In IJsland gelooft bijna niemand meer (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Doehetlekkerzelf in Buitenland  ·  77 Reacties

  • 16
  • 1295x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Lucas 18:8 Hij heeft een voorzienende blik. Wederom een profetie die in vervulling gaat. Nog een paar te gaan. Wie oren heeft die horen.

1
51 jessemy

@50
En daarmee heb jij het niet bestaan van God aangetoond?

4
52 Realisme graag!

@51 Ah, nog zo'n mooie. Als er veel christenen zijn moet het christendom wel het ware geloof zijn, want hoe kunnen zoveel mensen het nou allemaal mis hebben? Als er meer christenen bij komen is dit een teken dat de heilige geest het werk van god doet, en dus een 'bewijs' dat god bestaat. En als er steeds mínder christenen zijn wordt er verwezen naar dit soort teksten, helemaal als de rest van het land niet langer naar de eeuwenoude onderdrukkende regels en absurde 'normen en waarden' van de een of andere woestijngod willen leven. Kortom, ongeacht wat de werkelijkheid is, men blijft domweg de eigen ideeën volhouden. #Religie

2
53 Neobullseye

@53 # helemaal als de rest van het land niet langer naar de eeuwenoude onderdrukkende regels en absurde 'normen en waarden' van de een of andere woestijngod willen leven. Kortom, ongeacht wat de werkelijkheid is, men blijft domweg de eigen ideeën volhouden. #
Van mij mag je geloven wat je wilt en zien wat je wil zien hoor. Het is een persoonlijke keuze,en wie ben ik om daar aan te tornen of veroordelen!! Gelukkig leg ik niemand wat op, maar wordt wel vaak veroordeeld door mensen om de keuze die IK gemaakt heb. Dáár kunnen ze dus niet vanaf blijven, en lachend wijzen ze naar hun voorhoofd. Mij boeit het gelukkig niet. Ik kom niet aan hun keuze of gedachten hierover. Iedereen is gelukkig vrij hierin. Op de vraag "bewijs dan dat het niet gebeurd is, Bewijs dat Jezus niet uit de dood is opgestaan. dan zal ik afhaken. blijven ze stil. En nooit kunnen ze meer zeggen "Ik heb het niet geweten"

5
54 jessemy

Van de zomer ga ik naar IJsland op vakantie en neem een hele grote stapel plastic vergieten van de Action mee!

2
55 Jan met de korte achterlul

@54
"Van mij mag je geloven wat je wilt en zien wat je wil zien hoor. Het is een persoonlijke keuze,en wie ben ik om daar aan te tornen of veroordelen!! Gelukkig leg ik niemand wat op, maar wordt wel vaak veroordeeld door mensen om de keuze die IK gemaakt heb. Dáár kunnen ze dus niet vanaf blijven, en lachend wijzen ze naar hun voorhoofd. Mij boeit het gelukkig niet. Ik kom niet aan hun keuze of gedachten hierover. Iedereen is gelukkig vrij hierin."

Dan moet je vooral je gang gaan. Ook ik laat mensen in principe vrij om te geloven wat ze willen. Maar als ze op school gaan lopen prediken dat de Bijbel 100% waar is en dat iedereen die eraan twijfelt naar de hel gaat, of als men met allerlei kulargumenten anderen (voornamelijk de vrouw) rechten wil ontzeggen op basis van de Bijbel, dan heb je een verkeerde aan mij.


"Op de vraag "bewijs dan dat het niet gebeurd is, Bewijs dat Jezus niet uit de dood is opgestaan. dan zal ik afhaken. blijven ze stil. En nooit kunnen ze meer zeggen "Ik heb het niet geweten""

Nogal wiedes dat je daar geen antwoord op krijgt; het is vrijwel onmogelijk om te bewijzen dat iets niet gebeurd is. Kun jij bewijzen dat Thor niet bestaat, of Jupiter, of welke van de duizenden verschillende goden dan ook? Waarschijnlijk niet. Ga dan aan anderen ook niet vragen om te bewijzen dat jouw god niet bestaat.
Wat we wél kunnen bewijzen is dat de Bijbelse versie van o.a. de schepping niet overeenkomt met de werkelijkheid. Alle feiten, alle aanwijzingen die we om ons heen zien, tonen allemaal aan dat het universum miljarden jaren oud is en dat al het leven geëvolueerd is uit één gemeenschappelijke voorouder. Dit is dusdanig in strijd met het letterlijke verhaal in Genesis dat één van de twee moet wijken; dan kies ik ervoor om op de feiten te vertrouwen. Op een vergelijkbare manier is het verhaal van de Ark van Noach absurd, klopt er weinig tot niets van het verhaal van de Joodse Exodus uit Egypte, is er geen enkele reden om aan te nemen dat om een muur heenlopen terwijl je muziek speelt die muur kan laten instorten enzovoort enzovoort. Nu, als er zoveel verhalen in de Bijbel domweg niet kloppen, waarom zou ik dan dat ene verhaal van Jezus wel geloven, laat staan dat het meer was dan de een of andere Yeshua die de verkeerde mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd?

En gelieve niet te dreigen met de hel op het eind (ja, ik weet waar die tekst naar verwijst).

2
56 Neobullseye

@54 Er zijn voldoende bewijzen die aantonen dat Jezus niet bestaan heeft en een 4e eeuwse constructie is van de katholieke kerk. Je reactie is trouwens erg typerend. Je bent gelovig uit angst, blijkens je laatste zin. Dat is ook altijd wat ik beweer, het godsgeloof is overbodig als je deze angst niet hebt maar als je eenmaal gelovig bent dat word de angst in stand gehouden. Om van je geloof af te komen moet je dus je angst overwinnen. Mensen die nooit als kind zijn geïndoctrineerd hoeven niets te overwinnen omdat ze nooit bang zijn gemaakt.

In Nederland is ook bijna iedereen niet gelovig. Je komt zelden gelovige mensen tegen. Zelfs de ouderen zijn er klaar mee. De kerken zijn leeg of hebben een nieuwe bestemming. Een goede zaak want persoonlijke spiritualiteit vind je niet in het geloof in een goddelijke entiteit of bij een kerk, maar bij jezelf.

2
57 Vrijdenker

@57 Het spijt me, maar bewijzen dat iemand NIET heeft bestaan? Zijn die er?

U weet hoeveel mensen er in het verleden hebben bestaan toch?

1
58 Criticaster

@58 Er is een verschil tussen de Bijbelse versie van Jezus Christus de Messias enerzijds, en ene Yeshua van Nazareth, zoon van Jozef, timmerman c.q. prediker anderzijds. De eerste zou de Zoon van God wezen en is nagenoeg zeker verzonnen, de ander is een gewoon mens en kan prima bestaan hebben.

3
59 Neobullseye

Religion is bullshit :

1
60 Smoking

@58 Ja die bewijzen zijn er. Het Vaticaanse archief bevat brieven waarin de kerk opdrachten geeft om geschiedkundige geschriften te bewerken zodat het lijkt dat er een historische Jezus heeft bestaan. Voor de 4e eeuw werd Jezus gezien als een fictieve karakter of innerlijke leraar. Toen de katholieken besloten dat Jezus een historisch persoon van vlees en bloed was geweest is de schisma binnen het christendom ontstaan. De scheiding tussen het orthodoxe en katholieke christendom. De orthodoxen vonden het beeld van een lichamelijke Christus godslasterlijk. De katholieken wilden echter een nieuw product en hebben sindsdien Jezus Christus als een mens afgebeeld. Er bestaan dus geen beeltenissen van Jezus aan het kruis die ouder zijn dan de vierde eeuw. Om de ‘waarheid’ van een historische Jezus verder te benadrukken kreeg Jezus aan het kruis een sneetje in zijn lichaam waar bloed uit druppelde en werden enkele historische teksten vervalst om de nieuwe katholieke doctrine te benadrukken.

Jezus Christus was oorspronkelijk een fictief karakter uit een allegorische vertelling dat de weg van spirituele verlichting van ieder mens beschreef, waaruit duidelijk bleek dat de mens niet een wraakzuchtige (Joodse) godheid nodig had om tot zelfkennis en verlichting te komen. Wat de Romeinen gedaan hebben met het christendom was in feite een annexatie, een anti-christendom ervan gemaakt en de wraakzuchtige joodse God samengevoegd met het nieuwe christendom om zodoende de ware boodschap te verwateren.

1
61 Vrijdenker

@59

Tóch is het mogelijk dat ze zelfs beiden hebben bestaan….

6
62 WijzeDwaas

Uiteraard is het ook mogelijk dat Harry Potter ooit heeft bestaan.

0
63 Vrijdenker

Mensen die andere mensen verbieden te geloven zijn minimaal net zo intolerant als zij de anderen verwijten.

Die mensen wil ik graag aanraden eens het nieuwe testament te lezen.

1
64 Realisme graag!

@64 Ik verbied je niet te geloven. Zoals 61 reeds aangaf ben je geïndoctrineerd met een verhaal wat in de 4e eeuw door keizer Constantijn en een aantal kerkvaders in elkaar geknutseld en omgevormd is om macht af te dwingen.
Ik zou me op zn minst belazerd voelen.

2
65 Mark

De kennis en het bewustzijn v/d Aarde-mens t.o.v. de v/h Universele Heel-AL
verhoudt zich ongeveer zoals het bewustzijn en de kennis van een luis in je schaamstreek t.o.v. je (overigens beperkte) menselijke bewustzijn/kennis.

0
66 m+m = Z

@65
Dat je het niet begrijpt is tot daaraan toe, maar dat hoef je niet zo dom te laten merken.

0
67 Realisme graag!

@67

Ach ja, wees wat milder voor elkaar.
Want net als wijsheid komt domheid met de jaren.

0
68 m+m = Z

@65 leg uit wat ik niet zou begrijpen. Ik was zelf evangelisch christen dus ik begrijp het (helaas voor jou) maar al te goed!

1
69 Mark

* Verwijderd door de redactie *

70 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

71 E.Meel

@68
Dan weet je ook dat er nog meer protestantse kerken bestaan en dat je ze niet allemaal over de zelfde kam mag scheren.

0
72 Realisme graag!

@64 Niemand kan iemand verbieden iets te geloven. Je hebt geloof en je hebt feiten. Het is aan iedereen zelf om te bepalen waar ze de voorkeur aan geven. Persoonlijk geef ik graag de voorkeur aan kennis, feiten en logica. En niet aan onwetendheid, fantasie en nonsens.

Ik heb geen problemen met mensen die geloven, totdat ze het geloof aan anderen willen opdringen. Als humanist ervaar ik het als een persoonlijke aanval en belediging zodra een ander beweerd dat ik door een godsbeeld gemaakt zou zijn waar zij wel een intieme band mee hebben en ik niet. Ik wil geen imaginaire buitenaardse dictator opgelegd krijgen en al helemaal niet mijzelf schuldig moeten voelen omdat ik het bestaan van deze onzichtbare grootheid ontken. Een gelovige die mij probeert te overtuigen komt over als een kind dat wil dat ik ook in het bestaan van kabouters ga geloven. Het is schattig, bij een kind, maar verontrustend indien het een volwassene betreft.

God bestaat niet, en laten we dat alsjeblieft zo houden. Als jij jezelf wel slaaf wil laten zijn van je eigen waanbeeld, opgedrongen door je ouders, dan mag je dat zelf weten. Maar probeer je angst en onzekerheid niet aan anderen te verkondigen. In tegenstelling tot wat sommige gelovigen denken is het godsgeloof geen goede boodschap. Onderwerping en persoonsverheerlijking kan nooit een goede boodschap zijn.

1
73 Vrijdenker

@ 66 Mag ik u vragen waarop u deze stelling baseert?
Gezien u naar alle waarschijnlijkheid een aardbewoner bent en daardoor net zoveel weet over het bewustzijn en kennis wat niet door mensen is geschapen, kan ik u allen maar vragend aankijken en hopen dat u het mij al zolang onwetende kunt bevredigen question

1
74 Kipzonderkop

@74 Als ik
Moet er nog bij.

1
75 Kipzonderkop

@73
Ik ben gestopt bij het woord "nonsens".

2
76 Realisme graag!

@70
Dat ziet u verkeerd, een vergiet moet niet IN het hoofd doch OP het hoofd.

2
77 Jan met de korte achterlul

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@10 "lulletje rozenwater" Huisregels1. Het is de bedoeling dat er netjes met elkaar wordt gepraat. Het is niet de bedoeling da...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Populistische regering Slowakije schaft publieke omroep af - Joop - BNNVARA

Dat gaat hier hopelijk ook gebeuren!...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Het is sowieso al een veiligheidsrisico dat leden van die groep vrij mogen rondlopen.Die lui sporen niet.Laatst hadden ze er eentje geïdent...

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

ABRACADABRA
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@3 aan munitie misschien niet tekort, maar wat dacht je van manschappen ? zijn al tienduizenden Russen gesneuveld en dat zullen er nog veel meer...

9 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

wildersfan
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Dat zijn de locale wetten aldaar. Zij doen het op hun manier, wij op de onze. Ik respecteer dat....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Muziekdraadje

Peggy Gou - 1+1=11https://www.youtube.com/watch?v=qTSadqfWeDw&list=RDMMqTSadqfWeDw&start_radio=1...

10 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@9Tjonge....Ik vind jou wel de zieligste kneus wat hier rondhangt....

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@9 Al die moeite voor een huisregel, die je zelf nogal vaak overtreedt.😂 😂 Lulletje rozenwater....

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

21st Century Guy
Muziekdraadje

@2984 Dat had ik met het nummer wat ik ongeveer een week geleden heb gepost, dat heeft wel jaren lang af en toe door mijn hoofd gespeeld....

11 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Eva Elfie VideosDrunk AnalXxx Porno HdReal Wife Swapping PornMallika Sherawat Sex VideoKannada Sex Aunty VideoSneha PornXx SanilionWww Xxx Video Desi ComZoey MonroePaolina GaitanColour SexTelugu Group Sex StoriesHindi Adult CinemaFull Length Porn VideosNudest In PublicFamily MasturbationDeflorationpornPorn TottentKyra Sedgwick NudeAnimo PronVena SkyeBf Xxx SexyWww Hd Porn MoviesPool Party PornPlus Size Porn VideosSxyprn XomXx ViedosFarrah Abraham OnlyfansLatina Throatمواقع إباحيةMia Khalifa Sex PictureGirls Girls Sex MovieRashi XnxxHottest GilfCarolina CortezHorny HousewifeTrippie Bri Only FansHow To Suck BallsMom Pov PattyTransformation FetishAdult Tik-tokAnaltherapyxxxAne Wa Yan Mama Junyuu ChuuDevar PornAkeno R34Desi ChudachudiQimmah Russo PornAshley Adams PovPorn HardrTeenfootjobThanks Giving PornLips4saleBeurrete PornLatex CatsuitAunt Cass Buttjob Redmoa VidXnxx Sexy Porn VideoHd Sexy Blue VideoTorture HentiLetsdoitSexy Jennifer LawrenceYaoo PornSexxxx XxxxxxCurlyyred OnlyfansXxx PasswordsFootjob CompilationSexy SocksNaughty America CheatingBeautiful Romantic XxxContos Eróticos Por CategoriaCassieopiaLesbians With Bug TitsDuncanville PornHindi Homemade PornBeautiful Tittie'sVideo Pornografi JepangKajal Sexy BfMobile Legends SexMilf PituresPorn SneakyJordi Ell Nino PolaXhamstrsCubanas DesnudasAbg NinjaSexy China BfHindi Mom Xxx VideoDownload Ullu SeriesBig Boobs Milf AnalTutor HimPorne AdoEmily Wickersham NudeBeautiful TranswomenWwwchaturbateAvy Scott LesbianPorn CosplayTürkçe Altyazılı Porno IzleH1mbo HubbyLesbian Massaging PornWater XxxSaxxi VideoSophie_foxiee NudeActor Meena Sex VideoIndian FoursomeSex OnlainVirginpornoSite De AcompanhantePornor JaponesasSexxx PorenAnal VideozNaked BlackwomenFemboy MaidNadine Jansen NudeTrisha Kar Madhu Leaked VideoJewelz Blu NudeSexy Movie Xxx ComJennie Rose PornHaley Paige PornNikita Denise PornstarPorn TorentMangas PornográficoLesbians Big BoobiesSexy Vadio XxxBang Bros VidioHindi Xxxx ComWww Devadasies ComMasterbating With SisSava Schultz NudeThe Cursed Prince PornDesi Gand ImageBig Tits Sex ComTitty KissRed Tube X VídeosXvidzoqPlayplus Free PornSimran ActressFotos De Penes RealesXxx38BrazzerdsSexy Video Bf SexySabrine MauiMorocoo PornMassive Monster CockFree Sec MoviesHot Naked AsiansNaked Hot Asian BabesBf Video Full MovieWww Bustymom ComBlack Porn OnlyBf Sex 2018Carlie Marie Leak