Deze groente mag je nooit wassen
Voor het koken en bakken van groenten is het belangrijk dat je deze altijd eerst afspoelt met water. Voor één soort groente telt dit niet.
De groentesoort die je beter niet kunt afspoelen zijn champignons. Vaak worden champignons in een vergiet gedaan en afgespoeld voordat ze de pan ingaan. Logisch, zou je denken, omdat champignons vaak bedekt zijn met vuil. Maar toch kun je dit beter anders aanpakken.
Water is namelijk een grote vijand van de champignon. Dit geldt overigens niet alleen voor de champignon, maar voor alle paddenstoelen. De reden? Ze zijn poreus en nemen vocht op als een spons. Kortom: hoe je ze ook kookt na het afspoelen met water, ze worden altijd papperig.
Gelukkig is er een alternatief voor water. Poets de paddenstoelen met een borsteltje in plaats van ze te wassen. Zo heb je in plaats van zompige altijd knapperige champignons in je risotto of pasta.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voedselproducenten Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s halen vlees en vis uit de helft van hun recepten
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht -
Meer groenten eten? Deze gerechten zijn een vitaminebom
Nu de griep en verkoudheid heerst, kunnen we wel wat extra vitamines gebruiken. Groente zit vol met vitamines, maar inspiratie voor goede combinaties is soms ver te zoeken. Deze gerechten zijn niet alleen heel lekker, maar helpen je ook aan de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag. -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels?
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
-
-
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
-
In de maak: app die bacteriën ziet op je eten
Is het veilig om een hap te nemen uit die appel? Of zitten er te veel bacteriën op? Over niet al te lange tijd geeft een app antwoord op die vraag. De app die het opsporen van bacteriën mogelijk maakt, wordt ontwikkeld door Amerikaanse voedselwetenschappers. Het zal gaan om een snelle en goedkope methode, melden de onderzoekers. De app is nog niet beschikbaar. -
-
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’