Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf haalt uit naar Geenstijl wegens spotten met dood Anne Frank

  •  
20-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
annefrank
Boven: uitsnede van de publicatie op Dumpert
dumpert
De Telegraaf haalt in een artikel, ‘Smakeloze grap over Anne Frank’ , uit naar zustersite Geenstijl omdat die in de sectie Dumpert de spot drijft met de dood van Anne Frank
"Dumpert staat bekend om content die ’politiek incorrect is’ en ’op het randje’, maar dit gaat wel een stapje te ver. Zaterdag werd er een foto van Anne Frank online gegooid. Ze draagt een sweater met daarop de tekst: ’coolest jew in the showerroom’."
De foto lijkt een reactie op de commotie rond een zwart jongetje dat in een catalogus van H&M poseerde met in een hoodie de tekst ‘coolest monkey in the jungle’. Dat leidde wereldwijd tot een storm van protest. De ‘grap’ van Geenstijl lijkt op weinig waardering van de bezoekers te kunnen rekenen. Een van de reageerders wijst er ook nog op dat Anne Frank anders dan de tekst suggereert niet in de gaskamer om het leven is gebracht. Het meisje dat in Amsterdam ondergedoken zat om te ontsnappen aan de holocaust maar werd verraden en afgevoerd, werd door de nazi’s uitgehongerd in concentratiekamp Bergen-Belsen.
De nieuwe uitgever van De Telegraaf, het Belgische Mediahuis, opperde eerder dat na overname van het TMG-concern de website mogelijk wordt afgestoten omdat deze niet past bij de journalistieke missie van het bedrijf.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.