Donor Peter van Geffen en moeder Sabine Oldenhave krijgen duidelijkheid als 5.000 dossiers van ziekenhuis Rijnstate zijn doorgespit.
Volledig scherm
Donor Peter van Geffen en moeder Sabine Oldenhave krijgen duidelijkheid als 5.000 dossiers van ziekenhuis Rijnstate zijn doorgespit.

Zaaddonor Rijnstate: 'Hoeveel kinderen heb ik? Misschien wel 80'

ARNHEM - Peter van Geffen heeft misschien wel 80 kinderen, dankzij het falende administratie-systeem voor donoren van het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate. 'Donorkinderen hebben het recht om te weten wie hun biologische vader is,’’ vindt de Arnhemmer. 

12 reacties

  • Thamar

    6 jaar geleden
     FONee Mies, dat is niet waar. Je hebt kennelijk geen idee hoe het werkt. Een arts heeeft maar heel weinig sperma per KID-behandeling nodig. En je kunt de rest 10tallen jaren ingevrorenbewaren. Het ziekenhuis had bij 25 nakomelingen het resterende sperma in de vriezer behoren te vernietigen. In plaats daarvan zijn ze doorgegaan met de verkoop  (ja, de verkoop), ook toen de donor allang was gestopt met doneren. Het ziekenhuis en de spermabank zitten hier echt hartstikke fout en niemand anders! En bedenk wel: er zijn nog veel meer donoren die tegen hun wil veel te veel nakomelingen hebben gekr
  • Thamar

    6 jaar geleden
    Deze donor heeft te goeder trouw meegewerkt in  de veronderstelling dat ziekenhuis en spermabank zich aan de richtlijnen zouden houden. Je kunt ingevroren sperma heel lang bewaren. Dat het ziekenhuis (jazeker, artsen) achteraf gezien te kwistig met zijn zaad zijn omgesprongen, ook toen hij al gestopt was met donoren (het ziekenhuis vroeg  van de klant 150 euro per 'shot' sperma, de donor kreeg alleen reiskostenvergoeding) is deze donor t niet aan te rekenen. De artsen handelden onverantwoordelijk.  Overigens zijn er meer donoren met een forse overschrijding van het aantal nakomelingen. 
  • Thamar

    6 jaar geleden
    Communicatie is idd een achilleshiel van Rijnstate,  dat is me vaker opgevallen. En krampachtig reageren uit angst voor imagoverlies maakt het nog erger.
  • Joris

    6 jaar geleden
    Het is wel geweldig dat Peter van Geffen zoveel gezinnen gelukkig heeft gemaakt... 
  • Mies

    6 jaar geleden
    Ik heb het artikel gelezen , vandaar dat ik erop reageer. Ik reageer op een gegeven wat er in het artikel staat .Ik denk namelijk dat donoren te vaak sperma leverde en dat dat  ook gebruikt werd .