Automobiliste rijdt op keien in Schijndel
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Drie jongens vast voor ongeluk met kei in Schijndel

In de zaak van het ernstige verkeersongeluk in Schijndel dat het gevolg was van een kei die op de weg was gelegd, zitten nu drie jongens uit Schijndel vast. Gisteren werd een jongen van 17 uit die plaats opgepakt, gevolgd door twee aanhoudingen vandaag. Vanochtend werd een man van 19 opgepakt en vanmiddag een jongen van 17.

Het drietal wordt ervan verdacht dat ze in juni vorig jaar midden in de nacht een kei op de weg hebben gelegd. Daardoor kreeg een 32-jarige vrouw met haar auto een klapband en botste ze tegen een boom. Ze raakte zwaargewond.

De jongens worden verdacht van poging tot doodslag, zegt de politie.

De zaak is een paar keer behandeld in de televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. De doorbraak kwam eind vorige maand, toen de politie een dna-spoor dat bij het ongeluk was aangetroffen, wist te 'matchen' met de gisteren aangehouden verdachte.

Gezonde dochter

De vrouw was zwanger toen ze het ongeluk kreeg en liep een dwarslaesie op. Twee weken geleden beviel ze van een gezonde baby. "De zwangerschap begon spannend, maar het resultaat is prachtig", zei haar vriend bij Omroep Brabant over zijn dochter. "De bevalling is heel natuurlijk en snel gegaan. Na alle ellende rond het ongeluk is dit een erg mooie gebeurtenis. We willen en kunnen ons nu echt op iets anders focussen."

Advertentie via Ster.nl