achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar - TRAP ER NIET IN!

\

Geen idee wie de grootste-hypocriet-van-de-week bokaal verdient, maar dat het een politicus is, is zeker. Waar de krant uitpakt met de grootste anonieme open deur van het jaar (“Er melden zich de grootste debielen aan voor de PVV-klasjes”, zegt een Kamerlid van de partij), blijft journalistiek Nederland stil als het gaat om die andere vege red-het-lijf oefening. Van de VVD mogen de lokale neefjes na de gemeenteraadsverkiezingen meespelen met de debieltjes van de PVV. Zelfs CDA’ers sluiten samenwerken met de partij van Wilders niet uit

Wat plakt dat pluche toch lekker hé? 

Zou jammer zijn als dat binnenkort afgelopen is.

Dankzij ons.
Die gekkies met stemrecht.

Dat vermaledijde stemrecht! Het zou verboden moeten worden!

Doorzichtiger kan een charme offensief niet zijn.

Minachtender ook niet.

Maar ja, wij zijn het maar. Het volk. Het gepeupel. Die idioten die zo snel mogelijk moeten vergeten hoe hard Rutte, Buma en Pechtold over elkaar heen buitelden om Geert Wilders uit te sluiten van de coalitie. Anno 2018 is dat namelijk de definitie van democratie: het uitsluiten van gekozen politici omdat de kleur van zijn ogen dan wel overhemd je niet aanstaat.

En dat terwijl de krant deze keer gelijk heeft: er staan allemaal debieltjes op de lokale PVV-lijsten. Waarom zou je met die lui willen samenwerken? Worden onze politieke leiders net als Trump wel regelmatig medisch getest of hebben Rutte en Buma een pilletje te veel/ te weinig geslikt om met zo’n voorstel te komen? Het belangrijkste is de boodschap die ze willen overbrengen: STEM OP ONS! EEN STEM OP ONS IS EEN STEM OP EEN SAMENWERKING MET DE PVV.

Heel Nederland ziet de roze olifant in de kamer en geen journalist die 'm durft te benoemen: de traditionele partijen zullen bij deze verkiezingen weggevaagd worden. De PvdA ligt al op de IC, en nu zullen ook VVD, CDA, D66 bloeden, enkel en alleen omdat de oude Abe Lincoln gelijk heeft: You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.

De PVV zal heus niet de grootste partij worden landelijk, maar de lokale partijen zullen groeien en degenen die nog bereid zijn om op partijkartelachtigen te stemmen, zullen zien dat hun stem het politieke landschap zal versnipperen tot een onbestuurbaar zooitje. En omdat VVD en CDA liever willen besturen dan naar het volk luisteren, beweren ze met hun natuurlijke vijand de PVV en PVV-achtigen te willen samenwerken. Yeah right. Too little too late. Nooit gedacht dat ik de grootste landverrader allertijden zou napraten maar heus: trap er niet in.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.