door Trompetsignaal in Wetenschap  ·  48 Reacties

  • 16
  • 825x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

nee

18
1 Jeb

Heel bijzondereontdekking. Ik ben benieuwd of dit nog verderopgepikt wordt.

3
2 Trompetsignaal

@1 zo snel gereageerd dat hij het artikel niet eens kon lezen. Aanhanger van het simplisme zeker.

5
3 Trompetsignaal

@3 gratuit gelul

18
4 Jeb

Ben nu te moe en te slaperig om het hele artikel te lezen. Maar nonsens is het ook weer niet, het staat in een gerenommeerd wetenschappelijk blad: Their findings were published in the journal Cell. Maar zo op het eerste gezicht zie ik geen enkel verband en begrijp ik de "nee" van @1 wel.

Misschien kan bioloog wetenschapper Drs. Magister Nivardus hierover zijn licht laten schijnen?

11
5 Snowflake

@5 ik ben zelf ook afgestudeerd in dit vakgebied. Maar fijn dat jullie je intuïtie hier voorop stellen. Kom je ook terug als je het artikel met een wakkere kop gelezen hebt? Ik zou het leuk vinden een serieuze reactie te krijgen. Ipv dat je je domme verwondering deelt.

2
6 Trompetsignaal

Voor Zombies lijkt een lange termijn geheugen misschien op een Virus.
Maar het lange termijn geheugen is een gezonde ontwikkeling.

7
7 techcenter

@5 een hypothese, zo goed? - hoe zit het met de Popper demarcatie?

13
8 Jeb

Fascinerend artikel. Voor een leek als ik staat er een hoop interessante informatie in, bedankt TS.

0
9 progressiefliberaal

@8 lees t nou maar gewoon en bekijk t filmpje voor je jezelf helemaal ingraaft. Kan heus geen kwaad. Karl Popper bij een titel van een post betrekken is wel een erg zure reflex. Zeker omdat er een vraagteken achter staat en titel vooral bedoeld is aandacht te trekken.

1
10 Trompetsignaal

@10 is het binnen de demarcatie?

10
11 Jeb

Het zou me niet verbazen als een complex wezen als een zoogdier helemaal is opgebouwd uit produktie-aanwijzingen afkomstig van virussen en hun mutaties. Zou me ook niet verbazen als er virussen blijken te bestaan die ouder zijn dan het heelal. There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy. Panspermvirusjes bv lol

7
12 Ness

Nope, het heeft een andere oorzaak aangezien er dieren zijn die ook een langetermijn geheugen hebben.

5
13 Grasshopper

@8 ach, je hebt Popper ook al niet gelezen (of niet begrepen)?

1
14 Attercopus

@13 ik raad je aan het stukje even te lezen ... vooral de paragraaf die start met: “As a result of the study, researchers now believe that a chance encounter occurring hundreds of millions of years ago ...”

0
15 Attercopus

@11 welke demarcatie? Zoals Popper hem ooit bedoeld heeft, of zoals jij hem interpreteert?

On topic: het is een goed stukje, maar er staat in ieder geval 1 storende fout in: “The study is changing how we view the evolutionary process. Rather than random mutations, it suggests that organisms may borrow from one another in order to develop.“ Dat is veel te veel eer voor deze studie; het is al heel lang bekend dat er genen worden uitgewisseld tussen (vaak heel verschillende) soorten. Dat is een van de manieren waarop resistentie tegen bestrijdingsmiddelen en antibiotica zich verspreid.

1
16 Attercopus

@14 reeds op jeugdige leeftijd genoegzaam bekend

11
17 Jeb

@16 De kop van de post suggereert iets dat me te kort door de bocht gaat, zeker gezien het vaak voorkomen van genenuitwisseling. Iets hetzelfde hebben is niet per definitie door afstamming.

0
18 kritischelezer

@17 Niet gelezen en niet begrepen dus. Je moet ook weten dat Popper (in zijn intitiele stelling) volledig onhoudbaar is, en dat had Popper later in zijn leven zelf ook heel goed door.

@18 De kop is van het blogje, niet van de wetenschappers, maar de vraag is wel valide: als je eenzelfde structuur ziet dringt zich de vraag op of het dezelfde oorsprong heeft (en dan zou het gaan om horizontale genenuitwisseling) of dat het convergent is. Daarvoor is meer onderzoek nodig, en misschien zullen we het nooit zeker weten. Wat wel heel mooi is is dat we weer meer inzicht hebben in hoe het geheugen functioneert.

1
19 Attercopus

@19 u weet kennelijk niet wanneer we 'dus' zeggen - ik wel

11
20 Jeb

Interessante materie!
@3 : we gaan hier niet heer Koot en heer Bie dissen he question

1
21 Archeont

Een interessante theorie, en niet eens heel erg vergezocht. Een niet onbelangrijk deel van ons genoom is afkomstig van oude virussen (endogene retrovirussen of ERV's), en we zijn voor ons voortbestaan als zoogdieren vermoedelijk zelfs afhankelijk van ERV-DNA -- een van die oude virussen had een mechanisme om het immuunsysteem koest te houden, en dat mechanisme is door zoogdieren 'geleend' om te voorkomen dat een bevruchte eicel meteen afgestoten wordt (want die heeft immers voor de helft DNA van de vader, dat lichaamsvreemd is voor de moeder).
Zeg maar weer een beetje zoals mitochondriën of chloroplasten ooit zelfstandige bacteriën waren, echter zijn ERV's alleen nog in de vorm van DNA-sequenties aanwezig en niet meer als los herkenbare structuren.

1
22 RichardR

@3

Of van het creationisme die stoppen subiet gelijk met lezen zodra ze iets tegen komen wat in strijd met hun leer is.question

1+⅓+⅔+⅛+⅜+⅝+⅞=4

1
23 MARCUSAURELIUS

@22 Evolutie werkt met zaken die voorhanden zijn, zoals mutaties en recombinaties, maar ook genetisch materiaal afkomstig van retro-virussen. Dat er sequenties van retro-virussen aangepast en nuttig gemaakt zijn in dat proces is inderdaad in meerdere gevallen aannemelijk gemaakt of aangetoond.

1
24 d6072b01

@24
Zoals we in mijn vakgebied (elektronica) ook vaak zeggen, "Beter goed gejat dan slecht bedacht."
Al is dat laatste desondanks ook nog steeds aan de orde, zowel in de evolutie(*) als in onze wetenschap.

*: De 'fouten' in de evolutie zijn natuurlijk domweg een gevolg van stapsgewijze ontwikkeling die niet meer ongedaan gemaakt kan worden, en niet van 'slecht bedacht'(**). Een prachtig voorbeeld is de tweede strottenhoofdzenuw die bij alle gewervelden onder de aorta doorloopt. Bij vissen is dit geen enkel probleem, maar bij hogere gewervelden maakt deze zenuw hierdoor altijd een omweg, die bij sommige dieren volstrekt absurde vormen aan kan nemen, zie https://rationalwiki.org/wiki/Laryngeal_nerve

**: En anders zou de schepper echt zo dom als het achtereind van een varken moeten zijn, om eindeloos vaak dezelfde domme fouten te maken...

2
25 RichardR

@25 Zoals die zenuw bij giraffen loopt is inderdaad een mooi voorbeeld van hoe evolutie werkt.

1
26 d6072b01

@21 Ik heb ook mijn heilige huisjes, wees niet bang!

1
27 Trompetsignaal

@10

Verspil je energie maar niet, Jeb leest zeer zelden een artikel waar hij over spreekt.

1
28 Pegasus

@25 : @26 : en het feit dat we in wezen met 'aan het land aangepaste' vissenogen rondlopen. Ik zou de betreffende aflevering van 'Cosmos' moeten opzoeken waarin Neil DeGrasse Tyson dat keurig uitlegt. Maar het kwam er, dacht ik op neer dat de problemen van landvertebraten met focussen op korte afstand daardoor veroorzaakt wordt.

1
29 Archeont

@6 ...... Ipv dat je je domme verwondering deelt.

Mensen die al meteen beginnen met schelden (tokkies) zijn een discussie niet waard.
Toedeloe!

10
30 Snowflake

@28 En wat-ie wel leest begrijpt-ie niet.

1
31 LanCaster

@31 wat begrijp ik niet?

6
32 Jeb

@32 Dat wat je leest, Duh!

1
33 Attercopus

wie dit leest is...Attercopus

6
34 Jeb

Dat is wel hoe evolutie werkt. Soms krijg je sprongetjes duur virussen, ziekten.

1
35 Oebie

@34 tjee, in mijn geval klopt dat helemaal! Geniaal ...

1
36 Attercopus

Ons geheugen bevindt zich niet in ons brein , maar in morfologische velden .

8
37 El Matador

@37 tja, dat proberen Sheldrake en anderen ons al een tijdje wijs te maken. Helaas ontbreekt elk spoortje bewijs (en zelfs elk miniem spoortje indicatie).

1
38 Attercopus

@38 Oh, god, Sheldrake. Hoe zou het met hem zijn? Ik begrijp dat hij altijd zei dat hij zonder experimenteel bewijs van zijn theorie het idee zou laten varen. Daarin leek hij toch wel oprecht kritisch.

0
39 d6072b01

Er is een eeuwig Proces gaande dat is ingevangen in "wielen" .
Ontelbare 'wielen" . oftewel bezieling van energien.
Ezechiel noemde dat naar ik meen > "Het wielen binnen wielen "
Alles is bezielde energie .
Daaruit kan de Eeuwige OerZiel ontelbare sub-zielen creeeren .
(Van weinig of laag bewust flora en fauna
t/m cumulatief en potentieel autonoom bewust > de mens).

De mens bevat in aanleg alles wat er ooit is uitgegaan van
het eeuwige OerProces , door alle vormen heen >
Van vrijwel onbewust naar cumulatief bewust ;
Oftewel > Van zaadpartikel door alle vormen heen
t/m de uiteindelijke mens die een uiterst verfijnde cumulus is
van alle voorgaande energien/ziele-partikelen en daarbij
bovendien de potentie /vonk in zich draagt om zich te
ont-wikkelen ..( af te wikkelen) en daardoor weer terug
te keren naar het Eeuwige OerProces ....van waar het ooit
is uitgegaan als wieltje (bezielde energie) binnen een
proces dat "Wielen binnen wielen " heet.

Althans
Zoiets meen ik mij te kunnen herinneren.. :>//

0
40 m+m = Z

@30 het woord domme verwijst naar verwondering, niet naar je karakter. Ik schrijf nergens dat je dom bent. Ik nodig je zelfs uit terug te komen als je het wel gelezen hebt. Als je dat als tokkiegedrag ervaart en daarom weigert mee te doen het zij zo. Als je maar duidelijk is dat dat niet is wat ik bedoel of denk opgeschreven te hebben.

0
41 Trompetsignaal

@39 ik een paar werkjes van hem gelezen, en de ideeen zijn erg spannend, plus dat hij inderdaad hamerde op hard experimenteel onderzoek (bijv. dubbelblind testen van allerlei hypothesen). Je mag binnen de wetenschap best onorthodoxe ideeen hebben (sterker nog: ik juich dat van harte toe) maar je zult dan wel met sterk bewijs moeten aankomen. Daar schort het aan, en ik krijg niet het idee dat Sheldrake zijn theorieën aan de wilgen heeft gehangen, maar goed, ik volg hem ook niet zo.

0
42 Attercopus

@42

Hij gelooft er nog steeds in bij mijn weten.
Alleen krijgt hij nog nauwelijks aandacht.

0
43 MARCUSAURELIUS

Volgens mij houdt Sheldrake zich (nu) minder met wetenschappelijk empirisch onderzoek bezig is en meer met conceptualiseren. Dat is in ieder geval mijn indruk op basis van zijn eigen site https://sheldrake.org (Dat water mooi osscileert durf ik haast geen empirisch onderzoek meer te noemen).
Persoonlijk heb ik meer metde gaiahypothese dat de wereld zelf een levend systeem is, dat de abiotische factoren zo manipuleert/stabiel houdt dat er steeds een vorm van leven mogelijk is.

0
44 Trompetsignaal

@39 Sheldrake heeft z'n morfogenetische veld omgeploegd en verbouwt er nu aardappels op.

0
45 LanCaster

@45

Komt het allemaal toch nog goed. question

0
46 MARCUSAURELIUS

@46 Zolang de aardappelprijs niet instort question

0
47 LanCaster

@43

" Nauwelijks aandacht "
Dat is op deze planeet een teken dat je op een goede/juiste koers ligt.

(Populaire aandacht/roem is vluchtig brandhout en derhalve illusie;
En dus meestal brand$tof voor de grote wereldse Markt (Mammon)

1
48 m+m = Z

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 "EU ... ze doen niks" EU-migratiepact. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@19Dat de EU het moet regelen roepen we al 20 jaar maar ze doen niks. En de Turkije deal, Tunesië deal, Egypte deal, Libië deal zijn allemaa...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ongelovenloos
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Ik praat het niet goed maar als er maar niet geluisterd word naar de mensen die gewoon tegen een muur lullen dan kan je zoiets wel verwachten....

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

31 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

35 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Indian Sexy BlueDesi SoftcoreBlack Pornstar MovieBrazzer Com HindiXxxbossKavya Madhavan PornXxx 3gp King ComCuck 4kDownload Free Desi Sex VideosSunny Sex ImageGranny PornstarsHentai Girls SwitchHot Boobs KissFamily Taboo Sex VideosPlease Screw My WifeXxxvideo PornXvideos ArabFreestripgamesVoyeuur HousePaola SaulinoZienna Sonne NudeXxx Keerthy SureshWatching My Mom Go BlackXxx Bulu VideoMallu B Grade SexMingalileaKingcmoixVideo PornograhieEmo Teen PornHijab-pornاوا آدامزSaree Wala BfBabes Hd PornProne Videos MalayalamFuckdollFinftubesSpank TwinksXxx MummyPormhub.comAlura JensonBhabhi MastiIce Cream PornBhojpuri Xxx HindiHindi Blue Video HdReddit Nsfw AsmrPorno KonuluGay Male Porn StarsSardar PornIndian Bhabhi Xx VideoGay Full Hd PornHot Lesbians FuckingXx Movie Xx MovieHot Bhabhi TubeOften Elle PornFree Live Xxx VideoMolly Little AnalSamantha Ruth Prabhu XxxBhabi PornhubFuckinfMatessa Nicole PornBkack Lesbian PornX Videos SelfieXvideos Brazzers Mom SonKorean X VideoSouth Indian B Grade MovieXxx Indian Video Full HdKorean FemdomPorn SpaFacesitting VrKelley Brooke NudeSexys PornTubeglaoreFab Swingers4chan.orgPorn HairyEnglish SexvidioGirthmaster TwitterVieanna BlackSex Indian Old WomenBang Black BrosPeeingpussyThe Island Boys PornHot Latina PormMilf BlowjobFrancisca LeYanet Garcia LeakXxxxc Video HdFemdom-joi.xomEporn.xomWww.porn.oVictoriabanxxxxEmilia Clarke NudaPawg SelfieVideos Pornos InterracialesShilpi Raj PornStep Mom.pornLiv Morgan HotTwark Naked4k DaddyX Videos Bro And SisFucking Indian Girl VideoCute Gay Boy SexRomantic Porn VideisSabina Rouge & Sarah BanksFastest BlowjobsMms XmasterEuropean SexGia Dibella PornIndian Sex AntyTicle AbuseJoanniefit PornBlack Homemade PornSpank VangSkyler Simpson NudeAnna Faris NudesTommie Lee NudePenetrated PornOculus.com/family/Mastram Sex VideoBrazzers 2019 Com戴璐视频Xxx JustNued SexAunty SuhagratHindi C Grade MoviesStep Son PornBlacked GangbangedHomemade Girlfriend Share抖陰破解版BlackesrawAmateur Francais SexFree Move XxKarma XxxSax XvidioJaysonnvorheesApril Rose NudeMadison PornstarSexxx BeautifulNew Pron Video DownloadHentailoopXx Hd Full VideoIndian Hard TubeHusband And Wife XvideoSexual Chat BotJenna Starr AnalIndiansexatoriesTasty Black XxxVoyeur SexualHorny Naked GirlsAnal For All