Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De Nederlandse wintersporter maakt het bont op de piste (en erbuiten)

Voor de Nederlandse wintersporter kan het niet gek genoeg tijdens de wintersport. Dronken de ski’s op, seks op de piste, naakt van de piste het hoort er allemaal bij. Althans, als we het onderzoek van Expedia mogen geloven maken wij Nederlanders het bonter op de wintersport dan andere nationaliteiten. Een interessante conclusie.

Wij Nederlanders zijn natuurlijk dol op de wintersport, glijden van de berg over de prachtige witte toppen. Toch blijkt dat de wintersporter niet alleen hier zijn voldoening uithaalt. Zonder een goed feestje blijkt onze wintersport toch niet compleet. Eenderde van de wintersporters verkiest de après ski zelfs boven het sporten zelf.

Après ski

Dat de Nederlandse wintersporter wel van een drankje houdt dat wisten we natuurlijk al. Een drankje bij het eten en vervolgens aan het einde van de dag de dag afsluiten voor velen geen onbekend gedrag. Maar liefst 86% van de wintersporters nuttigt tijdens de wintersport namelijk weleens een alcoholische versnapering. Daarnaast geeft bijna een kwart hiervan aan meer dan 5 glazen per dag te drinken. Het wil dan ook nog weleens gebeuren dat de Nederlander dronken op de ski’s stapt. Toch zijn het de Nederlanders die zich het meeste ergeren aan dronkenschap op de piste. Naast de Nederlanders blijken ook de Amerikanen, Britten en Zwitsers aardig wat drankjes weg te tikken.

Seks op de piste

Voor wie denkt dat het bij skiën en après skiën blijft heeft het goed mis. We wisten natuurlijk al dat er tijdens de wintersport weleens naar het andere geslacht wordt gekeken, maar dat 1 op de 5 Nederlandse wintersporters weleens seks op de piste heeft gehad dat hadden wij niet kunnen bedenken. Alleen de Belgen hebben meer seks op de piste dan wij Nederlanders.

Nu we het toch over het andere geslacht hebben, degene die de liefde zoeken op de wintersport zullen het snelste voor een skilera(a)r(es) kiezen. Die rode pakjes op de pisten blijken wij toch maar moeilijk te kunnen weerstaan. 20% van de Nederlandse wintersporters geeft dan ook aan weleens een skilera(a)r(es) aam de haak te hebben geslagen.

 

Naakt van de piste

Wintersport koud? Welnee, althans als je naar sommige wintersporters kijkt. 1 op de 10 Zwitsers, Belgen en Nederlanders is namelijk weleens naakt van de piste geskied. Vooral de mannen willen hier nog weleens voor kiezen. Toch is het bijzonder opmerkelijk en houden wij onze kleding liever aan op de piste.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in