President Maduro (R) weigert een conceptakkoord te tekenen
NOS Nieuws

Venezuela volhardt: Antillen-blokkade nu voor onbepaalde tijd

Venezuela heeft de blokkade van de grens met Aruba en Bonaire en Curaçao opnieuw verlengd, en nu voor onbepaalde tijd. Er ligt wel een conceptakkoord tussen de betrokken partijen, maar president Maduro wil dat niet tekenen zolang de eilanden de smokkel uit Venezuela niet naar zijn tevredenheid aanpakken.

Maduro sloot de grens anderhalve week geleden. Volgens hem gaan er mensen illegaal naar de ABC-eilanden, maar worden ook onder meer drugs, wapens en delfstoffen gesmokkeld. Sindsdien verlengde de president de blokkade enkele keren met drie dagen.

Onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de eilanden, Nederland en Venezuela hebben nog niet geleid tot een oplossing. De delegaties bereikten volgens de Curaçaose regering vrijdag overeenstemming om de grenzen open te stellen, maar voor een definitieve deal is de handtekening van Maduro nodig.

Gestrande reizigers

Venezuela staat wel een uitzondering toe voor gestrande reizigers. Zo mogen Venezolaanse vakantiegangers die op een van de eilanden vastzitten weer naar huis vliegen, net als eilandbewoners die Venezuela niet uit konden. Hiervoor worden extra vluchten ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl