Essay

Dood- en doodeng: CDA-europarlementariër wil anonimiteit op internet opheffen

17-01-2018 21:18

 

Breng licht in de duisternis, doneer aan TPO.

 

U dacht dat die verklaring van BIJ1 over de liegende psychiater Cailin Kuit destijds hallucinant was? Dan moet u even dit verslagje in het AD lezen. Gaat over een debat in het EU-parlement alwaar de EU-baasjes druk doende zijn met het ontwerpen van censuurmaatregelen om eindelijk eens wat te doen tegen dat zo enorm gevaarlijke ‘Russische nepnieuws. En social media. En anonimiteit op het internet. En TPO en GS. En u.

Want u zult begrijpen: wat de Russen willen is ‘de democratische samenleving onder druk zetten’ dus al het negatief nieuws over vluchtelingen, over toenemende criminaliteit, over islamitische terreur, zeg maar alle dingen waardoor ‘populisten’ meer zetels in het parlement kunnen krijgen moet wel nepnieuws zijn. Bedacht door de Russen. Om die fantastische, goed lopende, door- en door democratische EU, waar nauwelijks criminaliteit is en waar vluchtelingen of islam louter het paradijs blijven brengen ‘uit elkaar te drijven’.

Er gaat niets mis in de EU, onwetendheid is kracht. Heus, vertrouw nou maar en zachtjes zoet slapen.

Daarom ook mogen NOS, Volkskrant, NRC en NU.nl wél in de Apple News iOS-nieuwsfeed van Apple iPhones en ‘nieuwswebsites’ niet. Want die benadrukken negatieve dingen, en dat is ‘nepnieuws’.

‘Russisch wapen’

Nogmaals: schuld van de Russen. Dat u niet denkt dat het échte nieuwsfeiten zijn die de sociaal-democratische en antipopulistische EU zo tegen staan. Nee hoor: net als dat er in de SovjetUnie geen criminaliteit bestond omdat immers alleen door imperialisme en kapitalisme criminelen worden gemaakt, zo bestaat er in de EU gewoonweg geen negatief nieuws, want negatief nieuws, dat gebeurt alleen in Rusland. En alle andere landen waar ze niet zo’n fantastische Europees geregelde super-PvdA-D66-verzorgingsstaat hebben met torenhoge belastingdruk en haat aan het individu maar liefde voor ‘slachtoffers’. De VS bijvoorbeeld. Want daar hebben ze Trump. En die is ‘gestoord’ en ‘gevaarlijk’, aldus, eensgezind, diezelfde Europese kwaliteitsmedia die straks als eerste een ‘dit nieuws is okee’-keurmerk zullen krijgen.

 

Artikel gaat verder na advertentie.

 

Daarom moet het internet nu kapot. Snel ook. Dat kan eindelijk vrij gemakkelijk dankzij het frame van ‘Russisch nepnieuws’. En aangezien er toch geen journalisten zijn die kritische vragen stellen is dat ‘Russisch nepnieuws’ (geheel zonder voorbeelden en zonder onderbouwing) reeds opgeschaald tot ‘een officieel Russisch wapen’ waardoor ‘complete samenlevingen dreigen te worden ontwricht’.

Burgers zoveel mogelijk bang maken om ze daarna met zelfbenoemde heldenmoed te redden van gevaar dat niet bestaat. En dan maar klagen over het Russische nepnieuws. Hypocrisie zou een dodelijke ziekte moeten zijn.

Ramp voor democratie

Vroeger, vlak na 9/11 2001 hadden de VS en Europese coalitiepartners tenminste nog échte nepnieuwsfoto’s van nepmassavernietigingswapens nodig om alle internationale regels te kunnen overtreden en illegaal een soeverein land binnen te vallen. Anno 2018 is alleen de vage suggestie van ‘een Russisch wapen’ al voldoende om tot het hardop denken aan censuur en de frontale aanval op het vrije anonieme internet over te gaan.

Maar net als toen slikt de ideologisch gestuurde journalistiek het allemaal voor zoete koek. Net als toen maakt diezelfde ‘kwaliteitsjournalistiek’ dat we weer afstevenen op een ramp voor de democratie, dezelfde democratie die ze zeggen te beschermen.

Megaboetes

Let op: over een paar maanden is TPO.nl een stuk minder toegankelijk, of zal het op z’n minst moeilijker worden om TPO nog te vinden in Google en Google News. Adverteerders zullen officiële waarschuwingen krijgen van de overheid (een Europees Commissariaat voor de Media ligt in de lijn der verwachting) als ze op TPO adverteren en de mogelijkheid tot anoniem reageren via Facebook of Disqus zal door Facebook en Disqus zelf onmogelijk worden gemaakt op straffe van megaboetes voor techbedrijven die anoniem reageren toch mogelijk blijven maken.

Geenstijl.nl zal net niet worden verboden, maar zal wel worden verplicht duidelijk zichtbaar op de site te vermelden dat de site niet voldoet aan de anti-nepnieuws-richtlijnen van de EU. Facebook en Twitter zullen Geenstijl helemaal bannen, net als Youtube, omdat het een ‘extremistische site’ is die ‘mogelijk onder invloed staat van Rusland’ en de techbedrijven uiteraard ‘willen bijdragen aan een inclusieve samenleving’

Terug naar het oud mediale nieuwsmonopolie

Ik durf gerust de voorspelling aan: over een jaar na nu bent u gewoon weer afhankelijk van main stream media. De NOS zal het nieuws op internet domineren, NRC en Volkskrant zullen de grootste sites worden, en voor uw alternatief nieuws bent u aangewezen op TPO en Geenstijl die alleen nog vindbaar zijn voor degenen die weten dat ze bestaan omdat via Google en social media elke verwijzing zal verdwijnen. Wat uiteraard betekent dat GS en TPO geen bezoekersverkeer meer zullen krijgen, dus ook geen adverteerders en nooit meer invloed zullen kunnen uitoefenen op het debat in die toch al zo enorm pluriforme Nederlandse mediasamenleving dan een deuk in een pakje boter.

 

Artikel gaat verder na advertentie.

 

Wie denkt dat ik overdrijf, of lieg, of waanzinnig ben heeft de afgelopen weken, maanden, ja jaren, niet goed opgelet. Wat er nu gaande is in de EU, het geschreeuw van Christendemocraten om een verplicht anoniemvrij internet, de obsessie van een D66-minister met aantoonbaar niet bestaand Russisch nepnieuws, de aanhoudende roep van Volkskrant en NRC om het einde van Geenstijl, de boterzachte en kritiekloze NOS-verslaggeving van bejubelde droomministers als Ollongren en dito EU-beleid om eindelijk een einde te maken aan ‘dat online geschreeuw’, ‘tendentieus gedoe’, ‘ongenuanceerdheid’ en ‘politici die online hele bevolkingsgroepen schofferen’ (wat zelfs tot het aanhoudend met de dood bedreigen van misdaadjournalisten leidt, aldus de hoofdredacteur van een extreem-linkse activistenkrant), het is allemaal al lang voorbereid. Het staat al lang op de agenda’s, het is de beloning voor een gelijkgeschakelde media, als dank voor het jarenlang uit de wind houden van pro-EU-politici, voor het consequent niet bekritiseren van politici uit de ‘juiste’ hoek en voor het aanhoudende demoniseren van online media, andersdenkenden en EU-critici.

Het waren 20 mooie vrije jaren

En iedereen die al die tijd heeft gedacht dat er iets was veranderd. Dat er écht iets was veranderd. Dat er echt een fluwelen revolutie heeft plaatsgevonden. Dat er echt een vrije communicatie voor iedereen mogelijk is. Dat het mediamonopolie écht is doorbroken. Denk het maar niet. Het waren 20 vrije jaren, binnenkort is het allemaal voorbij

 

Artikel gaat verder na deze serie tweets waarin een door u betaalde ‘objectieve’ NOS-medewerkster haar échte mening over het vrije internet en de zo duur bevochten vrijheid van meningsuiting geeft.





 

Wie denkt dat ik me aanstel heeft kennelijk niet door dat in Duitsland serieuze internetcensuur al aan de orde van de dag is, notabene in een land waar ze, geleerd van het leed uit een duister verleden, een grondwet hebben die nou juist bescherming moest bieden tegen wéér censuur. Ondanks dat verleden, ondanks die grondwet, ondanks al die lessen was een beroep op ‘fatsoen’ en ‘de strijd tegen discriminatie en vreemdelingenhaat’ voldoende om censuurwetten, voor het eerst sinds de jaren ’30 vorige eeuw, met gemak en zonder zucht of stoot door het parlement te loodsen. In Duitsland is het nog geen 100 jaar later al zo ver en begint het censureren gewoon weer helemaal opnieuw. Op precies dezelfde stiekeme, sluipende wijze. Met precies dezelfde zinloze slachtoffers als gevolg. Door precies dezelfde leugenaars en charlatans met precies hetzelfde beroep op waarheid.

Websites verwijderen

Wie denkt dat ik overdrijf heeft kennelijk niet gelezen wat ultra-D66’er Macron als president van Frankrijk van plan is. In Frankrijk is het al verboden(!) om vlak voor verkiezingen peilingen te publiceren. Maar als het aan Macron ligt kunnen straks ook websites zonder al te veel moeite worden verwijderd om te voorkomen dat ‘nepnieuws’ invloed uitoefent op democratische verkiezingen. In Frankrijk is het momenteel al mogelijk bepaalde inhoud op internet te censureren. Sommige pagina’s van TPO.nl bijvoorbeeld zijn niet langer toegankelijk met een Frans IP-adres omdat op die pagina’s ISIS-terreurfilmpjes staan. En dat mag niet van de ‘democratische en vrije’ Franse rechtstaat, dat zou burgers maar eens op verkeerde gedachten kunnen brengen (alsof de indoctrinatie van religieuze ideologieën niemand ooit op verkeerde gedachten heeft gebracht). Dus dan maar censureren.

De vrijheid is altijd het eerste slachtoffer in elke oorlog. Ook als dit een ideeënoorlog is. Juist als dit een ideeënoorlog is.

Nederland, vrijemeninghaatland

Wie nog steeds denkt dat ik te hard van stapel loop zou zich moeten bedenken dat van alle Europese landen Nederland bij uitstek het land is waar vrijheid van meningsuiting ten diepste wordt gehaat. Er werd zelfs een politicus voor doodgeschoten. Er werd zelfs een filmmaker voor afgeslacht. En degenen die, in stiekeme stilte bij nacht en nevel, met champagne hebben staan proosten op de dood van die vrije meningsuiters zijn nu exact dezelfde mensen die als lakkeien de slippen dragen van de om censuur en een onvrij internet roepende EU-craten, D66-ministers en overige paladijnen van fatsoen en afzichtelijke stilte. Ze zijn nog steeds gewoon hoofdredacteur, politicus of mediamaker. En haten nog steeds uw vrije mening tot op het bot.

Als de strijd tegen ‘Russisch nepnieuws’ ergens slachtoffers gaat maken dan is het hier, in Nederland. Hier in Nederland is de mening toch altijd al gehaat. Hier in Nederland hebben de main stream media, gelijkgeschakeld met de magistratuur en de elite nooit iets anders gedaan dan zo hard en zo vaak mogelijk de vrije mening aanvallen. De gedachte dat het hier ‘allemaal wel mee zal vallen’ is absurd. En dom. En naïef. En buitengewoon kortzichtig.

Het licht dat nooit dooft

Hoeveel lessen willen mensen dán nog hebben voordat ze leren dat de vrije mening in dit land van moralisten en onderdrukkers en verklikkers en verraders en haters en afgunstigen en middelmatigen en tirannen eeuwig en altijd het slachtoffer was, is en zal zijn?

Ik bezweer u, en zeg het hier en nu, let op mijn woorden en read my bloody lips: ThePostOnline zal straks alleen nog maar kunnen bestaan als ThePostOffline. Een officieel verzetsblad, tegen de verdrukking in. Dan maar ondergronds. Het is dat of in de hoek worden gedrukt.

Dood aan de onderdrukkers, dood aan de tirannen! Leve TPO, online of offline! Dit licht dooft nooit.

 

CC-foto: Maarten Brante.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

DONEER HIER VOOR TPO ZO LANG ALS DAT MOGELIJK IS.