REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump houdt buigen-of-barstenstrategie voor Palestijnen aan: "Geld blijft bevroren"

De Amerikaanse president Donald Trump wil de financiële steun van de VS voor de Palestijnen zolang bevroren laten, totdat ze bereid zijn voor vredesonderhandelingen op te nemen met Israël. "Het geld ligt op tafel", zei Trump vandaag op het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos na een bilateraal overleg met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. "We zullen wel zien wat er met het vredesproces gebeurt, maar de Palestijnen moeten hun respect tonen voor ons," aldus Trump. De VS betalen de Palestijnen honderden miljoenen dollar, maar krijgen hiervoor geen respect.

38 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Vele mensen kennen de oorzaken niet van het conflict tussen de Palestijnen en de staat Israël. Ik ben absoluut geen moslimlover maar hoe de Joden te keer zijn gegaan tijdens de Vierdaagse en mensen die al eeuwenlang boerderijen en gronden hadden, verdreven zonder enige compensatie; dat gaat er bij niet door. De slachting van Sabra en Shatila (1982) in Libanon gaat er bij mij ook niet door. De uitbreiding van Joodse vestigingen op Palestijns gebied idem.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    En waar blijven dan de rijke moslimlanden om dit gat te vullen.
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Als de Palestina zoveel dollars krijgt en ze aanvaarden het dan moeten ze ook bereid zijn te proberen een oplossing te vinden. Europa geeft ook geld aan Afrika voor de lieve vrede... en wat krijgen wij "een lawine Afrikaanse asielzoekers".... want kinderbeperking kennen ze niet....
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    hij doet maar , de rest negeert hem
  • john vansimpsen

    6 jaar geleden
    beste eddy inghels , over terugkeren naar gebied van voor 1966, laten we dan terugkeren naar heel langer geleden , toen een zeevolk de filistijnen (Palestijnen) via de kuststrook wat nu Gaza is, Israel binnenvielen en er de mensen toen de baas ging spelen . Geschiedenis, mijn beste vriend !!!!!!!!!!!!!!!!!!