door Hein2 in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 3
  • 531x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het valt überhaupt nog mee dat zijn baas nog wel Hollanders in dienst heeft blijkbaar

2
1 Hangingmen
2 Gratiebarmhart
3 Hein2

Hoe komt het dat bazen hun werknemers zo onder druk kunnen zetten? Nou, heel simpel, omdat er teveel werknemers zijn die hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen... Als meer dan 20% van de vrachtwagenchauffeurs zou weigeren om bij code rood de weg op te gaan, dan hebben de transporteurs geen poot meer om op te staan.

De vrachtwagenchauffeur is als 'kapitein' van zijn truck altijd zelf verantwoordelijk om de weg op te gaan. Hij kan en mag zich niet verschuilen achter zijn werkgever. Overigens, die werkgevers zijn ook klootzakken.

13
4 oeioeioei

Ik begrijp niet dat dit soort ,,,, bazen ,,,, niet harder aanpakken dit is bewust gekozen voor anderen in gevaar brengen

0
5 knorkokkie

@4 Deze chauffeurs willen graag z'n baantje houden. Ook al vragen ze in transport genoeg chauffeurs..zo maar opstappen is makkelijker gezegd dan gedaan. Beste stuurlui staan altijd aan wal.. de werkgevers/transport bedrijven mogen de druk niet opvoeren! Als er schuldige zijn, en beboet moet worden dan in eerste instantie de opdrachtgevers.

1
6 TouchScreen

Het moest van de baas, kom op zeg je bent volwassen. Pak je eigen verantwoordelijkheid.
Je baas staat niet sterk indien hij je hierom zou willen ontslaan.

11
7 mo

Ik vraag me af hoeveel chauffeurs daadwerkelijk op het werk aangekaart hebben dat ze het te gevaarlijk vinden.
Achteraf klagen kan iedereen, we gaan ook met zen alle naar het werk met code rood en ook dat is gevaarlijk (nu was het om de wint maar bij gladheid gaan we ook naar het werk)

De overheid moet aangeven hoeveel gewicht minimaal in een vrachtwagen en in hun oplegger of aanhanger moet zitten. (gaat er dan 1 om met minder gewicht dan kun je d3 kosten geheel verhalen op het vervoersbedrijf)
Vrachtwagens kunnen ook een aantal pallets met alleen gewicht mee nemen dan kunnen ze toch rijden maar iets minder laden (bij zandauto's kunnen ze een deel van het zand er in laten)

Het is gewoon een taak voor de overheid om te bepalen wie er op de weg mag (ze kunnen ook zeggen dat bij code rood alle bedrijven verplicht gesloten zijn) (nu was het in de ochtend echt veel wint maar in de middag was het waar ik was mooi weer, ook hier moet de overheid dan rekening mee houden)

9
8 TheoTheo

De verzekering heeft hier ook een rol in als die aangeeft dat schade onder dergelijke omstandigheden eigen schuld is denkt de baas wel anders.

0
9 de kikker

@4 Even algemeen: sinds links (PvdA) en daarbij ook de bonden zich 30 jaar geleden tijdens paars tot het neoliberalisme heeft bekeerd is de positie van de werknemer binnen grote bedrijven zeer beroerd. De werknemer is gedegradeerd tot FTE, arbeids/productiemiddel of erger tot ongewenste kostenpost die binnenkort door robots vervangen gaat worden.

En om het over die storm te hebben: de avond voor de storm werd aangegeven dat de piek ergens aan het eind van de ochtend zou liggen en 's middags voorbij zou zijn. In realiteit verdween de storm pas 3-4 uur later. Het blijft immers een voorspelling. En dat er een storm zat aan te komen was duidelijk maar die had ook iets minder zwaar kunnen zijn en dan heb je wat uit te leggen aan je werkgever wanneer je niet was vertrokken met je truck.

3
10 Conradijntje

@7 Als je daardoor ontslagen wordt dan komt er een lange weg na waar je jou gelijk moet zien te krijgen en mogelijk is er dan geen vrachtwagen omgevallen waardoor jij als werkweigeraar een stuk minder sterk in je schoenen staat.
Ook is het een klein wereldje en een andere baan krijgen in die wereld is dan een stuk moeilijker want een werkgever die weet dat jij dij je vorige bedrijf weigerde zal je niet graag in dienst nemen omdat je (in zijn ogen) vast bij ieder wissewasje gaat klagen.
(voor jou staan er 10 andere die die baan willen)

Jij lult echt als de beste stuurlui staan aan wal (zeg eens eerlijk ben jij met code rood wel de deur uit geweest?) Code rood is voor iedereen gevaarlijk en iedereen werd aangeraden thuis te blijven als het kon.

2
11 TheoTheo

Een goede baas moet verbieden om met zijn vrachtwagen nog de weg op te gaan bij zo'n storm en de uitslovers die toch willen rijden streng aanpakken.

0
12 yanyans

@7 "Je baas staat niet sterk indien hij je hierom zou willen ontslaan."

Zo werkt het niet bij grote bedrijven. Elke misser van jou wordt bijgehouden en bij een grote reorganisatie 2 jaar later zit jij gewoon bij die lijst van mensen die weg moeten indien je te vaak een grote mond hebt opgezet. En uiteraard wordt er een andere reden opgegeven voor je ontslag.

1
13 Conradijntje

@1 Waarschijnlijk wordt het dan ook gebruikt als een excuus om gemakkelijk van die dure Nederlanders af te komen...

0
14 Topperz

Dan de hele schade (inclusief vervolgschade!) verhalen op die bazen!

0
15 Remkraan

@11 ik begrijp de druk wel maar ik vind toch echt dat je jezelf in de spiegel aan moet kunnen blijven kijken en dat betekent voor mij dat wanneer mijn baas iets van mij vraagt dat ik niet aan mezelf kan verkopen, ik het niet doe.
Met een lege vrachtwagen in dit weer de weg op is simpelweg onverantwoord en die verantwoording moet je pakken en niet bij een ander neerleggen.

Ja ik ben ook met de auto naar mijn werk gegaan maar dat is geen grote lege vrachtwagen.

3
16 mo

Die bazen moeten bij fikse storm zelf maar eens achter het stuur kruipen en ervaren als ze op hun zij komen te liggen tegen een vangrail of in een sloot.
Vanachter het bureau is het makkelijk lullen.

0
17 Interessant

@12 Gezien uw taalgebruik vermoed ik dat u niet bij een groot commercieel bedrijf werkt want de relatie en sentimenten tussen werkgever-werknemer zijn doorgaans niet zo simpel als u nu schetst.

3
18 Conradijntje

@12 als baas heb je ook klanten en het gaat om inkomen.

Een goede baas houd altijd rekening met de veiligheid maar helaas tellen andere dingen ook mee en klanten kwijt raken omdat jij voor de veiligheid je mensen niet laat rijden, kan niet ieder bedrijf permitteren.

Een goede baas had de vergulde middenweg genomen en gezorgd dat er alleen de hoog nodige dingen vervoert werden en gezocht dat er geen lege vrachtwagens op de weg waren. (ook dit zal hem al een hoop geld doen mislopen want om nooit helemaal leeg te zijn moet je meer km maken)

1
19 TheoTheo

@11 Omdat ik wist dat code rood voor het einde van de ochtend zou gaan gelden, ben ik zo vroeg mogelijk naar mijn werk gegaan en was ondanks vertraging ruim op tijd voor de storm op mijn werk. Ik was ook van plan om pas na afblazen code rood naar verwachting om 16 uur weer richting huis te gaan en toen was de storm echt voorbij. Helaas voor mij reden de treinen niet en was ik pas om 21 uur thuis. Maar gevaar heb ik niet gelopen.

0
20 oeioeioei

@10 code rood is code rood. Je kunt dat negeren of gebruiken, zowel als transporteur als als chauffeur. Als je code rood negeert ben je moreel gezien misdadig bezig, dat geldt zowel voor transporteurs als voor chauffeurs.

3
21 oeioeioei

Ik zou eens op zoek gaan naar een technisch dingetje, een soort van noodklep op een vrachtwagentrailer, die bij een bepaalde windkracht opengaat en met behulp van de windkracht de trailer op het wegdek duwt.
Val je iig niet meer om.

0
22 Kipzonderkop

@20 OK u bent een voorzichtig en rationeel mens. Echter bij dit soort dingen is het de kunst om precies de juiste en passende maatregelen te nemen: en niet overdrijven en niet onvoorzichtig zijn.

1
23 Conradijntje

Blijkbaar moeten sommige mensen eens een ruggengraat gaan kweken. Als chauffeur ben je zelf verantwoordelijk als met zo'n storm de weg op gaat. Ik vind dan ook dat de schade die door vrachtverkeer is veroorzaakt voor 100% op de chauffeur verhaalt moet worden. En de baas van het transport bedrijf zou ook moeten worden aangeklaagd en een flinke gevangenisstraf moeten krijgen. Zo iemand is met dit weer verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn chauffeurs maar ook van andere weggebruikers.
En het is ook niet aan de overheid om altijd maar te zeggen wat wel en niet veilig is. Mensen moeten ook zelf nadenken en hun verantwoording nemen.

2
24 A Passenger

Waarom zegt hij niet bij welk bedrijf hij werkt.

0
25 niet-alles-geloven

Je bent sowieso al een slechte werkgever als je een lege vrachtauto laat rijden. Kost onnodig veel geld. Vrachtwagens horen vol te zitten van A naar B. Bij B lossen en wederom laden voor losplaats C, weer laden bij c voor losplaats D enzovoort. Dan heb je een goede planning en goede inkomsten. Een leeg voertuig kost heel veel geld ! Dus werkgevers u faalt in uw bedrijfsvoering. En had veel schade kunnen voorkomen door uw geldverslindende lege vrachtauto stil te laten staan.

2
26 Een hardwerkende ZZPer

@26
"Je bent sowieso .....

Ja hoor ! Voor al die elkaar doodconcurrerende transportobo's liggen de beladen km's echt voor het oprapen. Als een vrachtauto gelost heeft denk ik niet dat er bij de buurman naast het losadres meteen weer een volle vracht ligt. Mss maar es een tijdje op de stoel van een transport planner gaan zitten ? Gaat het van A naar B rijden er een heel stukkie anders aan toe (in praktijk, incl. wet- en regelgeving rijtijdenbesluit!).

1
27 Tante Annie

@26 Je bent sowieso een slechte ZZP-er als je daar werkt waar je niet woont... Zelfde soort onzinnige opmerking.

0
28 oeioeioei

@28 Daarom werk ik ook waar ik woon. U ook?

0
29 Een hardwerkende ZZPer

Verzekeringen zouden moeten weigeren uit te keren als die bazen hun personeel toch met lege vrachtwagens dwingen te rijden.

0
30 gaulette

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Correctie bij @2.Mijn excuses, dit hoort in het muziekdraadje... 😯...

zojuist geplaatst door Graaier1000

Reconquista
Muziekdraadje

Siouxsie And The Banshees - The Passenger .https://www.youtube.com/watch?v=4nAON-MwUPY...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Reconquista
Muziekdraadje

Sia - Elastic Heart .https://www.youtube.com/watch?v=KWZGAExj-es...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@11Waar en wanneer dan, en hoeveel doden en gewonden zijn er gevallen ? ...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Mooi, hoe eerder het klapt, hoe eerder er iets moet gaan gebeuren....

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Graaier1000
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Dorthe - Wärst du doch in Düsseldorf gebliebenhttps://www.youtube.com/watch?v=cqOUIPN52B8...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Katja Ebstein - Wunder gibt es immer wiederhttps://www.youtube.com/watch?v=6JhJ2in_nDY...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@30 Maar ik weet niet wat je bedoelt. Dan kun je er wel steeds over beginnen maar als ik niet begrijp waar het over gaat kun je dat voortaan wel...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@13 Hoe kom je nu in hemelsnaam op ras?Of ben je onder de indruk dat joden een apart ras zijn?...

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Muziekdraadje

Dana - All Kinds of Everythinghttps://www.youtube.com/watch?v=v3r7Tp7fAZ4...

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
ShemaleballsHomemade Teen PornSexo Caseiros GayXx KomHalloweenpornoHongkongdoll LeakVer Pelis PornWbery NudeHentai2read. ComPlayboypludPure Tabbo Full MovieLactating SexFucksmum ComPhone Cheat PornImage PornôPornon NetflixXx Sexy IndianStreammatemodels ComSec ComicsAdo PorneMia Khalifa TittiesKotomitakoRandi XnxDoraemon Porn VideosGsy Rape PornGhar SexHit Sexy BabesThotsbookHandyman Stepdaddy Gets FuckedCock WorshopXxx Sex Porn ComSweet Vickie AnalX Xx ComicsRule 34 PaSm00ches OnlyfansCartoon Xxxx VideoSunny Leone CumshotVibrator PornNude Wife IndiaFemdom CumNues Pournous.comLesbian Porn ForPornor DeJenna Elfman NudeRose Marie JacksonSanniliyon PornSsbbw Gaining WeightEruope PornBrazzers LiveHot Indian KamasutraLilwhoreAsiatiques NusMelhores Atrizes PornôLyna Perez PornDiamond JittyPiumi Hansamali Sex VideoPone VidioFamily StokesAsslicking Asian刘玥Supergirl SexOld Man Sex IndianSexe BlogVostfrNaked Chinese WomenRhyheum ShabazzXxx PronoXxxsexygirl亚洲 成人Hitomi La KoreaFutanari On MaleTamil Sister And Brother Sex VideosRedtube X VideosBig Tit CummingYin LeonHomemade Po RnVideos De Sexo ProibidoJaponesa Novinha NuaStormy Daniels NakedMatt Sloan PornChaneluziMarathi Mms VideoSex Video RojaEnglish SexesTsfuckingPhone Sex ChatCandaulismPrayaga Martin SexSharing PornNadine JansenVideosporno Caseros En EspañolKink ComJogos PonoDickdormSexy Boy XxxBrazzers TopPerros Teniendo Sexo Con MujeresTeens Talk DirtyFree Adult Porn Video'sGirlseatinggirlsPorn Pic GalleryMangaforfrreEmiliaclarke NakedOni ChichiCollege Ladies Sex VideoDani Daniels 4kBest Rated Sex VideosDoujin. ComPornos Gratis En VivoHoney Hayes PornStrip Rock Paper ScissorsRaylene Hd PornCastedrawPornstepdadNude Asian BabesNadiali XxxInyhecrackMarie Tamara NudeAsia PornstarSissy BoypornTrue Amateur PornRon Jeremy The Porn StarHdxxSexy StockingsBp Xxx Video HdXnxx DownlodeSexy Bf Sexy Bf Sexy Bf Sexy Bf SexyFree Sex MoviceVideos Pornos De SexmexSubbygirlDesi49.cimAmordeluxoSophia BurnsXxxsexvidosNew Punjabi SexCottage Sex VideoCasting PorKissa Sins BbcJesse Jane Porn MoviesClubber Lang PmvRevista HentaiMorgpieSex Xnx MomWomen Using VibratorsOverwatch Gay PornBeautifull CocksKatie Sigmond Blow JobSex PusiDesi Sex ComNew Hd Indian Sex Video