BBC-kopstuk Jeremy Vine geeft een deel van zijn salaris op om meer gelijkheid te krijgen onder collega's.
Volledig scherm
BBC-kopstuk Jeremy Vine geeft een deel van zijn salaris op om meer gelijkheid te krijgen onder collega's. © Photo News

Vier mannelijke BBC-presentatoren willen salarisverlaging

Vier mannelijke BBC-presentatoren hebben aangegeven een salarisverlaging te willen omdat ze vinden dat de Britse omroep mannen en vrouwen niet gelijkwaardig behandelen. Onlangs kwam naar buiten dat vrouwen bij de BBC veel minder verdienen, ook al werken ze in dezelfde functie als mannen.

  1. Grote brand in iconisch pand centrum Kopenhagen onder controle: ‘Ons Notre-Dame-moment’
    Update/video

    Grote brand in iconisch pand centrum Kopenhagen onder controle: ‘Ons No­tre-Da­me-mo­ment’

    De verwoestende brand die sinds dinsdagochtend in het historische beursgebouw (de Børsen) in het centrum van Kopenhagen woedt, is onder controle. De bluswerkzaamheden zijn wel nog bezig, liet brandweercommandant Jakob Vedsted Andersen dinsdagmiddag rond 16.00 uur weten op een persconferentie. Het iconische gebouw raakte door de brand ernstig beschadigd. Hoe groot de daadwerkelijke schade is, dat moet nog blijken.
  2. Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan
    PREMIUM
    Cloud seeding
    43

    Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan

    Dobberende bolides op ondergelopen autowegen en een chaos op het vliegveld: Dubai leed dinsdag en woensdag onder hevige overstromingen als gevolg van extreme regenval. Die regen zou volgens meteorologen deels kunstmatig zijn opgewekt, al werd dat later weer ontkend. Feit is dat cloud seeding in de Verenigde Arabische Emiraten al langer wordt gebruikt om droogte tegen te gaan. Experts verklaren hoe het precies werkt.