#METOO

Acteurswereld om tafel over Nederlandse #MeToo

6 jaar geleden / Aangepast: 6 jaar geleden / Beeld © ANP
Acteurswereld om tafel over Nederlandse #MeToo

Geschreven door RTL Boulevard

#METOO

Acteurswereld om tafel over Nederlandse #MeToo

6 jaar geleden / Aangepast: 6 jaar geleden / Beeld © ANP

De theater- en filmwereld gaat woensdag om tafel om een onafhankelijk vertrouwenspersoon aan te stellen. Dit doen ze naar aanleiding van de Nederlandse #metoo-verhalen die naar buiten kwamen. Ook is acteursbelangenvereniging ACT in gesprek gegaan met Kemna Casting, het bedrijf waar de beschuldigde Job Gosschalk eigenaar van was.

Naar aanleiding van het seksueel overschrijdend gedrag van casting director Job Gosschalk werd vorige week een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in het leven geroepen. Daarvoor sloegen de podiumkunsten-, film- en televisiesector de handen ineen. 

Woensdag zitten alle theater en film bonzen bij elkaar om een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor de hele culturele sector aan te stellen. Het meldpunt gaat werken met een mannelijk en vrouwelijk vertrouwenspersoon. Ze behandelen ook anonieme aangiftes. Dit voorjaar moet het meldpunt operationeel worden. "Daarnaast wordt er met dezelfde partijen gewerkt aan een protocol en een gedragscode", laat een woordvoerder van acteursbelangenvereniging ACT weten. "We hadden zelf ook een vertrouwenspersoon aangesteld, maar die is erg weinig gebeld."

Gesprek met Kemna Casting

ACT is in gesprek gegaan met Kemna Casting, het bedrijf waar de van seksueel misbruik beschuldigde Job Gosschalk tot voor kort eigenaar van was. ACT laat weten aan RTL Boulevard dat na het gesprek een aantal zaken bij Kemna zijn gewijzigd en dat ACT dat daarop toe zal zien. Wat er precies is veranderd is niet duidelijk.

De politie laat weten dat het onderzoek naar Job Gosschalk nog steeds loopt. Verder laten politie en Justitie niets los.

RTL Boulevard