Volkskrant vindt dat Boulevard boter op hoofd heeft

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vindt dat RTL Boulevard en presentator Beau van Erven Dorens behoorlijk boter op het hoofd hebben. Dat laat hij vandaag weten in zijn column in de krant. Kraak vindt het hypocriet dat Boulevard dag in dag uit over van alles en nog wat speculeert, maar dat er wordt gezwegen als het gaat over de mogelijke rol die RTL heeft gespeeld in het drama in het privéleven van RTL 5-realityster Samantha de Jong, beter bekend als Barbie.

De Jong is vrijdag met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht vanwege een overdosis drugs. Mogelijk ging het om een zelfmoordpoging. Het incident volgde kort na haar emotionele tirade in Story, waarin ze RTL beschuldigde van emotioneel misbruik.

Toen het dinsdag ging over fysiek misbruik in de culturele sector, had Beau van Erven Dorens zijn woordje klaar. “Die mensen hebben zo veel boter op hun hoofd. Het bastion waar dit allemaal is gebeurd, Kemna Casting, waar Job Gosschalk drie decennialang zijn gang kon gaan, mag rustig doorgaan met het monopolie bewaken. Ik snap er niks van!“, zei hij.

Haro Kraak cynisch: “Inderdaad, soms moet een hele organisatie boeten voor de wanpraktijken van enkele individuen. Zeker als het gaat om het stelselmatig uitbuiten van mensen in kwetsbare posities, terwijl de rest een andere kant op kijkt. Toch?

Over de kwestie-Barbie waren de Boulevard-sterren minder uitgesproken. Ze struikelden over elkaar heen om te zeggen dat ze vooral niet over haar toestand willen speculeren. “Je zou denken: gespeculeer over privézaken is de kurk waar RTL Boulevard op drijft“, aldus Kraak.

Het komt Boulevard volgens Kraak wel heel goed uit om niet over Barbie te speculeren, aangezien ze in haar laatste interview dus klaagde over geestelijke verkrachting. “Door RTL. De zender was niet meer dan een voetnoot in het item.”

RTL heeft jarenlang toegekeken hoe het leven van Barbie ontspoorde, aldus Kraak. “Het bastion dat het allemaal liet gebeuren, gaat ongestraft door met dit soort televisie. Ik snap er niks van. Jij wel, Boter Beau?

De kritische Volkskrant-column van Haro Kraak, getiteld ‘Als gespeculeer over Barbie leidt tot zelfkritiek bij RTL Boulevard, blijft het ineens angstvallig stil’, kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen