Magistraat Klaus-Jürgen Schmid en het kruisbeeld des aanstoots.
Volledig scherm
Magistraat Klaus-Jürgen Schmid en het kruisbeeld des aanstoots. © Twitter

Duitse rechter onder vuur omdat hij kruisbeeld verwijdert tijdens proces Afghaanse asielzoeker

BizarEen Duitse rechter is het voorwerp geworden van haatmails nadat hij besliste het kruisbeeld uit de rechtszaal te laten verwijderen tijdens het proces tegen een Afghaanse migrant. De 21-jarige asielzoeker moest zich verantwoorden voor dreigementen jegens een andere Afghaan die zich had bekeerd tot het christendom.

40 reacties

  • Lisette van Dijk

    6 jaar geleden
    Geloven doe je maar in je eigen huis. Op openbare plaatsen (rechtszaal, school, gemeentehuis, politieburo enz.) moet elke vorm van geloof verbannen worden. Waarom zou ik tegen deze tekenen van angst, elke religie blijft bestaan uit angst, aan moeten kijken?
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Blijven toegeven aan hun wensen"? Er staat nochtans duidelijk dat die Afghaan helemaal geen bezwaar maakte tegen het kruisbeeld. Los daarvan: een kruisbeeld hoort inderdaad niet thuis in een rechtszaal.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Oké, katholieke en dus religieuze symbolen uit het openbare leven,onze roots verloochenen voor sommigen, toepassen neutraliteit en scheiding kerk en staat voor anderen...maar dan OOK hoofddoeken en álle religieuze symbolen die hier niet horen, verwijderen uit het openbare leven, akkoord?
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Als atheïst kan ik een kerk bewonderen van binnen en van buiten. Of een kapelleke.Maar in een rechtszaal. Ik geef de rechter gelijk. Zo voorkomt hij in elk geval een klacht of een pleidooi van de advocaat van de Afghaan. Een beetje tijd en geld uitgespaard.
  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Deze rechter kon sowieso niet goed doen! Kruisbeeld weg en haatmails omdat de mensen zich niet meer thuis voelen, of kruisbeeld laten hangen en beticht worden van partijdigheid of zelfs schending van de mensenrechten.