door Havermout in Economie  ·  38 Reacties

  • 18
  • 627x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vertel eens wat nieuws.

1
1 in holland

Nog meer op de VVD stemmen dan komt het wel goed niet dus

2
2 Ikke44

Rutte krijgt een nat broekje bij het lezen van dit bericht

1
3 vliegende-tovenaar

Surprise....

0
4 21st Century Guy

Bhagavad-gita, hoofdstuk 16 ("The divine and demoniac natures"), vers 10-16:

"The demoniac, taking shelter of insatiable lust, pride and false prestige, and being thus illusioned, are always sworn to unclean work, attracted by the impermanent.
They believe that to gratify the senses unto the end of life is the prime necessity of human civilization. Thus there is no end to their anxiety. Being bound by hundreds and thousands of desires, by lust and anger, they secure money by illegal means for sense gratification.
The demoniac person thinks: So much wealth do I have today, and I will gain more according to my schemes. So much is mine now, and it will increase in the future, more and more. He is my enemy, and I have killed him; and my other enemy will also be killed. I am the lord of everything, I am the enjoyer, I am perfect, powerful and happy. I am the richest man, surrounded by aristocratic relatives. There is none so powerful and happy as I am. I shall perform sacrifices, I shall give some charity, and thus I shall rejoice. In this way, such persons are deluded by ignorance.
Thus perplexed by various anxieties and bound by a network of illusions, one becomes too strongly attached to sense enjoyment and falls down into hell."

1
5 yadasampati

Dit rapport slaat de spijker op z'n kop!

10
6 Uit Den Haag

Het zo tegennatuurlijk als het water diep is, dat de rijkste der rijken alsmaar rijker worden en er steeds minder geld naar de minder rijke lagen van de samenlevingen, wereldwijd, gaat!

Dat kán simpelweg niet goed blijven gaan, omdat de krapte bij de minder rijke tot arme mensen hand over hand toeneemt. Het geld dat in steeds grotere hoeveelheden bij de allerrijksten terecht komt... blijft daar ook zitten!
Geld móet rollen om de maatschappij draaiende en leefbaar te houden. Het moet niet alleen naar de rijkste bovenlaag rollen, maar óók naar beneden!

0
7 Scorpio

Hoe kan het anders als diverse overheden en politici daar al jarenlang actief aan meewerken?

Het staat buiten kijf dat de allerrijksten een hele dikke vinger in de pap hebben dat beleid heet.... het maakt dan ook vrijwel niet meer uit op wie je stemt.

1
8 Beowulf

Tsja als je de hele dag onder de klapperboom of op de bank blijft hangen dan verandert er niet veel aan je inkomen.

19
9 Spraypaint

* Verwijderd door de redactie *

10 Lone Wolf

-
Er gaat inderdaad een immens grote geldstroom naar de rijken.
Dat is al decennia zo. Vooral mondiaal strategisch ingezet vermogen en bezit levert veel geld op.
Voordeel is dat men meestal geen belasting hierover betaalt en dat deze enorme inkomsten onder de radar blijven.
-
Wij leven van de spaarzame kruimels die deze rijken met alle tegenzin van dien, want hun hebzucht is onverzadigbaar, voor ons overlaten. Het is als een rib uit hun lijf. En daarom moeten wij er heel, heeel erg blij met die kruimels zijn.
/-
-

2
11 MrCally1

dat weten we al wat langer dan vandaag.

0
12 ongelovenloos

Toen dit voor 't eerst voorspeld werd waren we pessimistisch, doemdenkers, aluhoedjes, en ook nog jaloers. Nu heet dat realistisch want alles is uitgekomen.

0
13 Robbedoes

@9 Nou denk dat je daar toch volledig naast zit. Zelfs al hangt een miljardair de hele dag op de bank of onder een klapperboom dan nog neemt zijn vermogen toe. Volgens mij snap je het niet helemaal.

0
14 doxbar

@9 En - zoals jij - de hele dag, 7 dagen per week op, rond hangen op NK wordt je ook niet wijzer van.

3
15 Thompson

Geld is macht (as it is), en macht corrumpeert, altijd, in alle bekende voorbeelden. Dat was zo in het oude China, in het oude Egypte, bij de Romeinen - als iets, wat dan ook, *de macht* (de overhand) krijgt gaat het altijd fout, of het nou gaat om het christendom of de islam, communisme of kapitalisme, anarchisme, blank of zwart of andere kleuren of overtuigingen, geloven of wat dan ook - dat yin moet worden uitgeroeid omdat er alleen maar yang mag zijn – of andersom. En dan vergeten/negeren/ontkennen dat een teveel aan het ene uiterste niet anders kan dan omslaan naar het tegengestelde.

1
16 handsfree

@10 Klopt, want veel beloven en weinig geven doet ons, een stel domme apen, in vreugde leven.
We moeten af van dit onrechtvaardige en absurde kapitalistische systeem, waar een stel grote roofapen eigenaar van zijn en wij denken (omdat we ook roofapen zijn) een graantje van mee te pikken...
In the end winnen de eigenaars altijd. Zij zijn de eigenaars van het casino genaamd financiële markten i.e. de beurzen.

Als de wereld zoveel beter zou worden met deze miljardairs? Nope, er liggen ernstige vraagstukken die zij niet voor ons oplossen, ondanks hun grote vermogens. Het is hun geld, daar hebben zij "hard" voor gewerkt en daar kan niemand anders meer aankomen.. Zoals gezegd: In the end zijn we allemaal egoïstische agressieve roofapen...

Nature abhors imbalances, uiteindelijk komt deze absurditeit der geld, macht en statusverdeling ook tot een einde....

2
17 Mark

* Verwijderd door de redactie *

18 Lone Wolf

Zolang de familie Rotschild het voor zeggen heeft zal het niet anders worden in de wereld.

1
19 Framazi

Dat is op zich niet zo gek.
Als ik €. 100 aandelen koop en mijn buurman dezelfden voor € 10 has.t hij mij niet in maar wordt de kloof groter.
Als ik een huis heb en dat verkoop heb ik meer geld dan iemand die in een bouwval in India woont.

5
20 No newstoday

@19

Toen de familie Rotschild er nog niet was , was het ook al zo.

7
21 No newstoday

@17

En door welk systeem denk je het te gaan vervangen ?
Wil je iets opheffen , moet je een vervanging hebben .
Geen systeem wordt helemaal het recht van de sterkste.
Allemaal bla bla hebben we ook niks aan .

6
22 No newstoday

@14

Jij snapt er ook niks van .
Je moet wel eerst zorgen dat je vermogen krijgt om onder die boom te gaan zitten .
Dus dan heb je er wat voor gedaan .

7
23 No newstoday

Het is vanaf het bestaan van de mensheid al zo.
Toen was men rijk met veel schapen en koeien .
Je kunt van alles proberen maar de mens heeft een aangeboren hang naar rijkdom.
Waarom doen er zoveel mee met grote loterijen ?
Om rijk te worden .
En winnen ze dan worden ze net zo als de andere rijken : blijf van mijngeld af.

4
24 No newstoday

@24
Niet helemaal waar
En winnen ze dan worden ze net zo als de andere rijken : blijf van mijngeld af
Gros weet daar dan niet mee om te gaan hoe het gewonnen geld te investeren/ vermeerderen omdat ze dat nooit geleerd hebben en smijten het net zo makkelijk over de balk als dat het binnen gekomen is
Velen die zulke bedragen winnen en daarvoor nooit schulden hadden zitten na de "winst" meestal zwaar in de schulden
Dingen die ze dan kopen moeten ze ook kunnen onderhouden en daar houden ze geen rekening mee
google it zou ik zo zeggen

0
25 eoghanfeehily

Allemaal uitgekauwde conclusies hierboven ...
Gewoon met hooivorken naar het Binnenhof en zorgen dat er echte onafhankelijke VOLKsvertegenwoordigers opstaan!

2
26 Garp

@26 een totale reset zou niet verkeerd zijn, zeker nu er partijen zijn die corruptie prive noemen en uitbuiting voor zetels goedkeuren.

1
27 Gratiebarmhart

@25 Daarom zouden ze zonder loterij ook nooit rijk worden. Ze zijn gewoon te stom. Als je niet kunt overzien wat er aan extra kosten te verwachten valt bij aanschaf van die "dingen", is het dus gewoon je eigen schuld.

1
28 Kimmar

Ja, Karl Marx schreef het al in zijn boekwerk 'Das Kapital' en dat verscheen in 1867: de rijke worden steeds rijker, de armen steeds armer.

0
29 Nicks R. Van

Ben geen socialist en ook niet van plan het te worden. De wereldgeschiedenis heeft voldoende aangetoond dat dit niet werkt. Echter dat het de afgelopen zeg 20-25 jaar de verkeerde kant op gaat met de welvaartsverdeling kan iedereen zien en zou zorgen moeten baren. Of het nu 'wereldleiders' zijn, die zichzelf verrijken, oligarchen in Rusland of CEO's van bedrijven. Dit gebeurt op wereldschaal en in Nederland met een steeds groter wordende groep, die in armoede leeft of er net boven zit. Alle kabinetsmaatregelen, zeker sinds de crisis treffen de lagere groepen onevenredig hard. En dit gaat door, kijk naar het loonstrookje 2018 (en wat je extra kwijt bent aan energiebelasting etc), de voorgenomen btw verhoging (icm de afschaffing vd de dividendbelasting, die indirect bij de aandeelhouders terecht komt nb). In NL is het tijd, dat het overheidsaandeel in de economie drastisch teruggaat (is nl op recordhoogte, ongekend voor een 'liberale partij) en ik krijg het moeilijk uit mijn mond denivellerende fiscale maatregelen en zeker geen btw verhoging afschaffing dividendbelasting

0
30 Rfbbnj

@21 "Toen de familie Rotschild er nog niet was , was het ook al zo".

Toch heeft de familie Rothschild al honderden jaren heel veel invloed in de wereld en enórm dikke vingers in de financiële wereld. Dat is al begonnen bij Mayer Amschel Rothschild (1744–1812), de stamvader van de steenrijke familie.

2
31 Scorpio

"
In NL is het tijd, dat het overheidsaandeel in de economie drastisch teruggaat (is nl op recordhoogte, ongekend voor een 'liberale partij) en ik krijg het moeilijk uit mijn mond denivellerende fiscale maatregelen en zeker geen btw verhoging afschaffing dividendbelasting
"
Er zijn momenteel geen liberale partijen aan het bewind; VVD, CDA, D66 en CU zijn alle neoliberale partijen, net zoals PvdA, GL en SGP.
Als u realiseert dat dit neoliberale partijen zijn en goed weet wat neoliberalisme inhoudt, dan kunt u ook begrijpen waarom het overheidsaandeel in de economie zo groot is en steeds groter wordt.
-
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat u toch wel een socialist bent. Redistributieve taxatie en andere denivellerende maatregelen zoals betreffende btw en dividendbelasting zijn typische sociale maatregelen. Als u daarbij beseft dat sociale maatregelen altijd alleen maar tijdelijke maatregelen zouden moeten zijn om tijd te winnen om op systeemniveau de nodig veranderingen aan te brengen is het helemaal geen probleem.
/-
-

3
32 MrCally1

@30 ik bedoelde natuurlijk nivellerend

0
33 Rfbbnj

Koopkracht blijft achter door stijgende prijzen, zegt Nibud
Werkende stellen met kinderen zijn het beste af. Zij profiteren van het hogere kindgebonden budget. Voor het tweede kind gaat dat omhoog met 79 euro per jaar. Het Nibud stelt vast dat veel mensen meer loon krijgen, maar dat betekent niet dat ze per se meer overhouden in hun portemonnee. Dat komt doordat producten en diensten duurder worden.

Ik zeg:
VVD zorgt goed voor de Rijken hier en in het buitenland + voor all de Tweeverdieners.
Mensen stem 21 maart niet op VVD CDA D66 CU
Dit asociale belijd hebben wij puur aan Rutte I II III van VVD en heen stemmers te danken waar D66 CDA CU ook voor zorgt. Deze 4 partijen zint allen maar voor de Rijken Tweeverdieners en Werkgevers, en de rest kan stikken en kunnen kijken hoe te rond kommen moeten met 1000 euro netto, ook stijgen de vasten lasten dit jaar met 25%.

1
34 Gunther

@32 hoewel er één aanhalingsteken is weggevallen, bedoelde ik liberaal tussen aanhalingstekens. Aan de VVD is weinig liberaals meer te ontdekken de laatste 10 jaar. Het is een neo conservatieve partij, die er allles aan doet om te regeren. Financieel economisch, naar verhouding meer geld weghalen bij de lagere inkomens om de uit de hand gelopen overheidsfinanciën dicht te houden en op de niet financiële dossiers, zoals bijv de sleepwet is er ook niets liberaals te ontdekken. Denk, dat er best iets mogelijk is zonder verregaande stelselwijziging. En nee ben geen socialist en zal het ook niet worden. Had zelfs een zekere positie in de partij die zich de enige liberale noemt en ik heet geen Ybeltje!

0
35 Rfbbnj

Wel interessant hoe anders de toon is als het gaat om 3miljard voor mensen die net aan in de bijstand zitten ... verschil moet er blijkbaar zijn ...

0
36 mightimouse

Kennelijk wonen er 2,5 miljoen miljonairs in NL, hoe komt anders de VVD aan 33 zetels, of komt het dan toch door het klootjesvolk?

0
37 supermax

@29 hij schreef het, de cijfers zeggen het, Piketty schreef het onlangs weer, we zien het.....
Ons probleem is echt niet of het zo is, het probleem is volgens mij dat teveel mensen achter de zak haver aan blijven lopen met het idee dat zij misschien ook ooit op een dag, ergens in de toekomst, tegen beter weten in...zelf bij de Lucky few zouden kunnen gaan horen....

Daarnaast, Marx heeft het allemaal vrij simpel en voorspelbaar opgeschreven...het is een kwestie van belangen dat men daar niks van wil weten....

i rest my case.....jammer dat ik in deze downward spiral word meegetrokken...

0
38 MarkUg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@94 Ik ben nergens mee in de war. Dit draadje gaat toch over Wilders?...

zojuist geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@93 Ik heb het over de nadelen van de PVV....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@98 Het was jouw stupide opmerking in @79 die mijn aandacht trok. Totaal geen zelfreflectie....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bob Sleebaan
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Hoppa. AOW leeftijd weer met 1 maand verhoogd....

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Weetal
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

@1Mark Rutte werkt hard aan zijn nieuwe baantjebij de Navo en is bereid hiervoorNederland te slopen.Slijmen bij de Navo, heet dat....

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

   https://www.youtube.com/watch?v=4gkbkQuIIi4...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@88 Er zijn zeker overeenkomsten. Sprookjes en loze beloftes....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

In 2015 zag Rob de Wijk het goed"Je moet echt wel helemaal gek zijn als politicus om nu te zeggen , kom maar bij de EU op termijn""Als j...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Snorrie
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@33 Doen ze ook niet maar ze kunnen wel dingen saboteren.Er loopt hier genoeg hersenloos volk dat ze voor hun karretje kunnen spannen....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@96 Het hangt er vanaf in wat voor milieu zo iemand is opgegroeid , er zijn inderdaad voorbeelden van mensen die geheel of gedeeltelijk het cont...

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Russian Xxx Porn VideosMomson.infoTriple D TittiesAria AlexzanderEbony Mature AnalPorno Bdsm HardBigdickMaestras PornSexs In MalaysiaHores CummingMady_gio NudeSia.siberiaCheerleader XxxHot Gay Sex VideosIndianhiddencams ComPorngreyAhegao FaceMichelle Pfiffer NudeBig Butt Ebony PornHindi HardcoreNsfw BikiniJaponaises NudeHdbf89 Sex ComMia Malkova SexyIndian Aunt NudeKannada Sex SexHusband Wife NightLesbian Porn VidiesHentais Mais VistoAmateur Wife SharingHotwifeinokBeatufil PornNew Porn Star VideoIndian Village Girl XnxxRrfoxHobbyhootersBrother Sister NakedTitfuckXxx Sex Movie HdXxxmuvesFuckbate20155WoahannajoAntarvasna LatestKimberlee NudeStefanie Mcmahon NudeEmily.willis AssSofia StaksMelody MarkBoat XxxMexican Mom PornFamilydick GaypornCarmen Del LuzSoth Park PornSexual WrestlingSpa Night Anal Switcheroo Violet Starr Vanessa Sky Mick BlueJewel BluPallavi Patil WebseriesVictoria XaviarChatrandom FreePornsocketFirlfriend PornBokep Indo CrotUshna Malik PornNudemomFriends Mom SexTeens Naked On OmegleXshamter8 Muses ForumUk Teenager PornBlaclmail PornLatina BrazzersForce Stripped PornReddit OmAsean PornLondon EmmanuelleFc2-ppv-2358504Free Sex Videos To DownloadMallu Hot CollectionSwap XvideosEat Sis PussyTeen Lesbians PornPinayscandalsPorntube Mature LesbianRomantic XxxListcrawlerbaltimoreDress Removing VideosVideos Pornograficos Entre LesbianasBate Papo PornoOn Her Knees BlowjobsIndian Suhagrat MmsCurvy Redhead PornNew Brazzers FreeSexxx In SleepIndian Desi Couple PornWrestling In The NudeAmouranth PornhubSexy Migit PornVoir Vidéos PornosJustindianBig Black Xxx VideoAudio Gay PornBrazzers Story PornKaren Gillan Sex VideoChanel Preston LesbianNude Hot TeenagerMursuit PornFull Backroom Casting CouchXhamsterm無料avPunheta Ao VivoMia Rose PerfectgirlsMercedes Blanche NudeCumspornMiss Croatia NakedSexmoviestubeMaria Redd PornSnnuy Lone XxxDarcie Dolce BgCougar JoiPussy EaterGinger CreampieWeight Gain Progression PornXnxx Indian Video'sBrazzers Big Boobs HdAra Queen Bae PornDemonic PornCamilla.araujo Leaked OnlyfansPandora Khaaki NudeSali Ko PelaBridgette B NewSexos FortesGamccorePornhubstepsisPoonam Bajwa Hot VideosHidori Rose LeaksXxx Emma WatsonNhentai.netetSekushiloverCoco Bunnie PornUtahjaz LeakedMallu Aunty Nude SexLorraine Toussaint NudeDebbie Does Dallas PornPersiphanii NudeBlue Picture SexFat Assed PornBanana Fever PornMelissa Monet LesbianSkipthegames Va