Ga naar Content
Noord-Holland

Ondanks drempels is straat in Amsterdam-Noord nog steeds 'een racebaan'

23 januari 2018, 15.14 uur · Aangepast 23 januari 2018, 15.57 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De Markengouw in Amsterdam-Noord werd onlangs grondig onder handen genomen. De gemeente plaatste drempels in de drukke straat om automobilisten te dwingen snelheid te minderen. Maar volgens bewoners hebben de maatregelen weinig zin gehad.

Nog altijd is de Markengouw 'een racebaan', stellen omwonenden en gebruikers van de straat. Je mag er officieel maar dertig kilometer per uur, maar regelmatig, zo lijkt het althans, scheuren auto's met veel hogere snelheden door de straat. 

"Ze spelen met kinderlevens", stelt Hatice Sener van de Bewonerscommissie Markengouw, verwijzend naar de school verderop in de straat. "Vooral 's morgens vroeg heeft het meer weg van een racebaan", vult een bewoner aan.

Meting
Stadsdeel Noord laat weten dat er vorig jaar een snelheidsmeting is gedaan en daaruit bleek inderdaad dat er te hard gereden werd. Er zijn verkeersdrempels geplaatst. De bewonerscommissie heeft opnieuw geklaagd en er is eind 2017 wederom een meting gedaan. De resultaten daarvan worden op dit moment bekeken.

Maar de bewoners weten het wel. "Houd gewoon rekening met de kinderen, sommigen lopen hier alleen naar school. (...) Denk goed na!"