door ontken in Binnenland  ·  469 Reacties

  • 20
  • 2777x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@450 Duidelijk een onderzoek aangeleverd waarin de cijfers heel duidelijk en dan nog volhouden

Ik zie het niet dat is dus een wegkijker ja
Wat heb jij nu daarop te zeggen ipv gebakken lucht weer

3
451 Ikke44

@367 Islaamkritiek is zeker mogelijk zonder racisme. Er is zelfs een academisch onderzoeksproject waarin een tiental westerse en ararbische hoogleraren in gesprek gaan met (ideologisch) leiders van de (gematigde) politieke islam. Daarin zie je de dezelfde theologische discussie als wetenschap en christendemocratie en andere christelijke partijen plaats heeft. Maar islamkritiek mag ook heel volks zijn. Het wordt pas bashen als men onder het mom van kritiek alle moslims over een kam scheert of iedereen die uit een islamitisch land komt op een hoop gooit.
In @362 refereer ik aan de mensen die “in de handjes klappen” voor deze actie.
Kritiek op de politieke islam is m.i. Juist heel goed en ook goed om de integratie te bevorderen. Zonder kritiek op de islam zie ik geen diepgaand gesprek komen over de lessen van bijvoorbeeld de Verlichting, de rechten van het individu (vrouw, homo’s). Wat m.i. betekent dat de politieke islam in NL gedoemd is een marginaal verschijnsel te blijven (wat in dat geval dan ook maar goed is).

1
452 Trompetsignaal

@452 Veel tekst, veel slap geouwehoer omdat je volledig het punt uit de weg gaat.

Zonder moslims over één kam te scheren, door simpelweg kritiek te uiten op de islam zoals ik ook kritiek uit op andere religies, en ik ben direct een racist, een PVV-er, een Nazi.

1
453 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

454 tougher than the rest

@397 doffer then the rest,best vervelend jezelf in slaap te moeten janken omdat die verdomde moslims het voor een heel groot deel beter doen dan jij en je tokkie matties. Jij moet helaas nog een werkbriefje inleveren bij de sociale terwijl er snotneuzen in dikke bakken voorbij scheuren omdat zij wèl een baan kunnen vasthouden en zij niet op bv fort oranje moeten wonen !!

1
455 Louis Vandaal

@449 Ik vind vooral het NRC-artikel overtuigend aantonen dat op basis van dit onderzoek niet kan worden geclaimd dat een bepaald percentage van de Nederlandse moslims de sharia boven de Nederlandse wet stelt. Ook in uw DDS-artikel wordt geen percentage genoemd. Wat kijk ik daarmee weg?

1
456 Smiling

@456 Het staat er nogmaals duidelijk wel in
Gewoon beter lezen of anders wegkijker idd

1
457 Ikke44

** gebruiker verwijderd **

@453
U schrijft:

"Zonder moslims over één kam te scheren, door simpelweg kritiek te uiten op de islam zoals ik ook kritiek uit op andere religies"

Kunt mij svp vertellen wat u dan onder 'dé islam' vindt vallen: Is dat een boek? Een tekst? Zijn het mensen? Zonder een dergelijke definitie slaat 'kritiek' helemaal nergens op.

458 verdwijderd21

@458 Waarom zou ik uit moeten leggen wat ik onder 'de islam' versta? Ik wil wel uitleggen wat ik met 'kritiek op de islam' bedoel, mocht je dat bedoelen?

1
459 Bluth

** gebruiker verwijderd **

@459
U hoeft natuurlijk helemaal niets, vandaar mijn 'svp', ik verzoek slechts iets te verduidelijken.
Dat u nu een ander pad in wilt slaan kan ik ook niet tegengaan. Dus dan moet ik het misschien doen met slechts een uitleg over uw 'kritiek op de islam'

460 verdwijderd21

@460 Ik sla geen ander pad in, jij haalt twee woorden uit een zin en vraagt vervolgens om een uitleg. Je haalt die twee woorden dus uit hun context.

Wat dit betreft heb ik het inderdaad over 'de islam' in het algemeen, omdat ik het over kritiek op de islam over het algemeen heb, en niet over specifieke kritiek. Ik geef met 'de islam' dus niet aan dat er maar één islam is, want daar wilde je uiteindelijk naartoe toch?

2
461 Bluth

zucht.....

0
462 PrinsClaus

** gebruiker verwijderd **

In @459 schreef u nog:
"Ik wil wel uitleggen wat ik met 'kritiek op de islam' bedoel, mocht je dat bedoelen?" maar helaas voor mij laat u dat in @461 ook achterwege.

U schrijft daar:

"Wat dit betreft heb ik het inderdaad over 'de islam' in het algemeen, omdat ik het over kritiek op de islam over het algemeen heb, en niet over specifieke kritiek."

Huh? U noemt twee keer 'de islam' maar kunt mij niet vertellen wat dat "de islam" dan volgens u is maar u heeft wel het volste recht om er kritiek op te hebben in 'algemene zin'... yeah... right.

U mag natuurlijk op alles wat los en vast zit kritiek hebben, kritiek hebben op iets waarvan u zelf de definitie niet kunt geven lijkt mij verloren energie. Maar ook daar bent u natuurlijk volledig vrij in. Het lijkt mij net zo zinloos als het provoceren middels een onthoofde pop.

463 verdwijderd21

@463 En daar gaan we weer, dingen volledig uit zijn context trekken.

Dat liet ik achterwegen omdat je aangaf dat je daar niet op doelde. Dus legde ik je even uit dat ik met 'de islam' niet bedoel dat er maar één islam is. Dat is alles. Wat jij er allemaal van wilt maken, geen idee waar jij last van hebt.


"u heeft wel het volste recht om er kritiek op te hebben in 'algemene zin'"
Dit zeg ik nergens. Wat ik zei is dat ik het over kritiek op de islam OVER het algemeen, niet IN algemene zin. Dus de verschillende vormen van kritiek.

Jij wil dat ik een definitie van iets geef wat jij uit context trekt zodat je het in je frame kunt passen. Met "kritiek op de islam" weet jij ook wel wat ik bedoel, daar hoef ik je geen definitie van te geven.

2
464 Bluth

@457 Waarom maakt u er voor mij een zoektocht van en zegt u niet gewoon waar u op doelt? Ik heb het artikel goed Er staat in dit artikel niet:" xxx % van de Nederlandse moslims stelt de sharia boven de Nederlandse wet. "

Het enige cijfer dat in de buurt komt staat onder meer in deze zin: "65 procent van de moslims zegt de regels in de koran belangrijker te vinden dan de regels van de overheid."

Die wordt gevolgd door: "Dat is wel wat anders dan het willen invoeren van de sharia".

Als u ergens anders uit opmaakt dat in dit artikel wél wordt aangegeven hoeveel Nederlandse moslims de sharia boven de wet stellen, waaruit dan precies?

0
465 Smiling

@465 Nee niet in de buurt dat staat er gewoon letterlijk
"65 procent van de moslims zegt de regels in de koran belangrijker te vinden dan de regels van de overheid."

en dat is natuurlijk een foute zaak een sprookjesboek boven de overheid te stellen dus als je dat niet snapt een wegkijker
Geen zoektocht je kan toch zelf ook lezen

1
466 Ikke44

@486 Nou wordt het echt geestig, dat is de passage die ik zelf aanhaal en waarvan het artikel nota bene zelf al nuanceert dat het niet om de sharia gaat.

Wat blijft er dan nog over van de stelling dat 75% van de Nederlandse moslims de sharia boven de Nederlandse wetgeving stelt?

1
467 Smiling

@453 veel tekst: ja. Geouwehoer, ach, dat zegt iets over hoe “breed” je interesse is. En hoe sterk je drang is andere reactie te veroordelen. Het zij zo. Dat is jouw geestelijke armoede.
Ik vind je reacties soms wat minder smaakvol (het hoort bij het spel, ik zoek hier soms ook het randje op) maar nergens heb ik je voor racist uitgemaakt Tenzij jij klapt voor een racistische actie zoals bij deze moskee. Dan wel. Een kruis in de fiksteken op het Domplein is ook geen kritiek op het christendom.

0
468 Trompetsignaal

** gebruiker verwijderd **

@464
U schrijft:
"Jij wil dat ik een definitie van iets geef wat jij uit context trekt zodat je het in je frame kunt passen."

Nee, ik wil dat u een definitie van iets geeft waar u kritiek op zegt te hebben. Dat containerbegrip 'islam' zegt mij niet zo veel. Een deel van de zelfverklaarde W.-volgers verstaat onder 'de islam' bijvoorbeeld lichtgetinten, buitenlanders, immigranten, asielzoekers, illegalen, gelukszoekers, terroristen, moskeebezoekers, Marokkanen, Turken, imams, burkadragers en ik vergeet er nog een heleboel.

"Met "kritiek op de islam" weet jij ook wel wat ik bedoel, daar hoef ik je geen definitie van te geven."

Daar vraag ik u dus wel om zodat we ergens een discussie over kunnen voeren. Binnen alle religies barst het van de interpretaties, zelfs onder diegene die beweren 'de letter van een tekst' te volgen kunnen fundamenteel met elkaar van mening verschillen.

'Kritiek op het weer' hebben is ook begrijpelijk maar wie is er voor aansprakelijk? Gerrit H.?

469 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Groene droom Utrecht spat uiteen: elektrische laadpalen moeten 's avonds uit om netcongestie te voorkomen - NieuwRechts.nl

Probleem met vooral linkse politici is, dat ze maar door denderen en nooit vooruit kunnen denken zoals: "wat als ..."? Ook luisteren ze nooit ...

zojuist geplaatst door Strongoli

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@90 Dat weet ik niet , alleen al de datum en het tijdstip waarop het gefilmd is kan er voor zorgen dat de perceptie niet strookt met de realitei...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@89Die tramritten laten ongefilterd een beeld zien . Tram 24 (Amsterdam) | De Boelelaan/VU - Frederiksplein v.v. https://youtu.be/TgI4cXl4Hm...

12 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Wel grappig dat anderen bepalen wie je nieuwe flam is . Je hoeft je dan niet eens meer ergens te laten zien of er is wel weer een nieuwe in beel...

14 minuten geleden geplaatst door Olivia

Reconquista
Moeder die kind van 16 maanden tien dagen alleen thuis liet, veroordeeld tot levenslang wegens moord

""Candelario, die kampt met depressie en aanverwante geestelijke gezondheidsproblemen,""Gelukkig is dat in de VS geen excuus voor een lagere...

20 minuten geleden geplaatst door Reconquista

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@86 Ik neem toch liever niet youtube kanaal spoor 4 als referentie, maar hoop op gedegen bevolkingsonderzoek....

20 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Graaier1000
Offtopic

Goedemorgen MARCUSAURELIUS en allemaal 😉Goden heb ik niet in de aanbieding, wel een liedje:https://youtu.be/1o26nu7NN8w?si=aNMWy7fKDi_7...

23 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@85 Ik woon zelf in het zuidelijke deel en hier zijn autochtone/witte mensen in de meerderheid , er zijn ook buiten Centrum en Zuid wel postcod...

24 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@83 Almere is behoorlijk aan het verkleuren vanuit Amsterdam zijn ook veel mensen met Surinaamse, Marokkaanse en andere niet Europese roots er k...

26 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@80 Ik maak de laatste weken tramritten in Amsterdam , via youtube kanaal spoor 4 , uit nostalgie en om wat voorbeelden voor een schilderij ...

26 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Pussycat VideoAlexismonroeFull Story Porn MoviesSex Photo PleaseAnimes.hentaisBokep Terbaru IndoPo RnosuRose WintersMeghan MarklepornXxx MassagersMoms Comics PornBig Titty Goth GirlfriendJapanece XnxxLuna Legend PornSuccubus YondaraAnales DurosEropicVioletsummersSweet Sinner Kendra LustReal EscortsXhamster HdFemale PornstarsStar Porn GayJada Stevens BootyStrawberrytabby LeaksJacquieetmichel.tvAnal SistersList Crawler HoustinMomoka NashinaTsescortsHentiatvFlings .comFilm PornoxxxxXxx MassangBrazzers BleckTelugu Sex HydPremium Porn VideosNew Sexy Movie DownloadKayla PornDenver SwingersFotos De Mulheres Linda NuasWwwsex Video.comK-pop Rule 34Nuse TitsPornhubtushyLive OmekCodlyplaysKowalskyppageTubeaafariOverwatch NakedIndian Hot Web ServicesTelugu Aunties Sex VideoAva Addams BlackedKing Porn VideoAva Koxxx Sex VideoSexe Amateurs FrançaisesXhamaster Video DownloaderDesi Village XvideoTamilteachersexXxx Porn CollegeSkinny Latina NudeRedbone BbcPorn Movie SitesXvideo Com Full HdHidden Cam In Asian Massage ParlorFree BrazzasRestaurant XxxNude Linda CardelliniBrazzers IKeezmpviesFat And Black PornPornos NuevosInterracial Lesbians PornWomen Taking Off Their ClothesXxxindia VideoMiss London PornListcrawler ToledoBlack QmbushX X Xx XxxYuna TsukinoBrazzers Hd PornerCum BlastX Free VideoMassive ClitStarpon Lesbian PornRedtibeHot Indian Porn MoviesAriella Ferrera DpOnline Adult ChatFilm Streaming XSpicytrannnyShradha Kapoor HotIndian Seducing VideosOdia Student Sex VideoMandingo In AnalPornography On RedditPornographie XxxMilf AnimMasturbation OrgasmQuiero Ver Una Película PornográficaYamato PornSharon StonenakedKhushi With RajScrollllerSkipthegamdList Crawlers Near MeNatalie Dormer HotDesi Xnxx MovieCharamsukh PornPunishment Sex PornNatalie Portman Nude SexCowsexIrish Pawg M.j.Best Snapchat PornModel For Murder: The Centerfold KillerIndian Hd Pron VideoSexing IndianEbony Car MasturbateMiakhalifa XxSexmexdivas PornYouporn XvidBig Tits FlashGay Edging PornhubBangla Blue CinemaBrazzers First NightTaylee Wood PornAsian Milf GifPorn Suger DaddyIndian Desi Nude PicsBoy HandjobSisloveme PornSexystepsisterHeraphrodite PornLactiting PornCoqnu..comPornographie BbwLongest ClitorusBest Friend Hand JobAssistir HentailCoi Leray BootyXx AntyWwf XnxxPenelope PiperLesbian FutanariPeliculas PhornoCzech HunterIndian Sexy Porn HdMoriah Mills HdIttybittypussyTwinks In Underwear