© Proshots

Afgelopen week werd de Deense rechtsback Kristensen officieel bij Ajax gepresenteerd. Lasse Schöne is blij met het contracteren van zijn landgenoot. “Ik kan me toch wel een aantal jaren geleden herinneren toen we kampioen werden. Toen speelden er volgens mij een stuk of vier, vijf. Hoe meer Denen, hoe beter”, zegt Schöne lachend tegenover AT5.

Kristensen

“Ik kende hem persoonlijk niet, had alleen zijn naam gehoord”, zo gaat hij verder. “Of het een goede verdediger is? Ik heb nu twee trainingen meegemaakt en natuurlijk bij de spelers van Denemarken over hem gevraagd. Ik hoor alleen maar goede geluiden. Het is een grote jongen en rechtsback, dus ik denk dat we daar veel plezier aan gaan beleven.”

Lastige uitwedstrijd

Genoeg over Kristensen. Aankomend weekend speelt Ajax een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en dat bleek de afgelopen jaren een lastige wedstrijd. “De laatste jaren is gebleken dat het lastig is natuurlijk. Vorig jaar was het de eerste in weet ik het hoeveel jaar dat we daar wonnen. Utrecht is gewoon een goede ploeg en thuis lastig. Wij hebben goede herinneringen aan vorig jaar en we zijn goed bezig, dus vooral doorgaan met waar we mee bezig zijn.”

Voordeel met Ten Hag

Ajax heeft volgens Schöne zondag een groot voordeel. Trainer Erik ten Hag was namelijk de eerste seizoenshelft nog de trainer van de Domstedelingen. “Hij kent de spelers natuurlijk door en door. En tactiek natuurlijk ook, want hij heeft er jaren gezeten. (…) Hij weet natuurlijk alles van de spelers, maar ook wat de looplijnen zijn, wat ze graag willen, hoe ze willen opbouwen en drukzetten. Dat weet hij natuurlijk allemaal en er zal daar ook niet al te veel veranderd zijn. Dus hopelijk is dat een groot voordeel.”

Bekijk het interview