door ontken in Binnenland  ·  469 Reacties

  • 20
  • 2781x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@450 Duidelijk een onderzoek aangeleverd waarin de cijfers heel duidelijk en dan nog volhouden

Ik zie het niet dat is dus een wegkijker ja
Wat heb jij nu daarop te zeggen ipv gebakken lucht weer

3
451 Ikke44

@367 Islaamkritiek is zeker mogelijk zonder racisme. Er is zelfs een academisch onderzoeksproject waarin een tiental westerse en ararbische hoogleraren in gesprek gaan met (ideologisch) leiders van de (gematigde) politieke islam. Daarin zie je de dezelfde theologische discussie als wetenschap en christendemocratie en andere christelijke partijen plaats heeft. Maar islamkritiek mag ook heel volks zijn. Het wordt pas bashen als men onder het mom van kritiek alle moslims over een kam scheert of iedereen die uit een islamitisch land komt op een hoop gooit.
In @362 refereer ik aan de mensen die “in de handjes klappen” voor deze actie.
Kritiek op de politieke islam is m.i. Juist heel goed en ook goed om de integratie te bevorderen. Zonder kritiek op de islam zie ik geen diepgaand gesprek komen over de lessen van bijvoorbeeld de Verlichting, de rechten van het individu (vrouw, homo’s). Wat m.i. betekent dat de politieke islam in NL gedoemd is een marginaal verschijnsel te blijven (wat in dat geval dan ook maar goed is).

1
452 Trompetsignaal

@452 Veel tekst, veel slap geouwehoer omdat je volledig het punt uit de weg gaat.

Zonder moslims over één kam te scheren, door simpelweg kritiek te uiten op de islam zoals ik ook kritiek uit op andere religies, en ik ben direct een racist, een PVV-er, een Nazi.

1
453 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

454 tougher than the rest

@397 doffer then the rest,best vervelend jezelf in slaap te moeten janken omdat die verdomde moslims het voor een heel groot deel beter doen dan jij en je tokkie matties. Jij moet helaas nog een werkbriefje inleveren bij de sociale terwijl er snotneuzen in dikke bakken voorbij scheuren omdat zij wèl een baan kunnen vasthouden en zij niet op bv fort oranje moeten wonen !!

1
455 Louis Vandaal

@449 Ik vind vooral het NRC-artikel overtuigend aantonen dat op basis van dit onderzoek niet kan worden geclaimd dat een bepaald percentage van de Nederlandse moslims de sharia boven de Nederlandse wet stelt. Ook in uw DDS-artikel wordt geen percentage genoemd. Wat kijk ik daarmee weg?

1
456 Smiling

@456 Het staat er nogmaals duidelijk wel in
Gewoon beter lezen of anders wegkijker idd

1
457 Ikke44

** gebruiker verwijderd **

@453
U schrijft:

"Zonder moslims over één kam te scheren, door simpelweg kritiek te uiten op de islam zoals ik ook kritiek uit op andere religies"

Kunt mij svp vertellen wat u dan onder 'dé islam' vindt vallen: Is dat een boek? Een tekst? Zijn het mensen? Zonder een dergelijke definitie slaat 'kritiek' helemaal nergens op.

458 verdwijderd21

@458 Waarom zou ik uit moeten leggen wat ik onder 'de islam' versta? Ik wil wel uitleggen wat ik met 'kritiek op de islam' bedoel, mocht je dat bedoelen?

1
459 Bluth

** gebruiker verwijderd **

@459
U hoeft natuurlijk helemaal niets, vandaar mijn 'svp', ik verzoek slechts iets te verduidelijken.
Dat u nu een ander pad in wilt slaan kan ik ook niet tegengaan. Dus dan moet ik het misschien doen met slechts een uitleg over uw 'kritiek op de islam'

460 verdwijderd21

@460 Ik sla geen ander pad in, jij haalt twee woorden uit een zin en vraagt vervolgens om een uitleg. Je haalt die twee woorden dus uit hun context.

Wat dit betreft heb ik het inderdaad over 'de islam' in het algemeen, omdat ik het over kritiek op de islam over het algemeen heb, en niet over specifieke kritiek. Ik geef met 'de islam' dus niet aan dat er maar één islam is, want daar wilde je uiteindelijk naartoe toch?

2
461 Bluth

zucht.....

0
462 PrinsClaus

** gebruiker verwijderd **

In @459 schreef u nog:
"Ik wil wel uitleggen wat ik met 'kritiek op de islam' bedoel, mocht je dat bedoelen?" maar helaas voor mij laat u dat in @461 ook achterwege.

U schrijft daar:

"Wat dit betreft heb ik het inderdaad over 'de islam' in het algemeen, omdat ik het over kritiek op de islam over het algemeen heb, en niet over specifieke kritiek."

Huh? U noemt twee keer 'de islam' maar kunt mij niet vertellen wat dat "de islam" dan volgens u is maar u heeft wel het volste recht om er kritiek op te hebben in 'algemene zin'... yeah... right.

U mag natuurlijk op alles wat los en vast zit kritiek hebben, kritiek hebben op iets waarvan u zelf de definitie niet kunt geven lijkt mij verloren energie. Maar ook daar bent u natuurlijk volledig vrij in. Het lijkt mij net zo zinloos als het provoceren middels een onthoofde pop.

463 verdwijderd21

@463 En daar gaan we weer, dingen volledig uit zijn context trekken.

Dat liet ik achterwegen omdat je aangaf dat je daar niet op doelde. Dus legde ik je even uit dat ik met 'de islam' niet bedoel dat er maar één islam is. Dat is alles. Wat jij er allemaal van wilt maken, geen idee waar jij last van hebt.


"u heeft wel het volste recht om er kritiek op te hebben in 'algemene zin'"
Dit zeg ik nergens. Wat ik zei is dat ik het over kritiek op de islam OVER het algemeen, niet IN algemene zin. Dus de verschillende vormen van kritiek.

Jij wil dat ik een definitie van iets geef wat jij uit context trekt zodat je het in je frame kunt passen. Met "kritiek op de islam" weet jij ook wel wat ik bedoel, daar hoef ik je geen definitie van te geven.

2
464 Bluth

@457 Waarom maakt u er voor mij een zoektocht van en zegt u niet gewoon waar u op doelt? Ik heb het artikel goed Er staat in dit artikel niet:" xxx % van de Nederlandse moslims stelt de sharia boven de Nederlandse wet. "

Het enige cijfer dat in de buurt komt staat onder meer in deze zin: "65 procent van de moslims zegt de regels in de koran belangrijker te vinden dan de regels van de overheid."

Die wordt gevolgd door: "Dat is wel wat anders dan het willen invoeren van de sharia".

Als u ergens anders uit opmaakt dat in dit artikel wél wordt aangegeven hoeveel Nederlandse moslims de sharia boven de wet stellen, waaruit dan precies?

0
465 Smiling

@465 Nee niet in de buurt dat staat er gewoon letterlijk
"65 procent van de moslims zegt de regels in de koran belangrijker te vinden dan de regels van de overheid."

en dat is natuurlijk een foute zaak een sprookjesboek boven de overheid te stellen dus als je dat niet snapt een wegkijker
Geen zoektocht je kan toch zelf ook lezen

1
466 Ikke44

@486 Nou wordt het echt geestig, dat is de passage die ik zelf aanhaal en waarvan het artikel nota bene zelf al nuanceert dat het niet om de sharia gaat.

Wat blijft er dan nog over van de stelling dat 75% van de Nederlandse moslims de sharia boven de Nederlandse wetgeving stelt?

1
467 Smiling

@453 veel tekst: ja. Geouwehoer, ach, dat zegt iets over hoe “breed” je interesse is. En hoe sterk je drang is andere reactie te veroordelen. Het zij zo. Dat is jouw geestelijke armoede.
Ik vind je reacties soms wat minder smaakvol (het hoort bij het spel, ik zoek hier soms ook het randje op) maar nergens heb ik je voor racist uitgemaakt Tenzij jij klapt voor een racistische actie zoals bij deze moskee. Dan wel. Een kruis in de fiksteken op het Domplein is ook geen kritiek op het christendom.

0
468 Trompetsignaal

** gebruiker verwijderd **

@464
U schrijft:
"Jij wil dat ik een definitie van iets geef wat jij uit context trekt zodat je het in je frame kunt passen."

Nee, ik wil dat u een definitie van iets geeft waar u kritiek op zegt te hebben. Dat containerbegrip 'islam' zegt mij niet zo veel. Een deel van de zelfverklaarde W.-volgers verstaat onder 'de islam' bijvoorbeeld lichtgetinten, buitenlanders, immigranten, asielzoekers, illegalen, gelukszoekers, terroristen, moskeebezoekers, Marokkanen, Turken, imams, burkadragers en ik vergeet er nog een heleboel.

"Met "kritiek op de islam" weet jij ook wel wat ik bedoel, daar hoef ik je geen definitie van te geven."

Daar vraag ik u dus wel om zodat we ergens een discussie over kunnen voeren. Binnen alle religies barst het van de interpretaties, zelfs onder diegene die beweren 'de letter van een tekst' te volgen kunnen fundamenteel met elkaar van mening verschillen.

'Kritiek op het weer' hebben is ook begrijpelijk maar wie is er voor aansprakelijk? Gerrit H.?

469 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

5 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

6 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Marathi Sex ComDiscord Nsfw ServerFyttpHot Wife Xxx ComBf Sexy Video Sexy VideoCumming In Her HairAfricaines PornosShania Twain NudesPorn HighschoolIndian Aunty SwxNatasha MarleySex Videos NetSexhtSaxyeVideos Pornos Español GratisBest Of Hand JobTracy Loards PornRedapple2Tamil Hot Sex ScenePure Taboo New PornMandy Muse VrSex Education Sex SceneJavmostSexo ChatFilm Pornographique ArabAna ManciniAhegao AuraSex ManhwaAmateurporn Forum18 Yr Old PornX Video BrazersXxx Hd Video Best QualityYoga PornosNaked Gay Men HairyPublic CreampieFrree Porn VideoActrice Francaise NudePorn SecretoHot Leaks VipXxx Sex Video SongPryianka Chopra NudeNude ShopliftersLa FrancesitaBeautiful Teen PornRitika Sajdeh SexDonporno.Erotic ForeplayHow To Fuck My SisterMmom Son PornAnal LoverPorn FreakyMaria GjeiliTelugu SexvedosRecording Dance XxxSunny Leone Sexy ChudaiWww Red TbeNaughty Allie AnalMamgaforfreeTürk Ifşa RedditNudeafricacomGlory Hole SwallowersNew Hindi Sex KahaniGotti XxxParis The Muse CumbangAdultserkEscorts In DubaiPlumplerpassPornhub Premium FreeLana Rhoades Blow JobBig àss XxxPornos XxlPerfect Milf TitsAubrey Gold PornHot Aunty SuckingCory Chase Family TherapyDanny D PenisFriends Mom AnalP O R N Dude.comIndian Uk PornAthena PalomanoBathingsex VideosFamily Watching PornHomemade WifepornMom Porn DrunkTop Onlyfans CreatorsJogo PornôCaseykissesApolonia LapidieraAsiaj PornContos Eroticos AnalRosasweet02Aunty Saree ChangeCake XxxNnina HartleyMuy Zoraas.comYua Mikami GangbangHd Por MoviesLeo's ListXvid MilfLatina XxPorn Naked PornGroup Sex In FamilySika MoonStormigee OnlyfansTaimanin AsgiPorn With WeedRacqual DarianXxx Web SeriesSouth Actress XxxSophie Dee AnalAnal Mom PovMobius UnleashedCum Face GameSasha SttokesRanjitha HotRajasthani X VideosSolo SquritGucciblueSunny Leone HdDefloration Full VideoXxx DesXxxvoidoPrincess YummySurekha Aunty Sex VideosTamil Dirty Story ComAlex Black VideosBlue Sexy TeluguMandago PornPepper Nguyen NudePorn Videos Free To WatchPorn Vr360Roofied PornMimi Drew Carey ShowEnglish Video ChudachudiAmateur Milf TitsCartoon Fuck VideosBest Friends Have SexAuntie Under The Spell . Mia SanzPorn Free TeenPqkistan PornYoga Teacher Sex VideoNew Bhabi PornPorno GratuitMoble Porn GameTube.perverzijX VideCarriejune Bowlby.Pinche PutaCarrie Fischer NudeHorny Mike