door Denisova in Buitenland  ·  123 Reacties

  • 18
  • 1090x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@96
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/World_map_of_countries_by_ecological_footprint_%282007%29.svg

Het is niet zo goed te zien op dat plaatje maar het piepkleine NL kleurt dieprood. Net als de VS.

Die "autochtone Nederlander" maakt er tezamen met alle andere inwoners van NL er een potje van vergeleken met de rest van de (westerse) wereld.

Kunt u svp een keer proberen discussies niet terug te brengen tot allochtoon/autochtoon, religieus/a-religieus, links/rechts, man/vrouw etc etc. Het gaat in dit draadje om Trump en zijn destructieve beleid en discutabele capaciteiten.

101 verdwijderd21

@100 Je kan "ons" natuurlijk wel overal de schuld van proberen te geven maar wie welke bomen mag kappen lijkt me toch echt de verantwoordelijkheid van de lokale politici. Ik zag ook al in dit draadje dat het onze schuld is dat ze elders in te oude auto's rijden en je probeert "ons" de schuld te geven van dumpen van afval in het buitenland. Wat er in ons land gebeurd daar zijn wij verantwoordelijk voor en wat er in een ander land gebeurd daar zijn anderen verantwoordelijk voor. Is dat nu zo moeilijk om te begrijpen?

Als je dus ons al ergens verantwoordelijk voor kunt houden dan is het de Nederlandse bevolkingsgroei door het toelaten van mensen van buitenaf. Als je dat stopt dan ben ik er van overtuigd dat de Nederlandse doelstellingen ruimschoots gehaald gaan worden want dan zijn er steeds minder Nederlanders. Als je dan ook nog de technologische ontwikkeling daar bij optelt dan gaan we echt wel de goede kant op.

7
102 RazorBlade

@102 Kort samengevat: Wij de lusten, zij de lasten. Yup, kampioen vermoorde onschuld spelen.

1
103 dani

@12 Het gaat toch ook niet om de totale hoeveelheid. Het gaat om de hoeveelheid "meer dan vroeger". En dan zien we er ineens vele malen schuldiger uit.

Omdat we dat ook zijn....

0
104 PipoDeC

@102 Zelfs als je inderdaad het vernietigen van oerwoud, mijnbouw, oude auto's en het verwerken van ons afval allemaal bij lokale bestuurders legt (ze hebben zeker ook een verantwoordelijkheid), dan blijft onze levensstijl hier een veel grotere impact hebben. Van alle Nederlanders. Ik snap dat je graag alleen nieuwkomers de schuld wil geven, dat lucht vast op, maar dat is vrij schaamteloos.

0
105 d6072b01

@104 dat 3% verhaal is sowieso een dooddoener. Het gaat daarbij om vooral CO2 dat wij toevoegen aan de cyclus. Zoals een bad waarbij de kraan open staat en de afvoer precies zoveel afvoert dat het water nivo gelijk blijft. Als je daar dan emmertjes water bij gaat gooien, snapt een kind dat het bad over gaat lopen.

Verder is 3% op zich al een hoop voor 7 miljard apen op deze enorme wereld...

0
106 d6072b01

@101 Ik weet niet precies waar ik naar kijk in dat kaartje. Kan je dat uitleggen?

Trump is overigens een politicus die is aangenomen om de belangen van Amerikanen te behartigen in de wereld. Hij is niet aangenomen als expert of topwetenschapper. Zoals je wellicht had opgemerkt ben ik het niet eens met de conclusies die Trump trekt uit de klimaat rapportages. Waar ik het wel mee eens ben is dat de afspraken die worden gemaakt over doelstellingen wel heel eenzijdig op de rijke landen van toepassing zijn. Ik krijg niet de indruk dat een boer in Mali zich heel erg druk maakt of zijn bedrijf milieu bewust bezig is. Ik heb überhaupt niet de illusie dat milieu erg hoog op het prioriteitenlijstje van de gemiddelde Afrikaan staat.

5
107 RazorBlade

** gebruiker verwijderd **

@107

Tuullijk:
Hoe dieper het rood,
hoe vervuilender de gemiddelde burger in dat land is.

U kunt zelf Mali wel vinden.

108 verdwijderd21

@105 Je doet nu net of we in Nederland helemaal geen milieu maatregelen nemen? Denk aan de gloeilampen die niet meer te koop zijn, tasjes die je niet meer gratis krijgt, subsides op duurzame energie, energie labels op huizen en apparatuur, etc, etc. We doen best al een hoop en er komt nog veel meer aan. Duurzaam is hier in Nederland echt en hot topic en iedereen lijkt zich daarvan bewust te zijn. Ik betwijfel echter of dat over de hele wereld zo is. Als ik hoor hoe snel regenwouden worden gekapt en hoeveel kolencentrales er in China worden bijgebouwd dan ga je je toch echt afvragen of we hier in Nederland de enige gekke Henkies zijn.

6
109 RazorBlade

@108 En hoe is dat vervuilen gemeten?

3
110 RazorBlade

@109 China bijvoorbeeld zet met hun vrij unieke daadkracht vol in op verduurzaming voor honderden miljarden dollars, al zijn ze inderdaad deels nog afhankelijk van kolen. Over de hele wereld zijn landen bezig. Echt niet alleen Nederland hoor, wees maar niet bang.

0
111 d6072b01

@111 Even zitten Googlen naar wat informatie en vond dit:

http://edgar.jrc.ec.europa.eu/news_docs/jrc-2015-trends-in-global-co2-emissions-2015-report-98184.pdf

Als je even meekijkt naar figuur 2.11 dan zie je dat de uitstoot van CO2 per inwoner in Europa een dalende trend laat zien maar dat de uitstoot van CO2 van Chinezen een stijgende lijn laat zien en dat we zelf als Europeanen al onder de absolute waarden an China zitten. Misschien iets om over na te denken. Dat ze dus over de heel wereld zo milieu bewust bezig zijn geloof ik niet zo heel erg.

3
112 RazorBlade

@107 -- "Ik heb überhaupt niet de illusie dat milieu erg hoog op het prioriteitenlijstje van de gemiddelde Afrikaan staat."

Zie figuur 1. Er is weinig om maatregelen tegen te nemen, die bal ligt bij ons.
https://www.nature.com/articles/srep20281

"Many countries are manifestly free riders causing others to bear a climate change burden, which acts as a disincentive for them to mitigate their emissions. It is time that this persistent and worsening climate inequity is resolved, and for the largest emitting countries to act on their commitment of common but differentiated responsibilities."

1
113 dani

** gebruiker verwijderd **

@109
Het kan wel wat beter:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/241538-nederland-op-1-na-slechtste-jongetje-van-de-klas

@110
U kunt de ins- and outs hier vinden:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:World_map_of_countries_by_ecological_footprint.png

@112
China is sterk aan het veranderen. Een groot deel van de arme plattelandsbevolking trekt naar de steden alwaar ze een veel grotere footprint hebben dan toen ze nog op de boerderie woonden.
Politiek gezien is China wellicht het meest ambitieus bezig als het om milieu gaat (en volkomen terecht gezien het recente verleden):
http://www.businessinsider.com/china-factories-shut-down-to-curb-pollution-2017-10?international=true&r=US&IR=T

Vergelijk dat eens met de houding van Trump aangaande milieu...

114 verdwijderd21

@112 Zelfs de VS (in weerwil van Trump) is bezig met reductie. Alleen maar goed. China maakt op het moment een enorme economische groei door, stijgt daardoor (absoluut ook 2 keer het inwonertal van Europa), maar men is keihard aan het werk om de trend om te buigen, omdat men perfect inziet dat dat de enige weg is. Hun nog steeds gedeeltelijk centrale bestuur helpt daar enorm bij. Ook staan ze qua historische cumulatieve uitstoot nog steeds onder VS en Europa.

Anders gezegd: vrijwel alle ontwikkelde en ontwikkelende landen ter wereld zien de noodzaak in. Het gaat nog te langzaam, maar het besef is allang doorgedrongen bij alle landen die er toe doen (en die onderdeel zijn van het probleem). Dus ik snap klimaatsceptici niet zo. Ze voeren allang een achterhoede gevecht, maar doen alsof ze nog vol in de race zitten...

0
115 d6072b01

@113 Vreemd artikel. Hoe kun je nu met droge ogen beweren dat klimaatverandering op ons geen impact zal hebben? Op zijn minst zullen we dijken moeten verzwaren als het poolijs smelt. In de Zuidplas polder zitten we meer dan 6 meter beneden de zeespiegel. Kun je uitleggen hoe het kan dat we als free rider worden geclassificeerd?

3
116 RazorBlade

Kortom, ondanks dat Trump zich niet laat zien als groot voorstander van harde afspraken zie je wel dat Amerikanen, ook zonder die federale afspraken, een sterk dalende CO2 uitstoot laten zien per inwoner. Die zelfde trend zie je ook in Europa maar niet in China. Er wordt gezegd dat China zich economisch aan het ontwikkelen is maar dat verklaart nog niet dat ze inmiddels boven de Europeanen zijn uitgestegen en dat de trend nog steeds stijgend is.

Al deze cijfers zijn echter per inwoner. Ik ben nog steeds van mening dat een beperking van de bevolkingsgroei een zeer gunstig effect zal hebben op het milieu. Net zoals in China de arme plattelandsbevolking naar de steden trekt geldt het zelfde voor arme Afrikanen die naar Europa trekken. Gebeurd dat niet nu dan toch zeker wel in de toekomst. Bekijk even deze kaart en je ziet waar de bevolkingsgroei het hoogste is:

https://www.indexmundi.com/map/?v=24&l=nl

1
117 RazorBlade

@109
China doet het beter dan Nederland......

0
118 Tismewat

@118 In welk opzicht?

1
119 RazorBlade

Kijk even hoeveel kolencentrales zijn gesloten en hoeveel megawatt zonneenergie is bijgekomen in 2017. China is koploper op dat gebied.

0
120 Tismewat

Ik geloof in schone lucht en in schoon water alweer een afkapte video.

Hebben ze laten zien hoeveel sneeuw er in Davos was/is , Japan ? Canada ? USA ? China ? Sahara , neen hoor ik lees ""warmste dag in Nederland op 28 januarie en temperatuur is 0.8 graden nu dan ?

lees je iets in de media over de Maunder Minimum ? Magnetic field veranderingen ?




CO2 does it ? kijk naar Vanus "runnaway greenhouse" (so much for the Godly lock zone Venus to hot to close to the Sun, Earth right Mars to cold.)

Pressure on Venus ? strong enough to crush a drone build like a tank , State of CO2 on Venus 98% or so and Liquide , Watervapotrr on Venus ? NOT existing, On earth 98%

MAN MADE Climate Change: "Climate Change Deniers"

wat ze doen is beweren dat het Klimaat een constante is en was.
bestaat er zuurstop of Venus ? Not that i know of, hoe komt het op aarde ?
Het leven op deze planeet maakte zuurstof

pleur gif, kernafval en whatver else in de zee, hak ongeloofelijk veel bomen om wereldwijd,
CO2 did it ! Die gasten willen een wereldwijde regering die buiten grip van de kiezer is en als middel daarvoor: CO2 "United Nations - Agenda 21 Agenda 2030".

Sustaiable, Bring the world population baclk to 1 billon, how many are there now Plus 7 bilion.
So they want do KIIL 6 BIILIOBN people ? How ?

Do i trust them ? NO.

Please stop killing everything on the planet and then claim you care.

Schone energie te goodkoop om te meten: Kerncentrales ?
ze verkopen de energie bedrijven en jagen de belastingen omhoog.

De gasbel raakt op en ze willen huizen zonder gas ?

Wat is daar vreemd aan They are politicians, so what do you expect?
anything they say they give you, they take form somebody else, when the somebody elses are broken down ? How do You think you will do ?

Klimaat wetenschap is vervuild door politiek.

mijn mening ? ze zijn niet zwaar geraakt door Sneeuw ? We got lucky.

1
121 nosuchname

@116 -- "Kun je uitleggen hoe het kan dat we als free rider worden geclassificeerd?"

Dat wordt gewoon vrij letterlijk uitgelegd in de quote die ik geef en de rest van het artikel. Kort samengevat, zie @103 .

Iets langer: China, Amerika en de EU zjin gezamelijk verantwoordelijk voor bijna 60% van alle CO2-uitstoot in de wereld. Terwijl Afrikaanse landen, met uitzondering van Egypte, Nigeria en Zuid-Afrika, niet eens in de top honderd voorkomen. Zij hebben echter nu al te maken met klimaatveranderingen, zoals aanhoudende droogtes resulterend in voedselschaarste en een groeiend tekort aan drinkwater.
Nog los van onze export van afval naar die landen of het feit dat multinationals het niet zo nauw nemen met milieu- en natuurwetgeving, arbeidsomstandigheden en mensen-
en kinderrechten.
Kortom. ze worden extra belast met de problemen die wij veroorzaken en in stand houden. Onze huidige verkwistende levensstijl is een free ride over de rug van anderen, vaak arme mensen in ontwikkelingslanden.

In @107 zeg je dat doelstellingen wel heel eenzijdig op de rijke landen van toepassing zijn. Dat is niet meer dan logisch, wij veroorzaken ook de meeste vervuiling. Ik bedoel, jij zei zelf toch in dit draadje dat wat er in ons land gebeurt ook onze verantwoordelijkheid is? Het wordt tijd om die verantwoordelijkheid ook te gaan nemen in plaats van hem alsmaar over de grens proberen neer te leggen bij de gemiddelde Afrikaan (of Malinees). Want dat decennia lang afschuiven is juist de reden waarom deze hele shitzooi in de eerste plaats is ontstaan.

0
122 dani

@121 Bij Wodan's ene oog, probeer op zijn minst eens een coherente zin te typen...

0
123 dani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

6 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
中 出Shop LyfterJapanesenipplesFilm OrnoAlrinvonXnnx ChineseNibba Nibbi Meaning In EnglishAmateur Naked PicsStep Lesbian PornPornography Doggy StyleMulhers PeladasSweetfox_365Fast Time SexSambhog FilmCuck QueanJav GyruFree Only Fans AccountsLesvians PornVietnam PornographyNew Indian Xxx Sex VideoLocal Porn VideoBengali Movie Sex VideoHulk Sex VideoCamila Cortez AnalImages De Femmes NuMasseuse Gay PornMrspoindexter NudeRule 34 TyleeX X N XTriple Sex MovieHairy PussiAnime MilfSophia Loren NudaWendy NudeHot WexPorn Women With DogsFc2-ppv-3695183Sleeping Gay XxxLena Rhoades PornElite GirlPorn Mms NewTamil Dubbed Adult MoviesDarlyn0420Alejandra Quiroz NudesSunny Leone Xxxx VideoDesi69BigtitsinbikiniSara Jay FullMature Aunty PornMandakini Hot SceneFacesit SquirtMalina Melendez BangbusHistoires SexuelNublish PornNaughty Sex ComTeens Strapon LesbianTeacher Seduction PornSexxx Porn TubeMega The Stallion PornXxx Hindi Sex StoryJapanese Sex Full MovieVrais PornosKarlakushRep XvideoHot Wife CheatingRoja Sex Videos ComEuropean Porn MoviesPornode JaponesasXxvidsTifa NudeLilith CabaliereNighty SexEnglish Chudachudi EnglishMyanmar SexXxx Desi PoranTsunede PornBegs To Stop PornAdultdvdempVidz7Porn-star.vomIndo ColmekWhat Is A RimjobPriyamani XnxxX Videos Tamil NewJapanese Cheating XnxxRiley Reid PussyPorn Doble PenetracionMila Kunus NakedMost Attractive PornstarsHelicopter CockLeositeRick And MortyhentaiMia Khalif XnxxCherokee Dass PornCharliebhustle PornForeign Porn VideosNude Massage VideoStretchingpornBlackporn.tubeChaturbbateCyzcomics1st Time Sex Video12 Sex VideoSonarika Bhadoria BikiniTelugusex Co InXnxx PureCeleb JhiadMadre Follando Su HijoLes Films PornoApplication Plan CulCameracaseira ComHindi Sex Video SuhagratAnal HindiTamil Telugu Aunty SexVideos PornidNude Celebrity Nude PicsJailyne Ojeda LeaksChubby Gay PronHot SuhagraatGirls On Girls SexIndian Desi Girl NudeHot Boob SqueezeHindi Dubbing X VideoNalli MumbaiBidesi PornNubile Films LesbianMangahentai FrVoyeur FrancaisKalina RyiBelleolivia3xSechs Schwedinnen Im PensionatBunny Colby AnalIndian Pussy Eating VideosAmanda Cerne NakedOld Indian Women SexWhatever We Want Jennifer WhiteGujrati Sex HdFoot Mom PornBellesa.comMejeres CojiendoMuslimauntysexSex Video ClipHorn XxxPicture Sex MoviePornhub XvideoTied Down PornCharlee Chase HandjobHentia In EnglishFadalmodelFilmes Porn Torrent