door Havermout in Overig  ·  25 Reacties

  • 17
  • 548x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed verhaal over deze kwestie met oog voor de verschillende standpunten

14
1 morandi

** gebruiker verwijderd **

@1
Omdat het een goed verhaal is wil dit nog niet zeggen dat de tegenstanders van de standbeelden gelijk hebben .
Het is en blijft Nederlands cultureel erfgoed , of dit nu goed of fout is ,
Deze mensen hebben veel betekend voor de Nederlandse ontwikkeling in de wereld e om dit nu weg te halen vanwege een paar zieltjes die ineens een podium gevonden hebben lijkt me ligt tenen krommend.

2 verwijderd682241

Wordt een beetje een Nederlander buitenlander verhaal van gemaakt terwijl er ook rasechte Nederlanders die zich niet willen identificeren met lieden die zich als piraten hebben gedragen.

14
3 21st Century Guy

Zonder Michiel de Ruyter was Nederland er niet meer...

2
4 Kaas Keeskop

Niet ingewikkeld doen..Gewoon ff de straatnaam bordjes het onderschrift ff aanpassen. JP Coen: VOC held en massamoordenaar. Idem standbeelden. Precies de juiste historische duiding. Prima toch.

19
5 BlackNinja

Die andere culturen moeten niet zeiken maar hun bek houden!!!
Hoop één ding dat er NIET TOEGEGEVEN gaat worden aan die andere culturen.

1
6 Interessant

Geschiedenis mag nooit vergeten worden en we moeten leren van het verleden.
Gewoon laten zoals het is.

1
7 TheoTheo

Of er is gewoon iets mis met enkele van onze 'helden'. Misschien kunnen we ze voortaan herinneren voor wat het waren. Mensen die in hun tijd als helden werden gezien maar dat we tegenwoordig anders kijken naar veel van hun daden. Niet goed, niet slecht. Gewoon onderdeel van de geschiedenis. Waarbij slachtoffers en gevolgen door de eeuwen voor landen ook een meer prominente plek krijgen naast hun daden toen.

3
8 Oebie

Straatnamen zijn er nu eenmaal. Zo heb je wijken met vogelnamen, muziekinstrumenten, componisten, schrijvers en ook personen en gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis. Niet om te eren maar gewoon om straten te benoemen. Ik woon zelf in de Cellostraat en weet zeker dat mijn straat niet zo genoemd is om de cello te eren.

De volgende wijk die ze bij ons gaan bouwen mag wat mij betreft straatnamen hebben in de categorie kwets-klets: ZwartePietenplein, Negerzoenenstraat, Kopvoddenweg, Slavenlaan.......

1
9 PeKa

@9
En Jodenkoeken park ofzo.

0
10 Interessant

@9 Vroeger had men in Amsterdam een Stalinstraat door de jaren zijn heel wat straatnamen veranderd om tal van redenen. In Den Haag is een Che Guevarastraat nog steeds.
Straatnamen worden niet altijd even handig gekozen en soms veranderen ze door weerstand ertegen. Dit is in principe van alle tijden. Iets dat nu niet gevoelig ligt kan over 20 jaar zomaar anders zijn.

6
11 Oebie

Aan alle mensen die zich gekwetst voelen door een straatnaam zou ik willen zeggen....

GET A LIFE !!!!!!!!!

2
12 PeKa

alles wat ook maar iets met nederland van doen heeft moet schijnbaar kapot,stuk of weg.
er zijn ook wijken met landen als straatnamen .
er zouden best namen van landen bij zijn die niet helemaal fris uit de geschiedenis komen,maar dat ligt dan zogenaamd weer heel anders.
waar zijn die mensen ,die het nu allemaal zo erg vinden dat namen van personen die al dan niet alles goed of fout hebben gedaan in het verleden,al die jaren geweest dan?.
wat is er gebeurt dat ze nu plotseling overal tegen zijn?

0
13 ongelovenloos

@12 Ik weet zeker dat als er over een tijd een Aboutaleblaan,Marcouchweg,Ali Brug of een Sylvana Simons passage zou komen er ook wat mensen zouden gaan piepen.

0
14 21st Century Guy

Waar gaat dit over ?

Ieder land heeft zijn eigen geschiedenis.
Wij ook.
Die geschiedenis heeft goede en slechte kanten.
Maar die geschiedenis mag niet veranderd worden.
Wat is gebeurd , is gebeurd.
Niets is terug te draaien of weg te poetsen.
Niemand is verantwoordelijk voor wat anderen hebben gedaan.
Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor wat hun ouders fout hebben gedaan.
En wij zijn niet verantwoordelijk voor wat onze voorouders fout hebben gedaan.
Hoe wij als Nederlanders met onze geschiedenis ogaan , is onze zaak.
Natuurlijk zijn er fouten gemaakt.
Natuurlijk zijn er misstanden geweest.
Dat geldt voor alle landen ter wereld.
Waarom wordt Amerika niet aangesproken voor het bijna uitroeien van de Indianen ?
De Portugezen en Spanjaarden hebben ook veel op hun kerfstok ?
En de Engelsen hebben ook nog wat verantwoording af te leggen ?
Om van de Fransen die ook hebben huisgehouden in hun kolonies ?
Wat te denken van de Nooren die in de tijd van de Vikingen ook wat rooftochten hebben gepleegd ?
En wat te denken van de voorouders van de Surinamers die vanuit Afrika hun eigen medemensen verkochten ?
Of wat te denken van de "koppensnellers" en "kanibalen" ?
Moeten alle nakomelingen honderden jaren later nog overal op worden aangesproken ?

Kortom ieder land heeft zijn eigen geschiedenis , en moet daarvan leren hoe het niet moet.
Geschiedenis moet niet aangepast worden.

Wie hier in Nederland wil wonen en een uitkering krjgen.
Zal moeten leren te dealen met onze geschiedenis.
Mensen doen er verstandig aan om in het "hier en nu" te leven , en niet in het verleden.

0
15 Jalinda

Dan moeten die buitenlanders die zich hieraan storen oprutten.

0
16 SergioLeone

Als de regering nu alle beelden en namen zou verwijderen, staat erover 20 jaar weer de volgende "beledigde" groep voor de deur, die vind dat de NL-regering zn verleden heft geprobeerd uit te wissen. En dan is het weer niet goed.
En hoever zou je dan daarin moeten doorslaan? De nachtwacht verbranden, omdat daar ook niet allemaal even zuivere mensen opstaan?

Daarom moet er nooit hieraan toegegeven worden. Alleen moet je er wel het hele verhaal verteld worden.
Eigenlijk is deze discussie niet anders als de zwarte-pieten discussie.

0
17 Madman_K

.
Die vieze linkse snowflakjes maken alle NL eigenheid kapot en creëren een tweedeling in de maatschappij waar je u tegen zegt.

Ik blijf het zeggen: SJWers de nieuwe NSBers!

Je hebt er geen flikker aan question

0
18 Ook maar gewoon een duts

Plaats de mensen in hun eigen tijd en vertel bij geschiedenis over de normen en waarden uit die tijd.

Ik vind het onzin om die mensen, met de kennis van nu, te veroordelen; het waren kinderen van hun tijd, zonder de communicatie-middelen van nu. We blijven de Ghanezen ook niet nadragen dat hun verre voorouders overwonnen stammen als slaven verkochten. En dat laatste was toch echt de oorsprong van de slavenhandel. Maar daar hoor ik mensen als Jeffrey Afriyie, nota bene zelf van Ghanese oorsprong, nooit over.

Er zijn in het verleden dingen gebeurd die nu niet meer door de beugel kunnen. Laten we dus lering trekken uit het verleden en ons inzetten tegen hedendaagse slavernij.Met de buycott app kun je zien aan welke producten slaven of kinderarbeid te pas is gekomen bij de productie. Dat is constructiever dan dat geneuzel over straatnamen e.d.

18
19 ~ Echelon II ~

@19

Je kan niet een tunnel vernoemen naar een massamoordenaar!

3
20 WijzeDwaas

Het is o zo gemakkelijk om anno 2018 met alle kennis die we nu in huis hebben te oordelen over zaken die hebben plaatsgevonden in de 18e eeuw. Allerlei duistere groepjes uit met name de Amsterdamse grachtengordel vinden plotseling van alles en de grote meerderheid moet maar naar hun standpunten luisteren, daar op voorhand respect voor hebben en bovenal dat deel van de geschiedenis maar zo vlug mogelijk herschrijven en alles wat er volgens het duistere groepje mis is met die geschiedenis direct slopen en/of verwijderen. Gewoon niet interessant en vooral niet serieus nemen en al helemaal geen respect voor tonen.

0
21 nostradamus666

en het willy dobbe plantsoen?

1
22 t.rap.er.niet.in

Onzin ...Het is e Nederlandse pavlov reactie om maar weer mee te lopen met de schreeuwers in de stille hoop dat ze dan tevreden zijn en hun mond houden. Het is meegaan in stupiditeit. Elk land kent zijn historie met figuren die nu ook niet zo goed door de beugel kunnen. Dit is dom gelul om ergens interessant over te doen.

1
23 sparta

Quote uit Artikel: “Nu zijn er in Nederland meer mensen van andere culturen en hun visie wordt steeds relevanter. Dat is een uitvloeisel van de multiculturele maatschappij."
Scheve redenering. Er zijn inderdaad meer culturen in Nederland en hun Visie is in vele gevallen samen gesmolten in de Nederlandse cultuur. Echter in Nederland wonen nu ongeveer 350.000 Surinamers waarvan ruim de helft van de tweede generatie. Het merendeel van die 350.000 delen dezelfde Nederlands culturele visie. Echter een zeer kleine groep claimt het recht te hebben om het Nederlands cultureel erfgoed af te breken op basis van historische gebeurtenissen van 350 jaar geleden. Als je het hier en nu vergelijkt met wat er in de context van onze historie gebeurd is, zaait men in plaats van gelijkheid juist tweedeling. Men kan de huidige generatie niet verantwoordelijk houden voor de acties van onze voorouders. Het lijkt erop dat men ons cultureel erfgoed als stok wil gebruiken om een discussie te rechtvaardigen. Echter ik vraag mij dan af of dit de juiste weg is, omdat men de huidige generatie in een discriminatie hokje stopt waarmee ze niet geassocieerd willen worden. Dus in plaats van tolerantie stimuleert men op deze manier juist discriminatie. Desi Bouterse wordt momenteel in Suriname ook op handen gedragen door veel Surinamers. In de context van nu is hij voor veel Surinamers een held, terwijl hij ook geen schone handen heeft wat betreft de manier waarop hij aan de macht gekomen is. Over 300 jaar is hij in de andere context waarschijnlijk geen held meer maar een schurk in Suriname. Maar hij blijft ook dan een onlosmakelijk onderdeel van de geschiedenis en de Surinaamse cultuur. Inzichten veranderen per generatie en aan de geschiedenis verandert men helemaal niets meer.

0
24 Mvid-

@3

Je hoeft je er niet mee te identificeren om toch dat geze*k over onze vaderlandse geschiedenis beu te zijn.

Als ze zich dan zo ergeren aan onze geschiedenis moeten ze zich wel realiseren dat die geschiedenis dit land gemaakt heeft tot wat het nu is. En dat met het geld van onze maatschappij mensen in andere landen geholpen worden om hun kinderen onderwijs te geven, en dan niet alleen kinderen van de happy few. Hetzelfde als het gezondheidszorg betreft.

Onze maatschappelijke voorsprong mag dan met die zwarte bladzijden van onze geschiedenis gefinancierd zijn, velen van onze voorouders hebben gewoon hard moeten sappelen, als dagloner of arbeider, om hun kinderen niet om te laten komen van de honger en in Nederland is de leerplicht is pas per 1 juli 1901 ingevoerd. Voor die tijd waren was het Nederlandse proletariaat net zo slecht af als menig bevrijde slaaf.

Kortom, prima om het over de donkere bladzijden van onze geschiedenis te hebben maar dan wel over álle donkere bladzijden. En stop met het mekkeren over de white privileges waar iedereen heden ten dage mee van mee profiteert. Iedereen in dit land krijgt gelijke kansen, hetzelfde recht op gezondheidszorg en indien nodig op alle toeslagen die ons sociale stelsel kent.

Vergeleken met landen die nooit gekoloniseerd zijn doen de inmiddels onafhankelijke landen het relatief goed, bijv. vanwege de reeds bestaande infrastructuur en de bekendheid met landsbestuur.

Dat zijn toch echt onderbelichte facetten van de, door sommigen verfoeide, geschiedenis van ons land. Als daar wat vaker aandacht aan besteed zou worden zouden die klaagtypes misschien wel een toontje lager zingen.

18
25 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
YulianovaNaked PicturesNovinha Na CamWww Online Sex Video ComLesbian TribbingsLesbian StepmompornMuffdivingPorni GratiPornographie XxxFilme Sexo BrasileirosIndian Hindi Xxx HdFace Slapping PornNaked AfricPornographic Web SeriesHanime TvvJapanes Pornstarsجوردی سکسیCollege Sex HdRajasthani Sex Video Rajasthani Sex VideoJade NicoleJadeteen LesbianFuck My Gf ComAmouranth Onlyfans VideosPlayboy Magazine PornActrices Pornograficas FamosasVideos Gay PornHd JavVoulezj PornSexy Erotic MoviesKym Whitley NudeWww Hot Porn ComXxxporn VidioIndianbhabi18 Sex ComDaughter Dad PornJenny CuteyFsi BlongsKöksüzIndian Hindi Xxx VideoDicksuckedGay Audio PornSuperhero Comic PornXxx SanyFull NelsonsexCatoon NakedAllporncomic.cimRarbg AlternativesNude CheeringLoisgriffinnudeJessica Nunez PornAsslick VideosSexxx Chau AuPornografia CoNude Destiny DixonPornhublatinaBrotha LoverStepmom HentaisMaitland Ward Porn VideosIporntv.netManga Hentai FrBhojpuri Sexy Video BfChachi XnxxManoel FeraraPegging PicsJeu De SexePorn CnnAnimehentai.tvPeter Noth PornTamil Village XnxxVisible NipplesCar Blow JobBlonde Onlyfans LeaksHd PirnXxx GifGo For PornPatricia Heatin NakedPhoto PornographieBlacksonboys PornSex Standing GameNew Marwadi Sex VideoDeshi LandHomemade Wife SharingDownload Free PornRate My Nude WifePorn Reality VideoPornmoviessTeens Love Huge CocksBiqle.ruLightskin Black PornPornksMilf TwitterBlow BangTara MoonJumping Breasts Crystal ChaseJapanese TeenxxxAnime Free Video PornLeaking PornPorn For GisAtqofficialLesbian DickedPassion-hdClaudia RaiaOld Sex MovieHot Romantic Sex HdSophie Howard NudeForced Cuckold PornMilla Jovovich PornFattal Modelسكس مقابل المالNavel SexMoria Mills OnlyfansDdfnetworkIndian Xvideo DesiArigameplays PornKajalxxxxxKe Sath Sex VideoCarol VegaCollege Girlfriend Sex VideoIndian Sec VedioShakeela Aunty SexChikan HentaiFrancesca Dicaprio PornSinger Sunitha SexTeencumshotBreastfeeding Mommy PornIndian Desi SexxxLightskin BlowjobNude SwapMallufuckingBf Bittu PadamMfm VidsFake Celebrity PornJvhdStripc HatEporerLilybrown2Pornography In UkrainePeta Jensen XxxIndian Couple NakedSexs With MuslimsGay Porn TeacherExxxJessica Sunok NudeJasminx LeakedBig Tit JapenseVídeos Pornográfico De LésbicasAdelitas TijuanaMy Sexy LilyXxx Vedio Of Sunny LeoneXxx Hd Video Hindi Mein