Een monument voor de Poolse slachtoffers
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Twee jaar cel voor epileptische vrouw die twintigers doodreed

Een epileptische vrouw die in Hellevoetsluis twee twintigers doodreed, moet twee jaar de cel in. Dat is flink meer dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat vijf maanden cel geëist had.

De 52-jarige vrouw reed in 2014 het tweetal aan dat aan de kant van de weg liep. Een 23-jarige vrouw was op slag dood, een 29-jarige man overleed in het ziekenhuis.

Volgens persrechter Vincent de Winkel vindt de rechtbank de eis van de officier van justitie niet passen bij de ernst van de feiten. De rechter rekent het de vrouw aan dat ze ondanks haar aandoening achter het stuur zat.

"Er zijn twee mensen overleden. Ze heeft al jarenlang epileptische aanvallen, dat wist zij zelf ook. Als je twee mensen doodrijdt, moet daar een zware straf op volgen."

Als je twee mensen doodrijdt, moet daar een zware straf op volgen.

persrechter Vincent de Winkel

De vrouw heeft last van epileptische aanvallen sinds ze in 1992 een trap van een paard tegen haar hoofd kreeg. Door de jaren heen veroorzaakte ze meerdere ongelukken door epileptische aanvallen.

Zo belandde ze in 2010 met haar auto in een tuin. Twee jaar later reed ze in een sloot. Volgens persrechter De Winkel hebben meerdere mensen in haar omgeving haar gewaarschuwd dat ze niet meer moest gaan rijden.

De vrouw mag ook vijf jaar lang niet meer autorijden. Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond liet de rechter doorschemeren dat de vrouw het beste nooit meer achter het stuur kan gaan zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl