden verloren. De zuidelijke delen van het Ottomaanse Rijk kwamen in Britse en Franse handen. Later werden die gebied eigen staten: Libanon, Syrië, Jordanië, enz.
De "Westbank"hoort gewoon bij Israël, volgens die verklaring.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Conferentie_van_San_Remo

https://brabosh.com/2011/05/07/pqpct-b5w/ (Natuuuurlijk zal deze site verketterd worden door bepaalde lieden hier; maar niet zij bepalen welke bron de goede is. Dat doet de geschiedenis wel, niet de groep tegenstanders van de Joodse Staat!)

3
16 weerman

@15 @16 weerman

Je schrijft,
"Dus kregen die "palestijnen" land wat daarvóór gewoon gestolen was -van de Britten. En gestolen goed aan een ander geven is heling, en strafbaar. Nou werkt dat wat anders in de politiek, maar feit blijft dat die "palestijnen" nu denken 'rechten' te hebben op dat stuk land, omdat het door een dief aan hen gegeven is."

Als je de verovering van een deel van het mandaatgebied Palestina, door Jordanië, ziet als diefstal van de Britten hoe noem je dan de verovering van andere delen van dat mandaatgebied door Egypte (Gaza) en de zionistische strijdkrachten?

Nu heb ik je al vaak gevraagd welk verdeelplan je bedoelt wat de West bank toewees aan de Joden. Hier nog maar een keer. Welk plan was dat? Bedoel je de San Reno verklaring? Dan graag de tekst uit die verklaring die expliciet een gebied toewijst aan de Joden. Er is namelijk slechts sprake van de steun en hulp bij het oprichten van een Joods Nationaal Tehuis IN Palestina.
Dat wordt in de British White Papers nog eens toegelicht,
http://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1939.asp
http://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1922.asp

Verder uit je wederom de beschuldiging van 'Israëlhater' en dat ik geheel Israël weg wil hebben. Beide is uiteraard niet het geval. Dat weet jij ook wel maar je kan het niet laten om mensen te besmeuren die je mening niet delen. Het is een nare gewoonte van je.

14
17 Hendrianus

@15 @16 weerman

Uit je Brabosh link,

"Op het kaartje hierboven is te zien hoe groot het gebied was dat aanvankelijk (24 april 1920) in San Remo werd toegezegd aan het Joodse Volk en een officiële internationale bevestiging was van de Balfour-verklaring van 1917."

Nogmaals er is in de Balfour verklaring slechts sprake van de oprichting van een Joods Nationaal Tehuis IN mandaatgebied Palestina. Geen staat en geen grenzen werden er besproken aangaande dat JNT. San Remo heeft niet meer gedaan dan de Balfour verklaring op te nemen wat betreft de rechten van het Joodse volk.

15
18 Hendrianus

@17 en @18

Je antwoorden zijn een grijs gedraaide plaat en ik ga die onzinnige discussie met jou niet meer aan. Maar; het is prettig om dan eindelijk eens te lezen dat je Israël NIET 'weg' wilt hebben, zoals veel van je mede-denkgenoten.
De rest is kinnesinne en slechts een interpretatie. anderen beweren weer dat juist in die oude verklaringen de basis voor een joodse staat staan. Jij denkt daar anders over. Let wel: vergeet niet dat jij ons hier niet "De Grote Waarheid" komt uitleggen, maar dat je slechts een mening verkondigt. En ik, en vele anderen, hebben een heel andere mening en nee, niet De Waarheid, zoals jij poogt te beweren.

2
19 weerman

@19 weerman

Zeker is dat er rond het 'Joods Nationaal Tehui' veel interpretatie kogelijk is. Het is niet voor niets dat de Britse mandaathouders met de British White Papers uit 1922 en 1939 expliciet duidelijk maakte dat er geen Joodse staat bedoeld werd en dat het JNT IN mandaatgebied Palestina ligt en dus niet het gehele gebied betreft. Zie de link in @17

In alle bescheidenheid maakt bovenstaande duidelijk dat het gescherm met de San Reno overeenkomst als bewijs dat er een Joodse staat of een begrensd gebied aangewezen werd waar het Joodse volk de soevcereiniteit zou krijgen niet juist is.

Dat bovenstaande een grijs gedraaide plaat is komt omdat het gescherm met de San Reno overeenkomst als de legitimiteit van de soevereiniteit over de Westbank hardnekkig wordt volgehouden. Het schijnt maar niert door te dringen dat dat niet juist is. Ik heb ook nog nooit argumenten gelezen die mijn bewering aan de kant schuift. Die argumenten zijn er m.i. ook niet.

14
20 Hendrianus

@20

"...JNT IN mandaatgebied Palestina ligt en dus niet het gehele gebied betreft..."

Niemand beweert dat het hele Brits Mandaatgebied het JNT zou moeten zijn. Links van de Jordaan was voor de joden, rechts van de Jordaan voor de "palestijnen"/arabieren. Zo simpel was het. Maar de arabieren wilden niet en willen nog steeds niet.

3
21 weerman

@21

Waarom ga je niet in op mijn overige argumentatie? De verdeling die je geeft van mandaatgebied Palestina is gewoon nonsens. Waar is dat vastgelegd? Er werd in die tijd over Aabieren gesproken, de nationale bewustwording van de Palestijnen kwam later op gang.

12
22 Hendrianus

@22
Ja, "bewustwording" via ras-terrorist, vliegtuigkaper en moordenaar Y. Arafat, in de jaren '60. Die maakte van arabieren die uit allerlei landen kwamen en helemaal geen binding met elkaar hadden, één "volk". Een sluwe zet, waar delen van de wereld nog steeds intrappen.

https://madbello.nl/9032/palestina-bestaat-niet-palestijns-volk-heeft-nooit-bestaan/

Dat "Palestijnse volk" is zelfs volgens één van hun leiders gewoon een bedenksel:
https://brabosh.com/2016/02/18/pqpct-bbo/

Verder ging ik wel degelijk in op je 'argumentatie'. Maar je leest niet goed, zoals zooo vaak. Jij hebt een andere mening, en ook niets méér dan een mening. Dat mag.
Het gezeik over een stukje grond is juist door de arabieren enorm opgeblazen. Het doel was nooit een 'eigen land' voor hen. Het doel was een stukje Israël inpikken zodat Israël kleiner zou worden. Dat lukte ze met de Gazastrip en met de opheffing van de bufferzonde in Zuid-Libanon. allemaal geknabbel aan de totale Israëlisch oppervlakte. Als dit spelletje gelukt is, gaan ze verder met zaniken over de Golanhoogte, wedden? Ach, Syrië had de Golan allang terug kunnen hebben, toen hen het gebied werd aangeboden in ruil voor vrede en erkenning. Maar dictator Assad wilde dat niet. Hoe dom...

3
23 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Gewone burgers dreigen niet met geweld , die zetten de tering naar de nering en trekken desnoods de broekriem nog even aan. ...

zojuist geplaatst door Defcte burger

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@206 Gekkie, Jij denkt toch niet, dat ik net als jij de hele dag op deze site zit, nee dat hou ik niet vol, hooguit een uur en 12 min. jouw ware...

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

^NIET zou weten hoe je effectief ......

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@3 "Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers." Vast weer die fascistische ultra-linksen! /so...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@3 Ik kan weinig anders doen dan je gelijk geven, ofschoon ik zou weten hoe je effectief iets tegen de vergrijzing kan doen. Maar d...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

De kans voor islamofoben overigens om de 'herrie' van de moskee vast te leggen 😂...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

Bladblazers inleveren voor een gratis bezem:) Vuurwerk streng verbieden, wereldwijd! Wasmachines en drogers die gaan piepen als zij vinden dat e...

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers. ...

19 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Hendrianus
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@2 Precies maar het is een Nederlandse gewoonte, of is het een politieke gewoonte, om zaken die je lang vantevoren ziet aankomen te negeren totd...

24 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

http://archive.today...

26 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Servant XxxPld SpunkersPornô CasualDinosour PornSexvidio HindiEmilychereeJust-peachyyyTelugu Andhra Sex VideosMelody Marks OnlyfansVintage Sexual VideosIndian Telugu Sex Videos ComBollywood Heroine Xx VideoWife Swap Xxx VideoDdsdAdrianna Chechik OnlyfansHd Lesbians PornsXl GirlsBiggest Tits In MoviesعربدةRip Xxx VideoSex Tube KannadaSunny HusbandGroup Sex Party PornCher NudeTamilesxMom Porn VidsJabardasti SexSexy Babes NudeDoggy Style TwitterVergas De HombresBad Dragon SleeveQuadrinhospornCelebritie TitsTommy GunnChina XxxxxxTamilsex StrioesPhoebe Waller Bridge NudeAsshole PicturesSunnyrayGlasses BlowjobPados Wali BhabhiForced Painful AnalTushy FreeFree Pron VedioDoctor Sex BpRedtubesMassage Sister PornManhwa NsfwPorn WebstiesHenta ParadiseXyzcomcisDvd PorniReagan FixxWet XxxJapanese Forced Xxx VideoGujrati Sex HdReddit Best Porn SitesNikki Benz VideosSouth Indian Blue FilmTeenwhoresMyhentaicomicaKesbian PornEspaço TerapiasImagem HentaisStranger Sex VideosTamanna Heroine Sex VideoShakeela Sexy Video TamilShemale Self SuckLes FistingItchio PorngamesAnal VidTrystescortsXvideos AdultBorntobefuckPorngif ThreesomeDoja Cay NakedXxx 720Kabaddi Sex VideoMalayalam Sax VidosReal Life FutanariJav Sub IndiXxx Porn TuGatavirtualXxx.videos.caseiro BrasileiroCockandballsMilf MoviessNaked Big Titted WomenKamasutra Hindi VideoHot Romance Video HindiSex Photo KarinaPorn EdgingBackroom Casting Couch SageBlack Strip ChatAlessandra Ambrosio NudesSexy Hot MlfArabi Bf VideoChaena XxxNude MomsSmall BoobspornPornfatty18 Teens PornsShemaly PornFab.swingersMilf XxxPorn From ArgentinaStepmum PornBdsm Cartoon PornLlvshXxx NfFull Porn MoviSunny Lion Sexy VideosCosply NudesSummer BrookesSexy BliwjobHd Pussy Sex VideoMadurascogiendoFather Dayghter PornAsian FitgirlArabxnSumire MizukawaMy Wifes NudesLas Vegas HookersPorn MonstercockPakistani Xxx MujraCartoon XxcTitfuckcumshotListcrawler CinIndiansexstories.nerSexocaseroMamaturnedmeoutSchool Teacher Xxx VideoXvideos KamasutraRough HardcoresexSasha AlexandernudeTaiva Porn VideosRajasthani Desi XxxLele Pons NudaWww Df6 OrgPoran Sex Video HdTied To The BedFree Vr Porn SitesBusty BlowjobMom Xx VideosYuu ShidonaAlexas Morgan LeakR/sandrasanccchezTelugufuckingHdporn.92BiancabtsAnal Castinf