Tinder, Badoo en Grindr: millennials spenderen zeker tien uur per week aan dating-apps. Dat blijkt uit een onderzoek dat datingsite Badoo heeft gepubliceerd. Voor het onderzoek nam de site het gedrag van 370 miljoen gebruikers wereldwijd onder de loep. Jonge mensen zijn meer dan een week per dag aan het swipen, liken en matchen.

Mannen zijn drukker op datingapps dan vrouwen. Gemiddeld zoeken de heren 85 minuten per dag, met 9.7 minuten per sessie. Vrouwen besteden ongeveer 79 minuten van hun dag aan de virtuele liefde, ook in kortere sessies dan het andere geslacht (7.6). Zeker 16 procent van de millennials, de generatie die geboren is tussen 1980 en 2000, zoekt een date met iemand die ouder is dan zijzelf. 

Een ode aan de virtuele liefde

Dat datingapps voorlopig niet verdwijnen, blijkt ook uit het enorme aantal gebruikers in Nederland. Tinder en Happn hebben in Nederland alleen al ruim twee 2.2 miljoen gebruikers. In januari nam het percentage actieve gebruikers toe tot 23 procent. 

Ben jij ook op zoek naar de ware? Verruil dan Studio Sport voor een datingapp: zondagavond rond 19:00 uur is namelijk het drukste tijdstip.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.