Migranten beginnen aan de Col de l'Echelle tussen Italië en Frankrijk.
Volledig scherm
Migranten beginnen aan de Col de l'Echelle tussen Italië en Frankrijk. © AFP

Berggidsen in Alpen slaan alarm: "Pas in de lente zullen we weten wat er onder de sneeuw ligt. Toeristen kunnen dode migranten vinden"

Strengere grenscontroles tussen Frankrijk en Italië hebben sommige migranten ertoe aangezet om de kustroutes in te ruilen voor een verraderlijke tocht over een bergpas in de zuidelijke Alpen. Italiaanse berggidsen slaan dan ook alarm. Eens de sneeuw in de lente smelt, zouden wel eens de lichamen van vluchtelingen kunnen gevonden worden. Ook door toeristen.

9 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Mijn ouders en daarna hebben onze welvaart opgebouwd nu smelt die weg als sneeuw voor de zon
  • Mohamed Nejjari

    6 jaar geleden
    De meeste rijkdom en welvaart zit geconcentreerd in het westen. Die mensen komen hjn deel van de koek opeisen. Ze hebben gelijk.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    De EU moet dringend zijn vrijgevigheid aanpassen : geen individuele huisvesting meer, geen geld meer. Enkel gemeenschappelijk onderdak, eten, onderwijs en gezondheidszorgen. dat moet volstaan.
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    Of straks migranten die lijken van toeristen vinden.
  • Frans Van der Borght

    6 jaar geleden
    Wanhoop en goedgelovigheid. Speelballen van mensenhandel en regeringen. Hoe wanhopig zijn die mensen! Hier ook niet welkom. Uitgespeeld in ons egoïsme. Onze westerse denken moet mondiaal denken worden. Ieder in zijn land geluk brengen. Maar vrijheid en rijkdom en macht ligt in de handen van een minderheid...
  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval - Werknemer Belgisch agentschap en 7-jarige zoon omgekomen bij bombardement in Gaza
    LIVE
    695

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval - Werknemer Belgisch agentschap en 7-jarige zoon omgekomen bij bombarde­ment in Gaza

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.