Boter nog hard? Zo maak je het snel zacht
Tijdens het bakken van taarten of cake ken je het wel: het recept vraagt om boter op kamertemperatuur en je haalt de keiharde boter uit de koelkast. Maar het smelten in een pannetje of de magnetron maakt de boter dan weer té zacht. Met dit trucje krijg je de perfecte boter op kamertemperatuur.
Deze truc is niet alleen handig om te gebruiken tijdens een bakrecept. Het is ook een handige truc voor degene die boter op hun brood willen smeren en niet meteen het brood kapot willen maken omdat de boter nog te hard is.
Voor de truc heb je wel de magnetron nodig, hier gaan we alleen niet de boter in doen. De truc gaat als volgt:
- Zet een glaasje water in de magnetron voor ongeveer één minuut.
- Haal het glas voorzichtig uit de magnetron en giet het water eruit. Droog het glas goed af met keukenpapier of een theedoek.
- Zet het glas nu over het stuk boter dat je wilt smelten. De stoom van het warme glas zorgt ervoor dat de boter een stuk zachter wordt en op kamertemperatuur is.
- Laat het glas vijf minuten over de boter staan en haal dan het glas eraf.
Zo simpel kan het zijn. Binnen no-time is de boter smeerbaar of op kamertemperatuur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’ -
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
-
-
-
Zo houd je gesneden appels en peren fris en fruitig
Appels, peren, bananen of avocado's, ze zijn er allemaal gevoelig voor: hoe langer je het fruit aan lucht blootstelt, hoe bruiner het wordt. Maar er is hoop, dankzij deze trucs kleurt het fruit een stuk minder snel bruin. -
Uien waarvan je niet gaat huilen: ze bestaan eindelijk
Elke kok die een simpel soepje wil maken, kent het probleem: de tranen lopen over je wangen als je een ui snijdt. Je adem inhouden, een duikbril opzetten, onder water snijden of de uien eerst een kwartiertje in de vriezer stoppen: écht waterdicht zijn die trucjes niet. Maar nu is er een ui die je geen huilbui bezorgt. Met dank aan Bayer, het bedrijf dat aspirine op de markt bracht.
-
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.” -
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’