Deze cocktails zijn hemels voor iedere koffie-verslaafde
Weekend! En dat betekent dat we kunnen genieten van de lekkerste drankjes en cocktails. Kun je in het weekend geen afscheid nemen van je geliefde kopje koffie? Dan zijn deze cocktails met koffie iets voor jou.
Espresso martini
Ingrediënten voor vier persoon:
- 4el suiker
- 4el water
- 100ml sterke koffie of espresso
- 100ml jenever
- 60ml Kahlúa koffielikeur (Gall & Gall)
- 24 ijsblokjes
Benodigdheden:
- Jam- of weckpotje met deksel
- Martiniglas
- Bolzeef
Bereiding:
- Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en per persoon 5 ijsblokjes in het potje of in een cocktailshaker.
- Sluit en schud 20 sec. Draai met het laatste ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat dit koud wordt. Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.
Tip: Maak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.
Serveren:
- Garneer de cocktail eventueel met enkele koffiebonen.
Bron: Allerhande
Tiramisu martini
Ingrediënten voor twee personen:
- 45ml Kahlua (een half shot glaasje).
- 45ml Rum Chata
- 45ml chocolade likeur
- 45ml volle slagroom
- Slagroom, chocolade, cacao en lange vingers als decoratie
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs.
- Shaken tot alles goed door elkaar is gemengd.
- Doe het mengsel in twee martini glazen.
- Maak het af met slagroom, chocolade, cacao en lange vingers naar keuze.
Bron: The Cookie Rookie
Moccatini
Ingrediënten voor één persoon:
- Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
- Vodka (1 deel)
- Koffie (0,5 deel)
- Koffiemelk (0,5 deel)
Bereiding:
- Begin met het zetten van een kopje koffie met melk. Laat dit afkoelen. Hiervan gebruik je 1 deel.
- Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs.
- Shaken tot je een ijslaagje van condensvorming op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas.
- Opdienen met een klein koekje.
Bron: Cocktailicious
Koffiecocktail met kokosmelk
Ingrediënten voor vier personen:
- 4 porties ijs (gecrushed)
- 100ml espresso (afgekoeld)
- 120ml Malibu (kokoslikeur)
- 200ml kokosmelk
Benodigdheden:
- 4 whiskyglazen
- Staafmixer
Bereiding:
- Verdeel een laag crushed ijs over elk glas.
- Doe de afgekoelde espresso, de Malibu en de kokosmelk in een hoge beker.
- Meng met een staafmixer. Verdeel over de glazen en serveer direct.
Tip: In plaats van Malibu kun je ook Hooghoudt Coconut gebruiken.
Bron: Allerhande
Cappuccino Martini
Ingrediënten voor één persoon:
- Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
- Vodka (1 deel)
- Espresso (1 deel)
- Melkschuim (3 el)
1 deel = 30 ml
Bereiding:
- De Cappuccino Martini maak je dus als een Espresso Martini. Begin met het zetten van een kopje espresso. Laat dit afkoelen.
- Hiervan gebruik je 1 deel. Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs. S
- haken tot je een ijslaagje van condens op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas. Hierna maak je een kraagje van melkschuim. Gebruik hiervoor ca 3 eetlepels.
Serveren:
- Maak je eigen creatie met de melkschuim. Dit doe je door eerst melkschuim door het eerst een beetje te verwarmen en op te kloppen. Snij een figuur in een papiertje. Leg dit op je cocktailglas en strooi poeder met een zeefje in het figuurtje.
Bron: Cocktailicious
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
Vijf lades en een snelvriesfunctie: dit is de beste vrijstaande vriezer
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
Ontbijt met ei? Deze vijf varianten moet je proberen
Zondagochtend, dat betekent tijd voor een uitgebreid ontbijtje. Niets lekkerder dan je dag ontspannen te beginnen met een goed bereid ei. Hier een aantal recepten om je op weg te helpen. -
Voedselproducenten Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s halen vlees en vis uit de helft van hun recepten
Supermarktketens Jumbo en Plus, evenals de voedselproducenten Conimex, Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s gaan hun verpakkingen aanpassen zodat de helft van de recepten daarop volledig vegetarisch of veganistisch wordt. Dat doen zij op verzoek van Wakker Dier, meldt de organisatie. -
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels?
-
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
-
-
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden.
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’