EPA
Volledig scherm
© EPA

Europarlement wil onderzoek landbouwgiflobby

Het Europese Parlement gaat de rest van dit jaar grondig onderzoeken welke methoden het Amerikaanse mammoetbedrijf Monsanto heeft gebruikt om een nieuwe vergunning te krijgen voor zijn omstreden landbouwgif Roundup.

  1. Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administratie

    Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administra­tie

    De politieke partij 50Plus kan momenteel niet bij haar financiële administratie. Het vorige maand weggestemde hoofd van de financiële commissie, Johan Hessing, heeft het papierwerk mee naar huis genomen en dit ontbreekt nog altijd op het partijkantoor in Den Haag. Ondertussen heeft een reclamebureau een incassobureau ingeschakeld om een achterstallige betaling voor een campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen najaar betaald te krijgen.
  2. Renovatie Binnenhof is ‘nachtmerrie’: hoe acht eeuwen achterstallig onderhoud zorgt voor prijskaartje van 2 miljard

    Renovatie Binnenhof is ‘nachtmer­rie’: hoe acht eeuwen achterstal­lig onderhoud zorgt voor prijskaart­je van 2 miljard

    De renovatie van het Binnenhof is een hoofdpijndossier van jewelste aan het worden. Het project is jaren vertraagd en het prijskaartje is verviervoudigd tot 2 miljard euro. Maar voordat minister De Jonge dat bedrag dinsdag openbaarde, stuurde hij journalisten eerst langs loszittende muren, onveilige plafonds en instabiele houten trappen. ,,De staat van het gebouw is ongelooflijk veel slechter dan we dachten.”