Hoe drink jij je koffie? Roze, groen of als martini?
Voor veel mensen kan de ochtend niet beginnen zonder kopje koffie. Maar over simpele bakkies hebben we het nu even niet: trends ontwikkelen zich snel. Tot 2017 dronken we al zwarte koffie, maar tegenwoordig zijn er ook roze en gele bakjes troost. De koffietrends op een rij.
Beetroot coffee
Knalroze en hartstikke gezond? Hebben we het niet over de groene matcha latte, dan moet het wel de bietenlatte zijn. Dit drankje werd populair in Australië en is sinds kort ook bij ons te vinden in verschillende koffiebars. Of het echt lekker is, durven we niet te zeggen. Maar van de kleur (te danken aan het rodebietenpoeder) worden we wél vrolijk.
Coffee cone
Eerder zagen we al koffie in een donut voorbij komen. Vanaf nu past het ook in een ijshoorntje. Als je een coffee cone bestelt, is dat precies wat je krijgt: een smakelijke latte in een hoorntje dat meestal ook nog eens met chocolade is gevuld. Let op: je moet wel snel drinken, je wilt niet dat je hoorntje gaat lekken.
Espresso-martini
Een koffie met nét dat beetje extra? Bestel een espresso-martini. Niet zozeer geschikt voor vroege ochtenden, wél voor een borrelavond, dankzij het hoge percentage aan koffielikeur en wodka. Plezier gegarandeerd!
Dirty chai
Helemaal gek van Chai tea latte? Dan is een Dirty chai ongetwijfeld ook wat voor jou. Hetzelfde drankje, maar dan inclusief een shotje espresso. Klinkt nóg beter, als je het ons vraagt.
Cold brew
Een iced coffee maar dan beter, zo kun je cold brew het best omschrijven. Dit bakkie wordt koud ‘gebrouwen’. Dat betekent dat de koffie nooit verwarmd is, in tegenstelling tot iced coffee, dat eigenlijk warme koffie is die is afgekoeld. Daarnaast is cold brew iets zoeter en bevat het meer cafeïne.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Utrecht -
Niet alleen suiker of melk in de koffie, maar ook een ei
Voor veel mensen kan de dag niet beginnen zonder kopje koffie. Wat suiker of melk erin en we kunnen er weer tegenaan. In Vietnam doen ze het anders, daar gooien ze een ei in hun bakkie. -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben? -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”
-
PREMIUMvoor jou getest98
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
-
-
-
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
Nederlanders zijn echte theeleuten: we drinken gezamenlijk dagelijks 16,2 miljoen koppen thee. Zwarte thee is favoriet, en dan met name Earl Grey. Alle reden om die eens goed over de tong te laten gaan. -
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Den Haag -
Dit zijn dé foodtrends voor 2018
Sushicupcakes, zwarte cappuccino's en zeewierbacon; we zagen het allemaal voorbijkomen in 2017. Wat heeft 2018 ons te bieden? Deze foodtrends kunnen we komend jaar verwachten. -
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje