DNB vindt het tijd voor opbouwen financiële buffers (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  19 Reacties

  • 8
  • 519x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

de meeste mensen kunnen nog maar net het hoofd boven water houden .
hoe moeten die een buffer opbouwen?.
hij doelde niet op deze groep mensen natuurlijk.

1
1 ongelovenloos

* Verwijderd door de redactie *

2 hk-sr

Jammer dat we er als particulieren niet op vooruit zijn gegaan, ondanks Pinokkio z'n belofte.

0
3 3RN5T

Nee Klaas....JIJ en je vrindjes moeten een buffer opbouwen!...zodat je de burger niet meer lastig valt, als jullie het weer verstieren!

0
4 loki zegt

Klaas wil niets liever dan dat ons pensioenstelsel nog verder wordt beKnot en vervolgens wordt verkwanseld aan banken en verzekeraars.

0
5 Belazerd

@5 die pot is voor de EU.
De eerste toereiking is al
Bereikt door er een EU wetgeving op los te laten.


Mensen als Knot leven in een paralelle wereld van cijfers waarbij ze de mens niet zien.

1
6 Eastwood

Ik voel aan mijn economische water dat Nederland en de wereld een recessie voor de kiezen krijgt die heel vervelend gaat worden. Er wordt in de wereld simpelweg te veel geconsumeerd met geld dat geleend is (lees: geleend). We zien het nu weer gebeuren met de koopprijzen van woningen. De rente is laag en lenen maar. Ongeacht de rente, eens moeten alle schulden terugbetaald gaan worden. En die terugbetaling zal moeten gaan plaatsvinden in een tijd dat de baan voor het leven verdwenen is voor velen en de pensioenen ook niet meer de pensioenen zullen zijn uit het verleden.

Ik snap Klaas Knots zorgen wel. Ik zou ze als president van DNB eveneens hebben.

Echter, en dat weet Klaas Knot ook dondersgoed. De mens leert nooit van de geschiedenis. Ook niet van de economische gedschiedenis. De crises is net achter de rug of de hallelujah stemming is alweer aangebroken. Niemand die 20 of 30 jaar vooruitkijkt. Iedereen leeft in het hier en nu. Tenminste, de meesten. Jammer alleen dat 10 jaar voorbijvliegen.

We zullen zien. Laten we hopen op het beste en hopen dat mijn economische water totaal onbetrouwbaar is. Ik ben in ieder geval wel buffers aan het opbouwen voor zover ik dat kan en weiger meer te consumeren dan strikt noodzakelijk is. In tegendeel, ik ben jaren geleden begonnen met ontspullen en met mijn idiote aankoopgedrag uit het verleden eens wat kritischer te bekijken met allerlei idiote aankopen die ik helemaal niet nodig had. Op dit moment koop ik iets als ik het echt nodig heb en dan ook nog enkel in de gewone varianten en niet in de super de luxe varianten. Heb ik het niet nodig, dan laat ik het mooi liggen. En dat bevalt me prima. Ik loop met een lege tas zelfs elke willekeurige Action uit waar alles geen drol kost. Het huis is leger geworden en ontdaan van alle overbodige en onzinspullen. En mijn hoofd is ook een stuk leger geworden. Ik raad het iedereen aan die het zich kunnen veroorloven. Helaas blijft het voor velen de eindjes aan elkaar knopen. En zolang de VVD in de regering blijft zitten als grootste regeringspartij zie ik daar weinig verandering in komen de komende tijd. Want de VVD is er voor het bedrijfsleven, niet voor de eindjes-aan-elkaar-knoper. Maar ook daarin hoop ik dat ik er langs zit.

0
7 De Vliegende Brabander

Benieuwd hoe Knot dat ziet: buffers opbouwen.....Zal de belastingdruk toch eerst naar beneden moeten zodat werken meer loont dan nu het geval is.

1
8 Sandokan

Klaas heeft gelijk.

Economische voorspoed is vaak helaas een teken dat er zich een bubbel aan het vormen is. Het gaat niet eeuwig goed, dus kunnen we maar beter voorbereid zijn.

Wel lullig dat er vrijwel nooit dus echt zoet kan komen na het zuur, maar als de zure smaak een beetje ingedamd kan worden door al te voorkomen dat die bubbel nog verder opgeblazen wordt voordat hij knapt, dan is wat minder zoet ook niet heel erg.

9
9 progressiefliberaal

Naast buffers trouwens ook strengere regelgeving, maar dan moet hij wel eerst even die knakker aan de overkant van de plas overtuigen dat het afbouwen daarvan niet heel erg verstandig is.

5
10 progressiefliberaal

DNB wil dat pensioenfondsen meer investeren in staatsobligaties. Dat zou veiliger zijn dan andere beleggingen.

Het vervelende is dat langlopende staatsobligaties niet meer dan een half procentje rendement opleveren. Niet voor een jaar. Niet voor 2 jaar, maar meestal 10 tot 20 jaar staat dit lage percentage vast. Dat lijkt veilig, maar wanneer over een jaar de ECB ophoudt met het opkopen van staatsschulden voor 60 miljard per maand (!), stijgt de marktrente en inflatie onmiddellijk. De hoop is dat hiermee de schulden van banken en landen die het financiëel niet zo nauw nemen, in versneld tempo in waarde zullen dalen. Alleen zitten de pensioenfondsen dan nog 10 tot 20 jaar met die laagrenderende obligaties in hun maag. Met als gevolg dat pensioenen de komende 20 jaar niet meer zullen stijgen en door de oplopende inflatie steeds minder waard worden. Daarmee stort ook de koopkracht van gepensioneerden in elkaar. Waar de centrale banken niet bij stilstaan is, dat die koopkracht van gepensioneerden een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de dagelijkse economie. Straks heeft de helft van alle mensen met een zelfstandig inkomen een aanvullende pensioenuitkering. Niet indexeren betekent dan de doodsteek voor het midden en kleinbedrijf. En daarmee komt de werkgelegenheid in gevaar van volgende generaties.

De kortzichtigheid van DNB is verbijsterend. Men heeft niets, maar dan ook helemaal niets geleerd van de afgelopen crisis.

0
11 Belazerd

@8
Niet alleen de belastingdruk, maar ook moeten werkgevers laten blijken, middels salarisverhogingen, dat het "goed gaat".
Tot nu toe, stellen werkgevers dit steeds uit en lopen veel cao-onderhandelingen vast.
Ook de pensioengerechtigden lopen al jarenlang hun indexaties mis.
Dus Knot kletst maar weer wat in de ruimte.
Van "buffers opbouwen" voor particulieren, kan nu zeker geen sprake zijn.

1
12 Dieke

@11 ,

Het lijkt me sowieso al onwaarschijnlijk dat als de ECB stopt met het opkopen van staatsschulden, zowel de rente als inflatie gaan stijgen.

Die twee bewegen sowieso zelden in dezelfde richting en dat is ook logisch. Zolang de inflatie in toom gehouden wordt, is er niks mis met een laag maar zeker rendement. Het rendement schijnt overigens momenteel negatief te zijn, dus in zoverre wel eens dat het een wat vreemde keus is.

1
13 progressiefliberaal

Volledig mee eens! Zuiniger leven, meer sparen!

4
14 Vaartuig

toch wel grappig dat de dnb dit over de overheid zegt.

en vervolgens zie je op NK

https://www.nieuwskoerier.nl/news/241888-10-jaar-overheidswanbeleid-kost-een-modaal-jaarsalaris-per-huishouden

hoe geloofwaardig wil je overkomen

0
15 metoo

@14
Voor mensen, die al "zuinig" moeten leven, is sparen geen optie.
Dat is alleen weggelegd, voor diegenen die financiëel in staat zijn, om maandelijks wat opzij te zetten.

1
16 Dieke

@16

Dat is voor een zeer klein deel van de bevolking. Ik heb een gezin, betaal dezelfde belastingen en ik houd maandelijks geld over. Ik ga dan ook nauwelijks uit eten, zit onder het NIBUD-niveau wat betref boodschappen, ga nooit shoppen, rook niet, drink niet, heb een telefoon die ouder is dan 2 jaar en ik heb geen auto.

3
17 Vaartuig

@16 .
Ik heb een verhoging van 30 euro pm gehad en wij hebben uitgerekend dat wij er extra 45 euro pm dus 75 euro in totaal kwijt zijn aan alle verhogingen.
Extra geld opzij leggen zit er niet meer in voor ons.

1
18 eigenmening

Ha ha de loonslaven hebben al jaren geen buffers meer, die heeft onze Mark R. met zijn sprookjes al ingepikt.

0
19 corretje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

zojuist geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Inderdaad Sywert is zo glad als een aal!...

12 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond vers...

14 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

Sorry maar ik moet er niet aandenken om zo n chemische worst naar binnen te werken hetzelfde geld voor die niet te pruimen vegan rotzooi!...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

De grootste pestkoppen zijn meestal directeuren van de bedrijven zelf. En volgens mij maakt het ze niet uit hoeveel geld het het bedrijf en de m...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

42 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

44 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

44 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Xxx PormYoga Girls XxxCute Naked WomenKana MitoLisa Ann VintageXxx Catoon PornFreegrannypornAdults ChatMadura AnalPage Spirinac NakedXxx AndraXnxx Jasmine JaeSister Birthday Xnxx18creampieGay Jerk CamSpin The Bottle SexualVídeo De Pornografia De AnimeLesbian Hot PornMikesapartmentWww Xxn Sex ComSex Hindi Hot VideoPotno FreeReddit Interesting As FuckTara TaintinKylie KottonmouthXxx Dirty VideoBig Tits In Uniform3pic SexBoobs GropingAaliyah Love CreampieJustice Leauge PornAnybunyKender LustXxx SnilionBouncy PornT S 4 RentCheyenne-xoxo NudeJunior XxxHollywood Sexy Movie Full HdCake Farts PornLesbianorgy PornFilme PornográficasIndian Desi Village Porn VideosTic Tok PornPictures Of Lesbian PornPorn Gay BlackShirtless Bollywood MenThickiiinickiiiSofia TakigawaPlumber Porn HdMasturbating EroticaAir Plain PornJapanese Bbc UncensoredWhoreabuseBiggestcockBeautiful Babes NudeCollege Girl Sex HdBasor RatNaked SwimYiff VidsVeronica HartLasbion XxxTop AsianpornstarsHot Pornstar Sex VideoPornbubVillagegirlsexAssamese Sex XxxIndian Students Porn VideosSardarni XxxMilf OornBad Robot FnafCelebrity X VideosIndian Bf Video Full HdXxnxx TamilFree Tamil Sex ChatMasterbation VideosBig Boobs Teen PornPornhjbInstagram Live Nip SlipsSpankbank.comLois Griffn PornMickie JamesnudeX VoideoCarmen Valentina Vs Paris LoveOld Women Giving BlowjobsNude Beach GalsHaiganKerala Xxx VideosBlackmailed.step.sisterSexymassage PornPorn Games To DownloadAriella Ferrera TwitterBug Ass XxxMarietemara LeakZeldaporn ComicsHard Lesbien PornBlack Tasty XxxSophie Dee NudaMarta La CrafBanglachudachudiMoney Talks PlayboyCams MfcAlahna Ly LeakKamasutra 3d Full MovieSunnyleonesexySunny Leone YoungMayra SexmexPorn EbonyPortal PicanteHentaiassistirBrooke Shields NakedDoublelist PhoenixIntitle Webcamxp 5Jerkmate LoginDisney PornDesi Babe PornXx Vido HindIvy HarperAngela White VideoCaliforniababeLeilanni LeeaneIxxx Porn TubeFull Length Indian PornLactating PornAdult Sexy AdultHot Shots Porn VideosCarly Aquilino NudeStacy SparksBuscar Video PornographyDdl PornRes Head PornOkichloeo NudesHousewife BfSex VisioPorn Dad And DaughterFc2-ppv-3108890MessynastynatyBig Black SexScarlett Johanson NaledPornstar Porn PicsTurkısh Ifşa PornTattoo XnxxDownload 4k Porn VideosTelugu Hot Xxx VideosSex With Gf And BfDeepika Padukone Hot PornBoricua PornAnglena Jolie NakedSmoking Fetish RedditMawhan 18