door Havermout in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 8
  • 573x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die 3 van de tien zijn dan wel van een andere cultuur dan de Nederlandse

15
1 Schoongenoeg

@1
Ja! Want échte Hollanders slaan hun vrouw niet he....




Sarc off.

8
2 Janzzen

@1 Klassieke Pavlov reactie. Tip: geloof niet alles wat je denkt.

5
3 Ketter

@1 Nederlanders meppen ook.

Ik vind 3 van de 10 wel erg veel.

1
4 Zoek de waarheid

Ah, de wegkijkers zijn er weer op tijd bij ..

5
5 Xmod

Nederlanders met een niet-westerse achtergrond verschillen nauwelijks in hun acceptatie van partnergeweld. Alleen als de ander begint met slaan of als de emoties hoog oplopen bij een scheiding, vinden iets meer Nederlanders met een niet-westerse achtergrond partnergeweld acceptabeler dan autochtonen.

7
6 chouffleur

“Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo’n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt.”

Dat zijn enkele tips die een Palestijnse islamitische geleerde heeft voor mannen die hun vrouw graag in elkaar willen slaan. De moefti van Gaza Hassan Al-Laham mocht dat uitleggen op het officiële tv-kanaal van de Palestijnse Autoriteit. Daarbij gebruikte hij de Koran als richtlijn.

Voor mannen van hun vrouw kunnen scheiden, zei de moefti, moeten ze enkele stappen doorlopen:

“Allah zei: ‘Waarschuw ze [de vrouwen], slaap niet met haar, en sla ze, en haal er een arbiter van haar of zijn familie bij’.”

Zijn boodschap voor moslimmannen is dan ook dat, hoewel de vrouw “onder het gezag van haar man” staat, hij haar ‘pas’ mag slaan als hij haar eerst gewaarschuwd heeft en zelfs een nacht (of twee?) niet bij haar in bed heeft geslapen. Het is dus prima om je vrouw te mishandelen, maar niet meteen; het moet de derde stap zijn.

8
7 Xmod

Vervolgens legde hij voor het gemak even uit — wel zo prettig voor moslimmannen om te weten wat ze wel en niet kunnen maken! — dat de mishandeling niet te ver moet gaan:

“Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo’n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt.”

Volgens hem is de mishandeling zelfs iets van “een grap,” die de “liefde en vriendschap” tussen het echtpaar onderschrijft:

“Het slaan herinnert ons eraan dat de liefde en vriendschap die volgens Allah tussen ons moet bestaan er nog altijd is.”

Natuurlijk! Geen betere manier om je vrouw te laten zien dat je van haar houdt door haar een paar flinke tikken te geven, toch?! Wat een ge-wel-di-ge manier om de “vriendschap” te bevestigen!

8
8 Xmod

Ik vind dit weer zo'n typisch raar onderzoek ding...
Dus als iemand meent dat als zijn of haar partner niet de handjes thuis zou houden, je jezelf mag beschermen vinden mensen geweld plots acceptabel?

Raar...volgens mij vinden die mensen geweld juist niet acceptabel waardoor zij zich genoodzaakt zouden vinden zichzelf en of de kinderen te beschermen....
Beetje een taalkundig gegoochel en conclusie (kop van artikel) roept weer wat op waardoor we het straks weer over een krom probleem hebben.

Heel simpel....je kan het ook anders lezen.....alles is volgens Nederlanders geoorloofd, behalve geweld...dan trekken we de streep en verdedigen we onszelf....
Maar ja....die kop trekt waarschijnlijk wat minder de aandacht...

3
9 MarkUg

Uit het artikel:
"Volgens de onderzoekers zijn o op de 10 Nederlanders (90 procent) het erover eens dat geweld binnen een relatie niet kan. Maar als geënquêteerden concrete situaties voorgelegd krijgen, verschuiven de grenzen. "Omstandigheden die volgens de ondervraagden partnergeweld kunnen billijken, zijn vooral situaties waarin de ander geweld heeft gebruikt: ‘als de partner de kinderen slaat’ en ‘als de ander begint met slaan’ rechtvaardigen het voor veel respondenten om met geweld te reageren", meldt het rapport."

Tikkeltje suggestieve kop dus. Als mijn vriendin mijn kleinkind een knal verkoopt, dan kan ze ook een knal verwachten. Handen af van dat engeltje!

5
10 ParadiseLost

@8
http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/02/hoe-je-vrouw-het-meest-effectief-te-mishandelen-een-palestijnse-imam-legt-het-uit/

Als je dan toch tekst van anderen gebruikt, zet de bron er dan even bij, dan kunnen we eens kijken wat wiki van jouw bron vindt....

" De Dagelijkse Standaard is een rechts weblog die enerzijds artikels met sensationele en hyperbole titels, en anderzijds omstreden 'wetenschap' (o.a. ontkenning van de klimaatverandering[5][6]), hoaxes en haatberichten[7][8][9] publiceert. "
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Dagelijkse_Standaard

3
11 HenkG

"Zo vindt een op de twintig Nederlanders onder de 25 jaar verkrachting ('met lichamelijk overwicht dwingen tot geslachtsgemeenschap') van een vrouwelijke partner acceptabel."

Ik sta paf!
Dit kan toch niet waar zijn.

0
12 Mappie

** gebruiker verwijderd **

Ik ben tégen geweld; álle soorten in álle situaties.
Ongeacht sexe, afkomst of geloof.

13 verwijderd2420

@13 Hoe dacht je ISIS te verslaan als regeringsleider dan? De vraag is niet óf mensen geweld gaan gebruiken, de vraag is wanneer. Dat je er zelf niet mee begint, dat onderschrijf ik 100%. Maar als mensen mijn huis binnenvallen, mijn vrouw aanranden of zoiets meer, dan ga ik los op je. Of moeten we de oude minister Donner methode hanteren en "Boe!" roepen, in de hoop dat ze ophouden?

5
14 ParadiseLost

Fysiek geweld (binnen relaties) is m.i. een gebrek aan verbale uitingen of de mogelijkheid jezelf verbaal te uiten.
Ik wijs iedere vorm van geweld af en zeker binnen een relatie!

@14 ISIS had niet hoeven te ontstaan indien men op verstandige wijze op globale wijzigingen had ingespeeld en (nog belangrijker) geen voeding aan het conflict had gegeven.

En @14 als mensen Uw huis invallen (hoe groot is deze kans?) dan zijn gepaste maatregelen m.i. legitiem maar dit gaat voorbij aan de stelling van partnergeweld.

Partner geweld is, in iedere vorm, af te keuren. Hij/zij die de hand heft tegen vrouw / man of kinderen is bij voorbaat een loser, een mislukkeling.

3
15 Bezorgde Europeaan

** gebruiker verwijderd **

@14
Ik wijs iedere vorm van geweld af en zeker binnen een relatie! 
Jezelf verdedigen, met gepaste maatregelen, is een ander verhaal én wettelijk toegestaan.
Om nu ISIS bij deze discussie te betrekken is uw keuze.

16 verwijderd2420

@16 DagmarA,

++++++++

Uw minners keuren, schijnbaar, geweld goed en dit ook binnen relaties.
Uw minners keuren, schijnbaar, verdediging met gepaste maatregelen ook niet goed.
Uw minners vinden het, schijnbaar, volledig oké om ISIS bij deze discussie te betrekken. (Wat werkelijk niets met huiselijk geweld te maken heeft.)

Van mij echter nogmaals ++++++ aangezien U geweld binnen een relatie af keurt, gelijk ik dit doe en ieder weldenkend mens dit zou dienen af te keuren.

2
17 Bezorgde Europeaan

@1 In 2015 had Nederland 16,9 miljoen inwoners. als 3 op de 10 inwoners geweld tegen de partner niet afwijst dan zijn dat 5,07 inwoners. In dat jaar had Nederland naar boven afgerond 2,04 miljoen inwoners met een niet westerse achtergrond. Dat wil zeggen dat, ALS alle inwoners met een niet westerse achtergrond partner meppen normaal vinden, er nog altijd 3,03 miljoen Nederlanders met een westerse achtergrond overblijven die dat ook normaal vinden, De kans dat u een Nederlander met een westerse achtergrond tegen komt die aan partner meppen doet is dus een heel stuk groter als een Nederlandse mepper met een niet westerse achtergrond.
U kletst dus uit uw nek.

6
18 nieuwskaat

** gebruiker verwijderd **

@17
Die minnen worden áltijd, bij íeder topic neergeplempt door een stelletje HCM (HardCoreMinners) op het moment dat ze DagmarA zien staan.
Die lezen níets, maar minnen direct.
Uiteraard anoniem.
Trieste figuren.

19 verwijderd2420

@16 Als verdedigen een ander verhaal is, waarom begint u dan met "Ik ben tégen geweld; álle soorten in álle situaties.".

@14 Klopt, ISIS had niet hoeven ontstaan. Dan gaan we wat terug in de tijd. Onder Saddam. Luisterde ook niet echt goed naar vreedzame protesten. Hitler idem. Kom niet aan met "geweld is altijd af te keuren". Het is een naïeve insteek waarbij men denkt dat alles vreedzaam is op te lossen. Is niet zo. Zoals aangegeven: beginnen met geweld is niet goed, noch in een relatie, noch anderszins, maar "alle geweld is altijd af te keuren" slaat de plank echt volledig mis. Er is slechts sprake van gradaties en grenzen die bij mensen anders liggen. Dat @17 die implicatie van de eerste stelling niet in ogenschouw neemt, da's spijtig maar overkomelijk.

Het doet me denken aan een bekende vrouw hier in het dorp, die na jarenlange mishandelingen en aanrandingen van manlief een mes pakte en hem overhoop stak. Probleem opgelost en een probleem rijker. Je kunt je vingertje opheffen over die actie, maar in dat geval is geweld voorstelbaar en zouden veel vrouwen hetzelfde doen, of in ieder geval hetzelfde denken. Ik keur die actie van die vrouw i.i.g. niet af. Anderen wel. So be it.

1
20 ParadiseLost

Hoeveel van die tien Nederlanders heeft een dubbel paspoort?

3
21 vliegende-tovenaar

@10 , "Als mijn vriendin mijn kleinkind een knal verkoopt, dan kan ze ook een knal verwachten. "

Gewoon per direct de deur wijzen is geen optie?

0
22 Weet geen naam

@21 3 op de 10 14 miljoen volwassen inwoners in Nederland, dat is dan 4,2 miljoen er zijn 1,3 miljoen Nederlanders met een dubbel paspoort dus al zouden die allemaal ja hebben geantwoord dat de geweld niet afwijzen, dan blijven er nog steeds 2,9 miljoen Nederlanders over.

1
23 mike45

** gebruiker verwijderd **

@20
ISIS (en Sadam, Hitler) OFF TOPIC!!!!

U kunt blijven drammen; ík blijf geweld afkeuren.
Prettige dag, hé.

24 verwijderd2420

@23 ,

Trek alvast je broekriem aan.

Want nu komt er waarschijnlijk een reactie, daar zakt je broek van af. question

0
25 Weet geen naam

Het ging vooral om de vraag: wat zou je doen als je partner de kinderen slaat? Als praten dan niet werkt dan zal je toch moeten ingrijpen om de kinderen te beschermen.

2
26 Dune

** gebruiker verwijderd **

@10
"Als mijn vriendin mijn kleinkind een knal verkoopt, dan kan ze ook een knal verwachten. Handen af van dat engeltje!"

Als dat engeltje uw vriendin flinke tikken heeft uitgedeeld, zie uw verdere reacties bij dit topic, heeft ze volgens uw normen en waarden het volste recht om uw engeltje met gelijke munt terug te betalen.

Doei.

27 verwijderd2420

@23 knap staaltje rekenwerk, ik zou het niet nadoen met mijn abacus

1
28 vliegende-tovenaar

@28 , Maar de berekening klopt wel.

Ben erg benieuwd of de aangesproken persoon in kwestie nog erop gaat reageren. question

0
29 Weet geen naam

@7 Christenen, als ik jou argumentatie volg, zijn meer van het kinderen slaan: “Onthoud een kind geen onderricht, van stokslagen gaat het niet dood. Sla het met de stok, en je redt het van het dodenrijk" (Spreuken 23:13-14)

1
30 Ketter

@30 Ketter,

Uw citaat (Spreuken 23:13-14) stamt volgens mij uit het Oude Testament. Niet uit het veel vreugdevoller en vredelievender Nieuwe testament.
Zowel Joden als Islamisten baseren hun geloofsuitoefening en de geloofsbeleving op het oude testament.

Maar, in concreto, bent U het met mij eens dat enig geweld tegen de of een partner werkelijk het laagste is wat men deze aan kan doen?

0
31 Bezorgde Europeaan

Binnen de islam mogen vrouwen geslagen worden. Dat verklaart de uitslag.grotendeels

2
32 Soare

Ik weet dat het niet pedagogisch verantwoord is, maar mijn kinderen krijgen gewoon een pets als ze te ver over de schreef gaan.

Een nogal botte vrouw duwde mijn oudste zoontje opzij waarop hij haar voor "kankerhoer" uitmaakte.
PATS! Kan mij niet schelen wat ze deed.

Fuck al die geitenwollensokken en mensen zonder kinderen die het beter denken te weten. Ik laat geen schade achter.

Er zijn situaties waarbij traantjes of wat pijn nodig zijn om een blijvende indruk te maken. Zo worden grenzen snel en effectief duidelijk.

3
33 Walster

@33 Andere methoden zijn effectiever. Dus dan doe je zelf iets verkeerd, kinderen slaan is onmacht. Waarom je kinderen wel slaan en je vrouw niet? Waarom zouden je kinderen dan geen andere kinderen slaan bij onrecht in hun ogen etc? Hellend vlak het is de eerste plek waar geweld binnenkomt in een kinderleven. Ouders die slaan en kinderen van ouders die slaan die ook slaan.

9
34 Oebie

@31 Ik ben helemaal niet voor geweld. Tegen dieren en kinderen is het laagste, de partner is een goede tweede. Je hebt het over afhankelijkheids- dan wel vertrouwensrelaties.
Meppende moslims en klappende Christenen (weet je hoeveel Christenen, bijvoorbeeld in de Amerikaanse bible belt en vergelijkbare Nederlandse regios, zich op het oude testament beroepen om ‘de roede niet te sparen’?) zijn mij eender, en ook andere geweldadige mensen van welk geloof of gebrek er aan.

0
35 Ketter

@33 nooit zal ik een pets geven aan mijn kinderen. Er zijn vriendelijke methodes om je kind op te voeden, die goed werken. Een pets is ala 2018 echt niet meer nodig.

1
36 Zoek de waarheid

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

Waarom gaat D66 niet fuseren met PVDA-GL? Het is één pot nat....

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
Mag Aldi op industrieterrein blijven? 'Voor je winkelcentrum is dit de doodsteek'

Het neoliberalisme geldt even niet als het 't grootkapitaal niet uitkomt. Hypocriet....

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@15In het gedoogakkoord stond 40 tot 50% minder asielzoekers. In plaats daarvan werden het juist weer een record jaar. CDA en VVD hebben we da...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bob Sleebaan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@32 is voor @31...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Goed verhaal!Naast een tekort aan huizen, ruimte, leraren en doctoren hebben we ook een tekort aan integere politici. Waarom wordt wanbeleid...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
Partijkantoor ChristenUnie beklad, partij doet aangifte

Genocidegoedpraters. Mooi woord van 19 letters....

6 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Zorgen bij muzikanten over muziek producerende AI-tool

Tja, heel vervelend voor die multimiljonairs....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ABRACADABRA
Toch windmolens mogelijk rond Veluwe, mits de wieken in de zomer overdag stilstaan

wat leven we toch in een krankzinnig, gestoord, debiel landje...

8 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Mac Benac
Van Houwelingen en Eerdmans (JA21) stellen vragen over verplicht verduurzamen: 'dit is echt absurd!'

Van Houwelingen en Eerdmans; Peppie en Kokkie....

9 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bleke Betty
De militaire uitgaven zijn wereldwijd op een absolute recordhoogte en stijgen ongekend snel

Die vindt er helemaal niks van, die wacht op input. :D ...

10 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Futanari PornArab PornstarsAnal AnimeHandjob TechniquesAttackon Titan PornPornos FamilySavanah SixxSxe XBabita XxxIxx PornSnowstorm PornTürk Pornosunu IzleJonny Sins XxCojiendo MitiaSleeping Porn SisPorn Twerking VideosOnlyfinder.comMadison Ivy And Johnny SinsEbony NudePirates Porn MovieWww Xxx Sex HindiBrutal Sex GifNaked Pretty Teens6 AnonceTelugu Sax ComAshley Graham BoobsForced Kissing VideosSadomasochism PornMulheres Nuas AmadorasLesbian Strapon Videos24pornsRough ThreesomeLexi Diamond PornFatal MoteCowgirl PositionStepsister HentaiXxx LasbeinXnxx FimlyXxx Moti GirlFfm Porn GifAlrinconNudes GeneratorEscort VivastreetIndian Actress Xnxx VideosKate Winslet Nude SceneHoneymoon Bf VideoMom Give BjMom Sex Tube6annonce LyonRae Lil Black And Jia LissaSybil StalomeVillage Xxx Video ComKerala Porn MoviesBig Booty Lesbian TribхентаиAnasuya Sex PhotosRajasthani Hot SexSaree Sex In TeluguMom Daughter OnlyfansGerman Goo GalsHentaii.netStankingEn Español XxxClaire Bear OnlyfansXnxx Telugu GirlsMoms Best Friend PornMikafans LeaksSwathi Naidu SexyIngumanityBbc NakedShe Is Freaky.comCarolina SweetXnxx JapSdmua-065Pixel PerryDanii BanksExtreme OrgasmoAngie Faith PornhubSexy Big Boobs SexInfluecners Gone WildMelhores XvideosGay SpiralMadiruveXxx KhunXxx Hd LatestMega Personal ComX Vídeo GrátisMaddy May PornFamily Sexual StoriesFollando A AbuelaNaked BeachIndian Desi Bhabi PornReal Honemade PornSpying On Mom PornAdult Free ChatingXvideos 17Xvideos Red CompletosInterracail CreampieJazmine CashmereTinder Date PornBhabhi Sxe VideoX X X X IndiaDoughter Swap PornBrayanarodResdit NsfwBlog PornoBokep KoreaEmma Starr PornSex Video Indian CoupleRani SexyShow Me A Video Of PornWww Xxx Desi VideoIndian Couple Homemade Sex VideoCory Chase PovLesbo Pussy Suck3d HdpornMan Sucking Woman BoobsBazzers FreNaked IndianSunny Dae PornPhun.org CelebVidesi Xxx VideoElizabeth RomanovaSexy Chut XxxHardcore PormAmeena Green Fan BusVideos Of Naked LesbiansFreeblack PormDouble DildoBella Poarch TygaExtra Lunch MoneyDesi MasalaseenNayanthara Sex XnxxBen10xnxxChinese TittysPornographi VidéosLavenderthief PornFree Pirn Video'sAnimation Comic PornEbony Leasbian PornCreampieing SisterMatka SexXx C VideoXcafe PornBritney StevensStep Mom Shares Bed With SonPo Rno GratisPhoto Porno AmateurNaked Pics Of TeensNude Photos Of Teenagers