door Schildpad in Overig  ·  44 Reacties

  • 10
  • 1203x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het hele artikel:
https://t.co/jzKz8YTnjG

8
1 Schildpad

Gelijk heeft hij. Op de Nederlandse universiteiten gaat het dezelfde - verkeerde - kant op.

31
2 Thompson

Wat een onzin weer.

We hebben al jaren een centrum-rechtse regering. links heeft weinig te vertellen.
En dat is in bijna heel europa hetzelfde
Maar overal waar deze rechtse regeringen falen wordt de schuld aan links toegekend.

15
3 carpenter

Waarom zijn het toch altijd van die verongelukte blanke mannen die zeuren over wat ze allemaal zgn verliezen.

18
4 streek

@4

verongelukte???

Dan hebben ze gelijk dat ze klagen. Als ze dat nog kunnen tenminste question

6
5 carpenter

@5 u heeft gelijk ik bedoelde natuurlijk verongelijkte.
Nou deze figuren zijn inderdaad in staat om ook dan nog te klagen.
Zeker als bij binnenkomst in de Hemel zou blijken dat onze Lieve Heer er een multi culti gemeenschap op nahoudt.

10
6 streek

ach die arme alt rechtse jongens worden toch zo gediscrimineerd, geen wonder dat ze in " verzet" komen, ze eisen gewoon de slachtofferrol op.

13
7 morandi

@3 Het gaat hier niet om regeringen maar om universiteiten. En daar begint in toenemende mate extreemlinks de overhand te krijgen. Universiteiten dienen om mensen op te leiden, ze kritisch te laten denken. Ze dienen niet om mensen te hersenspoelen en te intimideren. En die kant gaat het steeds meer op.

22
8 greenmango

@7 maar het leven is ook moeilijk voor ze,
vrouwen die niet meer braaf achter het aanrecht willen, scholen en universiteiten die niet meer uitsluitend voor hen alleen zijn, baantjes die niet meer automatisch naar hen gaan maar waar je echt voor moet solliciteren.
En dan ook nog de narigheid dat de zwarte, de Aziaat, de moslim niet meer braaf ja meneer, nee meneer zegt.

14
9 streek

@8 oh dus dat kritisch denken mag alleen in de richting van links, over hersenspoelen gesproken.

10
10 streek

@10 Het gaat soms wel een beetje ver. Op Berklery bijvoorbeeld werden "witte" leerlingen geweerd, worden sprekers met grof geweld geweerd; een universiteit in Texas roept op tot vernietiging van het blanke ras.

Zie ook:


19
11 greenmango

@8
Tja niks aan te doen, kritisch denken leid nu eenmaal vaak tot maatschappijkritiek en het inzicht dat het heersende neoliberale systeem op onrecht gebaseerd is.

8
12 morandi

@12 Je bevordert kritisch denken niet door op studenten in te hameren dat "het heersende neoliberale systeem op onrecht gebaseerd is". Zoiets heet indoctrinatie, daar heeft de mensheid in het verleden hele slechte ervaringen mee gehad.

18
13 greenmango

Aan indoctinatie valt niet te ontkomen, iedereen die kinderen/jongeren "iets" probeert bij te brengen brengt daarmee zijn visie over. Maar ik begrijp dat Jordan Peterson en de alt-right club liefst hun eigen visie verspreid ( geindoctrineerd) zien, heel begrijpelijk.
Ze zullen hun hartje kunnen ophalen daar in Rijswijk bij een keur aan "conservatief" gedachtengoed.

6
14 morandi

@13

Gelukkig hebben de alt-right vriendjes van Peterson geen behoeft om hun indoctrinatie aan scholen oop te dringen.

Wie hebben ook al weer de discussie over de lessen in evolutie theorie aangezwengeld daar?
Met als bedoeling om een alternatieve werkelijkheid te door te drukken in de vorm van creationisme.

Duidelijk een gevalletje pot/ketel van die Peterson.

8
15 carpenter

@8

Alsof die universiteiten zoveel invloed hebben.

Neem nu afgelopen week de discussie over de pulsvisserij.
Onderzoekers van universiteiten zijn het er over eens dat de pulsvisserij op een duidelijke verbetering is t.o.v. de traditionele visserij met wekkers. Maar de politiek luisterd naar de grootste schreeuwers die puur gebaseerd op onderbuikgereutel beweren dat door de pulsvisserij de zee wordt leeggevist (terwijl de hele visserij gequoteerd is)

8
16 carpenter

@16 en toevallig zijn die grootste schreeuwers de franse vissers die hun ouderwetse, veel vervuilendere methodes, niet op willen geven en daardoor niet op kunnen tegen de modernisering van de Nederlanders.

6
17 streek

@17

Van een paar Nederlandse vissers begreep ik dat de Fransen nu aan het investeren zijn om een inhaalslag te maken. Ondertussen proberen ze anderen het leven zuur te maken zodat het voor hen wat makkelijker wordt deze investeringen snel terug te verdienen.

7
18 carpenter

Sociale studies zijn ook voor vrouwen en linksen. Welke, zichzelf-respecterende, rechtsdenkende vent wil dat dan ook?

12
19 Wild Rover

@18 Da's typisch Frans. De Franse boeren klagen ook altijd het hardst terwijl ze het verwendst zijn in de hele EU.
Ze zijn niet zo van de innovatie.

3
20 Wild Rover

Peterson is helemaal niet de held van Alt-right, in tegendeel zelfs. Ja er zijn wat raakvlakken , maar hij mist de boot op de belangrijkste vlakken.

12
21 solidsteel

In Nederlandse universiteit wordt ook weleens geklaagd over het linkse karakter van sommige studies. Maar zelfs die studenten weten dat beter en minder dreigend te verwoorden dan deze man.

Hij doet net alsof hij tegen polarisatie is, maar feitelijk geeft hij aan zelf net zo goed vooringenomen te zijn. Verre van neutraal eigenlijk, en daarmee komt het hele stuk neer op niks anders dan 'bek houden, want ik ben het niet met je eens'.

7
22 progressiefliberaal

@19 Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd. Een nogal linkse studie volgens velen. Twee van mijn studiegenoten waren PVV-ers.

8
23 vanBinsbergen

@23 Linkse PVV'ers.
Net SP'ers maar met een hekel aan buitenlanders. question

9
24 Wild Rover

@23 Dus?

10
25 solidsteel

De geschiedenis vertelt ons andere feiten.Rechts moet inbinden anders volgt er een catastrofe,een feit en geen gelul in het luchtledige.,

8
26 jantje van leiden

Wat een onzin reacties.
Gejank over zwartepiet beelden en namen.......

Verder zie ik weinig gejank.
Deze gast ken ik trouwens niet.

10
27 Eastwood

Jordan Peterson is amper rechts, laat staan alt-right.

Zijn politieke standpunten komen op mij over als enigszins conservatief, centristisch, maar hij is een individualist in hart en nieren en vooral waarschuwt hij voor de gevaren van ideologieën, zowel linkse als rechtse. Wel is het zo dat hij vaak uithaalt naar "links", maar de context is hier belangrijk, want het gaat dan over een vrij extreme vorm van links die met name op universiteiten in noord-Amerika speelt... in NL heb ik er eigenlijk nog vrij weinig van gemerkt, dus waarom hij per se hier komt is me een raadsel.

Als hoogleraar in Canada zit hij er wel middenin, en op Canadese universiteiten zijn er de laatste jaren al dingen gebeurd die hier (nog) ondenkbaar lijken (google o.a. het genoemde Lindsay Shepherd incident voor een schrijnend voorbeeld). Het gaat dan vooral om het gedachtegoed dat sociale gerechtigheid benadert vanuit een collectivistisch perspectief, d.w.z. dat alles beredeneerd wordt vanuit machtsverhoudingen tussen diverse groeperingen, waarbij het weleens gebeurt dat het individu uit het plaatje verdwijnt.

Volgens mij beredeneren de meeste Nederlanders deze onderwerpen vanuit het idee dat iedereen in de eerste plaats een mens is, een individu die een menswaardige behandeling verdient, in de zin van Martin Luther King's vermaarde speech. Dit dreigt echter langzamerhand vervangen te worden door een collectivistische benadering die alles in een theoretisch raamwerk van onderdrukking en machtsverhoudingen probeert te plaatsen, en daarmee dus juist de aandacht vestigt op dingen als huidskleur, geslacht, etc. Hieruit zijn ideeën voortgekomen zoals het idee dat alleen blanke mensen in staat zijn om racistisch te zijn, omdat racisme volgens dit model gedefinieerd wordt als "privileges + macht", en in onze samenleving zijn het blanke mannen die macht hebben. Dit klinkt misschien absurd, maar het is wel degelijk iets dat verkondigd wordt door sommige hoogleraren in de menswetenschappen. De term "neo-marxisme" klopt wat dat betreft wel aardig: het is in feite dezelfde klassenstrijd als de oude Marxisten omschreven, alleen is het uitgebreid van een economische strijd naar een allesomvattende maatschappelijke strijd tussen bevoorrechte en onderdrukte groeperingen.

Peterson heeft zich hiertegen uitgesproken, maar hij blijft altijd redeneren vanuit het individu. Alt-right daarentegen is etnocentrisch, gefocust op de toekomst van het "blanke ras" via nationalisme. Ook dit is een vorm van collectivisme die het individu ondergeschikt maakt aan het collectief; het enige verschil is hoe het collectief geconceptualiseerd wordt. Ik heb nooit enige racistische of nationalistische tendens kunnen bespeuren bij Peterson... hij heeft zich dan ook meerdere malen gedistantieerd van alt-right en overige collectivistische identiteitspolitiek.

JP is trouwens verreweg op zijn best als hij het niet over politiek heeft. Zijn "maps of meaning" colleges zijn fascinerend, alsmede het gelijknamige boek. Gaat in feite verder op het werk van o.a. Carl Jung en Joseph Campbell. Ben je geïnteresseerd in mythologie en de rol die fictie speelt in het vormen en in stand houden van samenlevingen, dan is Peterson zeken een aanrader.

4
28 flabbergast
29 jodelatedieho

@22 klaarblijkelijk weet je niks over deze kan anders zou je niet zo dom overkomen. Deze man is juist heel nuchter in deze discussie. De extremistische SJW zijn degene die polariserend bezig zijn. Alles wat het niet met hun eens is is een seksistische anti transgender nazi.
Als je ook maar iets wist over deze zaak zou je wel anders praten. Maar ja progressieve mensen hebben nou niet bepaald veel intellect. Dat is duidelijk te zien met de apen beweging BLM, en de SJW

7
30 Grasshopper

@26 Denk ken je maar heel selectief je geschiedenis, want de meeste , grootste , gruwelijkheden kwamen van links.

7
31 solidsteel

@3 kijk het beleid wat gevoerd wordt. No way dat dat rechts is. Overal betutteling, overal regels voor. Al jaren is er geen echte rechtse regering geweest. Altijd hetzelfde achterlijke linkse gedoe. Belastingen verhogen en massa subsidie voor iedereen. Nee Nederland heeft al jaren haar liberale ideeën verloren

10
32 Grasshopper

@30 blah blah het is gewoon een rare transgenderhater.
"Zijn Youtubevideo's over dit onderwerp zorgden voor veel kritiek van transgenderactivisten, vakbonden en faculteiten. Zij beschuldigden Peterson er van te helpen bij het creëren van een klimaat van haat".

12
33 Oebie

@26 welke rechtse regering heeft iets Fouts gedaan? Altijd is het links. De nazi's waren links, de communisten zijn links, de socialisten zijn links. Al die ideologieen hebben massa's doden op hun geweten. Links is altijd het grote gevaar aangezien rechts (liberalisme) het niet kan doen. Aangezien vanuit de liberale ideologie de overheid klein moet zijn. Alles met een grote overheid is automatisch links georiënteerd

13
34 Grasshopper

@34 Nazi's stopten linkse mensen in concentratiekampen. Juist het verzet in Europa kwam veelal van links. Ik adviseer dat u de lagere school nog eens over gaat doen.

9
35 Oebie

En dan vraag je je af wat neomarxisme nu weer is. Zal wel net zoiets zijn als neoliberalen, iedereen heeft het er over, maar je ziet ze niet.

4
36 WijzeDwaas

@23 vanwege uitlatingen of vanwege hun speldje.. Of in uw fantasie wellicht..

7
37 chouffleur

@34 ,

nazi's links?
Werkelijk?

"Links is altijd het grote gevaar"

Dat is synoniem voor "ik heb geen feitelijke onderbouwing want dat is allemaal boven mijn pet en dan is het het makkelijkst om af te schuiven"

3
38 jodelatedieho

@36
Jaaha, dat maakt het juist zo gevááárlijk

2
39 morandi

@39

Net als die epidemische islamisering die Nederland nu al weer tientallen jaren in zijn greep houdt. Je leest er steeds over en als je op straat komt zie je niks……

4
40 WijzeDwaas

@30 ,

Klaarblijkelijk heeft u het interview niet gelezen want daar staat genoeg in om de man te definiëren zoals ik dat eerder deed.

Niet zo dom doen hoor.

4
41 progressiefliberaal

@41 ik heb daadwerkelijk meer dan 10 uur naar die man geluisterd. Denk dat ik toch even beter in staat ben dan jij te oordelen of hij polariserend is.
Wil je daadwerkelijk uitvinden hoe hij is, kijk dan the Joe rogan experience met hem. Dat hij nog zo neutraal is, is een wonder. Die man heeft het geduld van een heilige

4
42 Grasshopper

@33 als je nog te achterlijk bent om even zelf te kijken naar zijn YouTube ipv idioten te geloven was je misschien waardig als discussie tegenstander.
Hij heeft geen haat aan transgenders. Hij heeft geen enkel probleem met ze. Transgenders zijn simpel, ze zijn man en worden vrouw of visa versa. Hetgeen waarmee hij problemen heeft is die lui met een psychose die denken dat ze gender 45 zijn.
Als je daadwerkelijk iets wil leren knulletje, ga dan zijn interview zien bij "the Joe rogan experience". Daarna, als je tenminste je verdiept hebt, kunnen we praten.

2
43 Grasshopper

@35 noem argumenten. Communisten pakten ook andere communisten op, maakt dit ze nu ineens rechts? Nee dat doet het niet. Als je kijkt naar de sociaal economische politiek van Hitler is het overduidelijk links. Een hele grote invloed op het dagelijks leven van de burger (absoluut geen rechts aspect) zijn manier van economie, investeringen vanuit de overheid om de economie aan te wakkeren. Ook een linkse maatregel. Rechtse maatregelen tijdens crisis zijn de overheidsuitgaven te verminderen en belastingverlaging te geven.

Het extreem rechts waar mensen het over hebben is anarchisme. Een politieke stroming waarbij er geen enkele overheid is. Dat is extreem rechts. wat Hitler was was geen rechts, in geen miljoen jaar.
Pak anders eens voor de lol het programma van hem erbij. Je schrikt hoe links het daadwerkelijk is. Met name als het gaat om arbeiders en milieubescherming

5
44 Grasshopper

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Dus je heb totaal geen medische kennis....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Rinze
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Jij weet helemaal niks maar toch trek je constant je muil open over dingen waar je niks van weet Je bent geen expert en bent te dom om üb...

7 minuten geleden geplaatst door Rinze

maarten1234
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

@8 nee velen zitten vast in hun sociale structuur: afwijkenden worden verketterd door de gemeenschap....

14 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

Ach jee nu zijn de juryleden die verplicht moeten meedoen aan dit proces aan de beurt bij de bloeddorstige pro Trump media Ze worden met naam ...

15 minuten geleden geplaatst door Rinze

maarten1234
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

dan kan een keppeltje op hebben ook altijd gelegitmeerd worden in de zin van 'dan heb je altijd WC papier bij je?'...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@17 laat timmermans maar komen... ga ik aanzienlijk minder werken om ook allerlei potjes te kunnen bemachtigen...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Kim Jong-un
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Een incapabele schoolmeester op misschien wel het belangrijkste departement zetten leek mij geen goed plan en nu een ex-nieuwslezeres nog minder...

28 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Kim Jong-un
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Arme kinderen want die moeten de prijs betalen. De schade komt ook, misschien niet gelijk maar komen doet het. Je kunt niet straffeloos allerlei...

32 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

NK. App
PornleechXxx Hindi PronClit Lick LesbianMeagan Good PornSandy.bigboobsReddilist NsfwGay CumdumpCougar XxxVanesaa VegaTgp1 Brazzersnetwork ComJessica SodyHemtai TubeNubile VidsSybil A AnalSex Naked MovieSelene Castle PornTenn Massage PornLady Gaga Sex TapeMom Licking DaughterTit At WorkPornstars TubeMultoirnTik Tok 18 SiteElle AlexandraXxx SexyMasazh XnxxCojiendo A Mi HijastraAminopronAlexis Texas AssMalayalam Sex MalayalamPorn LisyHentais De MangaXnxx Bro And SisterLucy Lue NudeKorean Boobs PornMihi IchikiTeens Naked BeachPlaymate PornBlackdedrawMikaylahau NudeGloryholes NearbySpankvideoLatest Sex StoriesFirst Time Anal FuckAmateur Wife Swap PornRussianpornQuadrinhos Erotico Mae E FilhoXnxesPron63TopchatsiteXxx Photo BoyNaruto HenthaiDifferent PornPorn Video Download WebsiteDarla Crane SexNata GataInstagram Sexual VideosPorn Oil Massage JapaneseMentally Retarded PornWomen PornstarsMia Kahlifa Porn GifReallifecam-comGay Straight PornPictures Of Moms NakedGumballs MomDogsxxxVideos Free BrazzersBig Titties MissionarySex Ed HentaiMidsommar Sex SceneRyan Conor PornBig Boobs Pressing Porn2 Girls XnxxAss Hole SexGame Of Thrones Sex GameSeksi Full VideoBig Titty Ebony LesbiansKomik Hentai Sub IndoComics RedditAnimated P O R NSexo No Chat Ao VivoOld Grannies In PornDanny Phantom MomXxxvdio HindiXxx2019 VideoTeens Nudes SnapBig Black Naked BoobsHollywood Sex Movies VideosTila Tequila PornHomemade Dp PornWorn Out PussyTelecharger Video PornoA Haunted House PornMadison SummersNaked Porn LadiesRiver Ann OnlyfansAmateur Allure PreauditionMichael Yerger NakedBeefcakeshunterCade MedoxXxx AlbumIndian Xxx MoviesTelugu Audio Porn VideosJapanese PotnAlexis Rodriguez PornhubKacey Cane PornAdultdvdtalkVintages PornosAdultwokKana MomonoriPorn V8deoSext ChatAshemale Tube .comMisty NudeMlp Gay PornTied And FuckedDanlood XnxxJavsub.engHentaifreakPhotos Pornos.El LaidiesNousliberinThreesome SexpositionsXxxx RedXnxx Anushka SenClaah Royale PornPublicbuttplugKarolina WydraLatin PussySki Bri NakedAnal DilatorBoysxnxxTthristy-girlUniform PornDirty Sexy VideoSleeping AnalsexUm JolieHollywood Sex Movie Hindi DubbedBangla Xxx IndianLesbianic Porn TubeChyburdxSock JoiVanna White Bude18 Yea Old PornBoobs In OmegleBlue Archive PornBoobsucking VideosImogen Lucie OnlyfansMeyd-806Latex Glove Porn