door Inter in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 19
  • 777x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Iedereen mag voor zichzelf weten waar en bij wie ze tanken.En boekhoudkundige trucjes van Multinationals weten we alles van.

11
1 jantje van leiden

“Dus wel de winsten altijd opgestreken, en nu niet meer aansprakelijk willen zijn".

Waarom verbaast mij dat niets?
Zo gaat dat aan de top.Als het zo uitkomt gaan ze over lijken.Niets is belangrijker dan geld verdienen.

0
2 Wiebe Nik

"Shell beaamt in Trouw dat het bedrijf de aansprakelijkheid voor NAM heeft ingetrokken, maar stelt dat dit is gebeurd omdat de dochter sinds vorig jaar een eigen jaarrekening publiceert. “Puur een kwestie van jaarrekeningenrecht”, aldus het concern over de kwestie."
Wat zijn ze weer gewiekst, ze zagen de bui hangen, in tegenstelling tot de Nederlandse staat.

0
3 Tussenderegels

Gewoon alle shell tankstations in Nederland de toegang 24 uur per dag blokkeren dat moet toch zeker haalbaar zijn?

1
4 Billiger

Dan te bedenken dat ons Koningshuis grootaandeel-houder is........!
@4
Pas maar op, oproepen tot een boycot heeft men inmiddels ook strafbaar gesteld, laat staan blokkeren, voor je het weet wordt er op je deur geklopt. Zeker als het de inkomsten vh koningshuis betreft question

2
5 Bleke Betty

Denkt men dat het bij Groningen blijft, Shell is bezig de boortorens op de Noordzee uit te faseren en alle fasciliteiten op het land hiervoor te ontmantelen.

De boortorens worden verkocht aan wat "schimmige" bvtjes die "denken" er nog wat mee te kunnen doen en gaan failliet.

Faciliterende bedrijven zoals AJS zijn opgehouden te bestaan en de werknemers de straat op gestuurd.

NL mag voor de kosten gaan opdraaien om deze boortorens op te ruimen, wat miljarden zal gaan kosten!

Zo is Shell de winsten aan het maximaliseren over de rug van NL burger.

Shell richt zijn pijlen nu op vernieuwende energie, wat resulteert in het maximaliseren van subsidies door mede te bepalen aan de wetgeving van deze subsidies zodat andere partijen een graantje mogen meepikken en bulk voor Shell is.

Een boycot is te weinig voor deze multinational parasiet.

0
6 garriet

De Nederlandse staat draagt verantwoordelijkheid om de Groningers schadeloos te stellen voor aantoonbare schade. De Nederlandse Staat heeft de opbrengsten opgesoupeerd, bij de bijstand, bijzondere bijstand huurtoeslag, kinderbijslag, kinderopvangtoeslag, ambtenarensalarissen is genoeg te bezuinigen de Groningers te compenseren. De EMA kan beter in Groningen gehuisvest worden, goed voor de werkgelegenheid daar!

10
7 Recovery Mode

Als je morele overwegingen zou willen laten meewegen om ergens niet te Tanken, dan snap ik niet waarom er überhaupt nog iemand bij de Shell tankt.

0
8 mightimouse

Juridisch in je recht staan, wil nog niet zeggen dat het niet moreel verwerpelijk en asociaal is.
De enige mogelijkheid die er is om Shell van strategie te laten veranderen is daar pakken waar het zeer doet, 'de verkoop' . Dus, Ja boycotten tot ze weer garant staan en de schade vergoeden.
Overigens dat wel in percentage naar de hoeveelheid genoten winst per partij.

0
9 kenny013

Ik tank om andere redenen toch al nooit bij Shell maar nu worden we verkeerd voorgelicht. Natuurlijk probeert Shell onder zijn verplichtingen uit te komen maar ook al zijn Exxon en Shell beide voor 50% eigenaar van NAM is in een lang verleden overeengekomen dat de verdeling van de opbrengsten tussen Nam en overhied 30-70 is. Oftewel de OVERHEID is voor 70% verantwoordelijk en Shell slechts voor 15%. Natuurlijk laf van Shell om zo'n truc uit te halen maar laten we vooral ook de overheid aan zijn verplichtingen houden. Het zou het meest normaal zijn als de overheid de half miljoen Groningers als rampmensen zou uitroepen en hun schade onder een speciaal fonds direct zou vergoeden en laat de overheid dan die 30% zelf maar bij Shell en Exxon gaan incasseren. Dat zou wel zo eerlijk zijn.

0
10 PFL

@10
"laat de overheid dan die 30% zelf maar bij Shell en Exxon gaan incasseren."
Da's net het smerige, dat kan de staat* juridisch gezien waarschijnlijk niet.
Daarom moet Shell op een andere manier (consumenten boycot) overtuigd worden om zich moreel en sociaal op te stellen.

*de staat: Vertegenwoordiging van alle Nederlanders, en in deze 'ons belastinggeld'.

0
11 kenny013

@11 . Als dit menselijk bekijkt dan is het zo dat we als Nederlandse burgers ook decennia lang voordeel hebben gehad van het gas in Groningen en dan is het domweg unfair om de Groningers nu met de problemen te laten zitten. En het is ook niet eerlijk dat zij nu door allerlei vertragingstaktieken en gedram over protocol etc de dupe worden. Die mensen verdienen het om bbij deze ramp via een overheidsfonds directs gecompenseerd te worden. En het lijkt me niet zo moeilijk om hun claims daarbij dan juridisch over te dragen aan dat fonds zodat het fonds vervolgens het meerjarentraject in kan om de NAM (deels) aansprakelijk te stellen.
Maar nu laten we als Nederland een half miljoen medeburgers zitten met een ramp waarvan wij allen de voordelen van hebben gehad. En NEE ik woon niet in groningen en woon er heel ver uit de buurt.

1
12 PFL

@12
Oh, begrijp me niet verkeerd, helemaal mee eens.
Het is om je kapot te schamen dat mensen zolang op compensatie moeten wachten.
Fonds, door de staat vullen, uitbetalen en dan gedeelte verhalen op de andere partijen.

Maar omdat de staat, Shell niet kan dwingen (juridisch) , kunnen consumenten Shell wel 'dwingen', anders moeten 'wij' de rekening alleen betalen.
Dat bedoel ik met @11

0
13 kenny013

@13 . Ok dan zijn we het eens. In ieder geval zijn de actgies van Wiebes en Rutte VER onder de maat. Ze kletsen zich de longen uit hun lijf maar er gebeurd helaas nog steeds veel te weinig voor onze Groningse medeburgers.

0
14 PFL

Ah...Shell..Dat was een van de bedrijven waarvoor pinokkio de dividendbelasting van 1,4 miljard per jaar heeft afgeschaft.

0
15 Querulijn Xaverius,

* Verwijderd door de redactie *

16 Undertaker

Algehele boycot van alle shell produkten , ik doe mee als steun hoe klein ook aan de Groningers . Het is wel 6km verder naar de Esso pomp maar dat heb ik er graag voor over, en vanmiddag ga ik nog een paar familieleden overtuigen om mee te doen . Breek de macht van de arrogante Shell allemaal meedoen .

0
17 austriahiker

Ik denk niet dat er mee wegkomen maar laten we beginnen om shell te boycotten.

0
18 manpower

De nederlandse staat is de grote bediener van het Groningse aardgas en neemt ook alle besluiten over hoeveel er gepijpt wordt. De NAM het het operationele deel uitgevoerd en daar ook een mooie vergoeding voor gekregen. Dat den Uyl grote contacten tegen lage prijzen verkocht om zijn sociale hobby uit te voeren had niets met de NAM te maken.

1
19 niet-alles-geloven

@17 Esso zit via Exxon Mobil ook in de NAM, net als Shell in de NAM zit. Dus niet alleen Shell, maar ook Esso boycotten!!

0
20 waterkracht

@20

Maar van Esso zijn er nog geen terugtrekkende bewegingen vernomen.

4
21 WijzeDwaas

Wat een grote onzin.... mensen kunnen wel roepen, maar ik pak toch nog steeds het dichtsbijzijnde pompstation.

6
22 FeHa

Wij shell boycotten
En in den haag schenken ze 1.4 miljard aan shell
Dat schiet goed op

1
23 Ylliw negarev

Waar zijn de aktievoerders van de "sociale partijen" nu?
Voor een bijeenkomst van FVD wél de straat op gaan en als het om de problemen van de Groningers gaat tegen deze multinationals, dan zie je ze niet.

0
24 Strongoli

grappig, nu het Nederland raakt wil men een boycot, ze hebben altijd wereldwijd rotzooi uitgehaald, ook in Zuid Afrika. heb nog nooit in mijn leven Shell getankt en het heeft verder niets uitgehaald.
overal waar Shell verschijnt verooraakt het een giga rotzooi.

@6mooi voorbeeld hoe de Shell te werk gaat.

Koninklijke Shell.

3
25 info

@21 Die hebben het tot nu toe nog verborgen weten te houden, die zijn wat slinkser, gehaaider. Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ook een multinational zijn exposure wil beperken. Als Shell het al het doet, kun je het van Exxon Mobile ook verwachten.

0
26 waterkracht

Vind het wel slim van ze.

3
27 Yisrael

Lees dit artikel even over constructies en baten/kosten.

https://www.fluxenergie.nl/lusten-en-lasten-groningse-aardgas/

Het zieke is dat onlangs dit nieuws naar buiten kwam:

De laatste drie maanden gaf de NAM 22,8 miljoen euro uit aan het afhandelen van 3.379 schadegevallen, blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Het gemiddelde schadebedrag was 656 euro. Slechts 2,2 miljoen euro, nog geen 10 procent van de totale kosten, wordt besteed aan herstelwerkzaamheden. Oftewel: het afhandelen van een gemiddelde schade van 656 euro kost gemiddeld 6.090 euro.

Uit dit artikel:

https://www.google.nl/amp/s/www.volkskrant.nl/binnenland/90-procent-schadevergoedingen-groningen-gaat-naar-experts~a4403888/amp

22,8 miljoen besteed in drie maand waarvan 2,2 miljoen voor het daadwerkelijk herstel.

Groningen is een commerciële beerput geworden.
De NAM heeft in het begin alle deskundige partijen oplossingen laten maken in diverse aanbiedingstrajecten.
Bij het eerste traject waren de meest deskundige partijen aanwezig die overal een oplossing voor hadden.
Dit werd nagenoeg genegeerd ook door de Groningse aannemers die dit als een bedreiging voor hun werkgelegenheid zagen, die partijen waren er immers al op ingesteld door als ramptoerist stickers op hun auto te plakken met 0900 aardbeving enz.
Niet beseffende dat hun traditionele oplossingen niet innovatief genoeg waren voor dit soort problemen.
Vervolgens werd het spelletje gerekt en mocht de volgende groep een oplossing bedenken, enz enz enz.
Logisch kun je denken aan de theorie hoe langer je rekt hoe sneller mensen met minder genoegen nemen.

Wat er vervolgens gebeurde is dat allerlei commerciële (er wordt beweert bevriende) partijtjes zichtbaar zoals nu voor 22 miljoen onderzoeken.
Ergens tussendoor werd een regeltje 'door Groningse partijen laten oplossen economisch aantrekkelijk' en de grootste ezels plakken en knippen maar wat voor weinig nadat er naar ratio 10 x zoveel onderzoek is gedaan op vrij simpele werkzaamheden.

De basis is simpel je bedenkt 4 categorieën:

-Esthetisch scheurherstel
-Constructief scheurherstel
-Funderingsherstel
-Onherstelbaar

Met deze categorieën rijd je 10 woningen per dag langs.
Ze liggen immers in dezelfde regio.
En je ziet spontaan je onderzoekskosten met een factor 10 zakken.

Wat daar nu gebeurt is ongehoord asociaal uitbuiten van de situatie.
Waarbij je niet direct kunt zeggen dat de NAM niet genoeg betaalt.
22 miljoen in 3 maand is vrij fors.
Rest enkel de vraag of zij bewust of onbewust dit onderzoek overfinancieren want dan zijn ze namelijk wel erg dom.

0
28 Eastwood

@24 te koud, boeit ze niet.
En tegen de NAM aanschoppen is te moeilijk, straks doet de staat ingewikkeld over je uitkering.

0
29 Eastwood

@22
Is prima, niemand verplicht u immers om er principes op na te houden.

0
30 mening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Nou.Bloedmooi.Smaken verschillen, hoor....

1 minuut geleden geplaatst door Weetal

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@13 De oeverloze asiel/gelukszoekers-stroom niet tegengaan. . . . ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@16 Hoe weet jij dat hij niet naar burgers luistert? Waarom voeren we deze discussie op twee draadjes? Laten we er één kiezen....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@12 Chirurgen en bouwkundigen zijn ook niet perfect, want mensen. Wat doet de man precies niet goed?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

misschien eerst een mega-spoedcursus integreren en taal doen, en dan beroep doen op zorg als het kan? scheelt problemen later in de keten....

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
De wooncrisis zélf te lijf: is de ‘Friends-woning’ een oplossing?

daar gaat je privacy... wil je een keer van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht bijv... dan kan dat niet...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

"Er zijn al lasten onder dwangsom opgelegd. Die reeks aan dwangsommen omdat het COA zich aan geen enkele regel houdt, moet je meenemen in de vra...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@14 Van de Burg zou eens naar de Nederlandse burger moeten luisteren. . of ook een account aanmaken op NK. Daar kan hij wat van opsteken....

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

kunnen ze niet naar wassenaar varen?...

13 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@10 Hallo!!! Daar worden politici goed voor betaald. Zo bouw ik geen viaducten, ben geen chirurg of software-engineer. . . Echter, ik v...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Katrina Kaif Ki Xx VideoIce PornhubLesbian Doctor PornMomhentaiGianna Michaels SoloCross Dresser PeggedAntarvasna Hindi StoryBipasha Basu Hot SceneOliviamaebaeJames Chsrles PornNaked YoungHard Sex PornBhojpuri Nangi FilmHannah Owo RedditJaiden Animations PornThick Granny PornSex Video Boy To BoyDefiantpanda LeakPorn Hub PriumKaren Gillan NakedBridgette B Sex VideosTeacher Teach XxxMelody Marks CreampieAngel Smalls GloryholeLatina Culona PornSpankybangBrazzerfree PornReal CouplepornJillian Moore NudeKerala SrxXxx Video Com Hd FullAbella DqngerAzzyland HotSex Video ShowJapanese Hot Mom PornGay Familyguy PornLily Starfire OnlyfansPorn DigBrazerrTeen Nudes LeakedKannada Language SexActress BlowjobTeamskeet Com HdRipper Porn한국포르노Telugu Mom XnxxNicholette SheaBest Xxx Sex VideoLika Star PornPorns TelegramPorhuEmma Lovare Porn BlowjobScarlet Johansson NudeIce Spice NudeNude VlogDesi LeggingsLive Cam XWin OuiLena The Plug & Jason LuvBangla Sex MovieOil Massage SexHd Phone PornIncreadable PornVirgin Teens AnalTeen Nudist CampsAnime IncestNsfw DisscordPornole BdsmLagertha Real NameMilf AquirtingMayaratixxxPornreality ShowSilvia Santez SexmexFarrah Abraham James DeenNear HentaiBelledelphine SextapePelada Do TiktokZinx MazeAnime Porn VResmi R Nair NudeSwinging HentaiRita Stark JackandjillSkip The Games ArkansasHentais TelegramSayuncleSexey BfFinal Fantasy PornCamstersMassage Parlor PronAriana Grande Look Alike PornNude Body Painting WomenBokepxnxxJolene 20083gb Sex VideoHighschool Dxd NudesRiley RiderSoftcoremoviesHeantai GifCruisingforsexStormy Daniels FacialDoorpornWifes NudesBdsm DrawnVegasissa OnlyfansDream PornoTeasing ChastityDiscounted PornAlinity Leakedمانجا هينتايHollywood Xxx Movie HdEmily Willis RoughSites For Hd PornIs Diddy GayIsabela Moner NudeSruthi Hasan XxxPornhub Poonam PandeyFilipina BlowjobQueen NualiaXxx Hindi RepGujarati Xvideo ComClah Royale PornThick Ebony SquirtPornos SnapchatPorno Brad MontanaJennifer Connelly SexBelle.delphineTinkerbell SexPolice FuckingOf Naked WomenTrans Escort Near MeFacetramplingPartygames PornDownload Sex VideosFree Porn XnccCheating Sex TubeBhan SexTamil Video Sex PhotoFarrsh Abraham PornGekbooruTamilsex StotyAsh Kash RedditSuper Hd Sex VideosLove Sexy MovieJapan Sax ComBroken AmatuersLatina MasterbateCute BlowjobsJulia Louis-dreyfus NakedTeacher Hot Sex VideoTradisce