door Inter in Economie  ·  190 Reacties

  • 19
  • 2007x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@147 "Ik vind het een vreemde veronderstelling dat geluk af zou hangen van inkomen."

De algemene hoogte van het salaris in absolute zin niet (tenzij je te weinig hebt om te leven) maar bij veranderingen als je achteruit gaat in koopkracht, collega's of buren een bevordering/salarisverhoging hebben gekregen en jij niet etc dan kan je daar wel ongelukkig van worden ja.

0
151 Conradijntje

@149 : Hoera : Een WONDER is gebeurd :

Je kunt ineens bijna fatsoenlijk Nederlands schrijven!

Van het ene moment op het andere!!

Werkelijk een wonder!!

6
152 Wijhuis

@152

Zo’n inburgeringscursus doet wonderen!

5
153 WijzeDwaas

@152 Nu jij nog met je hoofdletters en leestekens.

6
154 Yisrael

@21 Het zijn dit jaar gemeenteraadsverkiezingen die gaan niet over de 1e kamer.

3
155 mike45

@153 : 4 dagen geleden schreef hij nog : "Asiezokers zint gewon gewelddadig en sollen het ook blijven, te waren al gewelddadig als te gevlucht zint uit heen eigen land".

En kijk nou eens!!

Ik ben stomverbaasd!

Zou hij dát bij de PVV hebben geleerd??

6
156 Wijhuis

Armoede is relatief en in the eye of the beholder
Ga eens naar derde wereld landen of richting het oosten, dan kan je pas zien wat echte armoede is! En durf dan nog eens te zeggen dat wij hier armoede kennen,
Deze mensen krijgen of hebben helemaal geen steun van de staat, en moeten dan ook leven van dag naar dag! Gaan vaak slapen met een honger (ja echte honger)! Voor deze mensen is er ook geen uitzicht op verbetering.
Hier hebben wij een voedselbank, kledingbank speelgoedbank ect ect (dit zijn in mijn optiek geen tekens van armoede eerder van welvaart! Waar komen al deze goederen anders vandaan , zijn in principe het overschot van onze welvaart) Hier hoef je geen armoede te hebben en het ligt er maar aan wat je armoede noemt! Een dag boven je hoofd, voedsel(ook al is het droog brood) en gezondheidszorg is alles wat je hebt om te kunnen leven echter wil je luxe dan had jij vroeger maar beter je best moeten doen. Het feit dat je het minder hebt dan je buurman heb je in principe aan je zelf en aan je eigen keuze’s te danken.

6
157 psje

@151 Inderdaad; zolang je genoeg hebt om van te leven is er eigenlijk niets loos. Zodra dat niet (meer) het geval is, dan wordt men pas met de neus op de feiten gedrukt: in deze maatschappij heb je geld nodig!

0
158 Mappie

@157 : Aan zo'n reactie als die van u is zóóóó onzinnig!

Arme landen vergelijken met rijke landen!

Al zou ik willen dan mag ik in Nederland nog niet eens in een hutje op de hei gaan wonen! Of permanent (lekker goedkoop) in een caravannetje op een camping!

En al helemaal niet in de winter!

Klets dus niet zo'n onzin met die vergelijking!

7
159 Wijhuis

En voor het gemak vergeet je ook maar even dat niet iedereen een IQ heeft van 100, want jij hebt er natuurlijk zelf voor gezorgd dat u dat wel kreeg!

En zeker nooit gehoord van laaggeletterdheid?

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders die moeite hebben met taal. In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken is tweederde van deze mensen van NEDERLANDSE afkomst.

https://www.lezenenschrijven.nl/over-laaggeletterdheid/

4
160 Wijhuis

Flutreacties als:
Had je maar een betere opleiding moeten genieten of meer moeten sparen wordt natuurlijk mee bedoelt dat je overal lekker je kont in had moeten draaien of kwijlen bij de baas.

Foute boel dat je in Nederland je inkomen veilig moet stellen met het driedelig pak en de scherpe tong. Daar gaat een economie uiteindelijk aan ten onder.

Als burger betaal je je hele leven stijgende premies en dat geeft je het VOLSTE recht voor een waardige oude dag .... punt uit!

3
161 Garp

@157 inderdaad, de rijkdom van Nederland is dat je, ongeacht je inkomen of situatie, vrijwel altijd terug kunt vallen op de overheid.

De gezondheidszorg is daarvan een goed voorbeeld. Iedereen wordt geholpen. Dat is in veel landen van de wereld een ongekende luxe. Geen geld, dan geen behandeling. Langdurige ziektes kunnen in dat soort landen de hele familie financieel te gronde richten.

0
162 Myth63

@159 Met wat vergelijkt U Uw armoede dan?
Met de spullen die andere wel hebben en U niet?
volgens wiki
Armoede is volgens de definitie van de Verenigde Naties het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften!

Kennen wij hier hongerende mensen in Nederland (op enkele uitzondering daar gelaten): antwoord NEE

6
163 psje

@163 ok de norm is blijkbaar gedaald tot honger hebben of niet.. Je kunt onder de brug slapen en niets hebben, maar als je geen honger hebt ben je niet arm. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar lijkt me weinig steek houden met het begrip armoede.
Ik zal er nog de reactie op geven; Waarom dan het grote succes van de voedselbanken hier? Ongetwijfeld niet omdat iedereen voldoende te eten heeft?

0
164 Tussenderegels

Dit wordt weer zo een draadje van:
"Ik heb alles want ik ben steen rijk en daarom ben jij een dom en arm varken".

4
165 opabert

AOW
Welke toeslagen ontvang je naast AOW?
PENSIOEN
Er zijn grote groep die hebben geen pensioen en leven alleen van hun AOW.

5
166 opabert

@17 Geen medelijden met jou
Je geniet al jaren van toeslagen/ziekte kosten/enz
En dan komt de werkelijkheid
Je vriend Pechtold is nu nog goed voor je ,maar over 8 jaar laat hij je barsten
want Pechchie heeft net als jou een hekel aan gepensioneerden
Dus wordt het voor jou ..Loontje komt om zij boontje

1
167 Bollieboos

@167

Ik zit ook niet te wachten op medelijden van wie dan ook, Bollie.
Dat helpt me niks verder, netzomin als hier dagelijks klagen….

5
168 WijzeDwaas

@165 : Zoals iemand hier eerder lekker denigrerend schreef :

" Arm = mislukt, of dat nu je eigen schuld is of niet."

3
169 Wijhuis

@163 : uit een persbericht van het Nibud van 11 maart 2015 :

Maandelijks honderden euro’s tekort voor minima
Het Nibud maakt zich ook grote zorgen om bijstandsgezinnen met twee of meer kinderen. Bij het maken van de minimumvoorbeeldbegrotingen 2015 gaat het Nibud uit van een huur van 403 euro, waarvoor een gezin een huurtoeslag 173 euro krijgt. Hiermee komt het gezin precies rond, maar dan moet het wel goed kunnen budgetteren, alle toeslagen aanvragen en geen extra uitgaven hebben zoals schulden of zorgkosten. En het Nibud voert geen kosten op voor vakanties of sporten.

Gemeenten kunnen gezinnen met een laag inkomen ondersteunen voor sociale participatie, zodat kinderen naar sport- of muziekles kunnen. Het Nibud gaat uit van een lage huur, maar in de praktijk blijkt dat gezinnen vaak een huur van 500 euro of meer betalen. Hierdoor wordt rondkomen nog moeilijker en bouwen ze maandelijks tekorten op. Waarschijnlijk bezuinigen minima op posten als kleding, inventaris en voeding.

https://www.nibud.nl/consumenten/nibud-traditioneel-kostwinnersgezin-met-modaal-inkomen-heeft-het-financieel-gezien-zwaar/

4
170 Wijhuis

@164 anders geformuleerd dan
Hier wordt een gezin met twee kinderen welke volgens het artikel minder dan 1940 euro gezien als armoedig!
Jan modaal met gezin heeft ca 2400! netto pmnd En geen recht op toeslagen!
Bijstand ontvanger bijstand ca 1325 euro, kinderbijslag ca 175 pmnd huursubsidie ca 250 pmnd
kindgebonden budget ca 150 en nog meer posten die ik vergeet samen 1900!
Verschil is dat de een 40 uur per week werkt en warschijnlijk auto nodig heeft waar de gemiddelde kosten ca 200 eur per maand voor zijn
Verschil tussen beide netto 300 joh wat een armoede!
Staat mij ook bij dat er voedsel bij verschillende voedselbanken dooor hun klanten weggegooit zijn (iemand die honger heeft gooit geen eten weg)
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/voedselbank-stopt-omdat-klanten-eten-meteen-weggooien/

3
171 psje

Koop dan die auto en help Rutte verder.... oh wacht verkeerde draadje?

0
172 Al

@170
Artikel uit 2015... question en dan ben jij degene die altijd loopt te janken als een artikel een maandje oud is.

0
173 Lias

In Nederland moet je asielzoeker zijn dan gaan bij het UWV alle deuren wagenwijd open kunnen wij u aan een subsidie baantje helpen ? Alleen erg triest voor woorden de eigen bevolking heeft het nakijken

1
174 knorkokkie

@174
Gelukkig is er altijd wel weer een loser die zo'n onderwerp weet omtevormen tot een migrantenklaagzang.

Bedankt Knortokkie!

6
175 Realisme graag!

@174 raar dat er anders altijd geklaagd wordt dat ze niks uitvoeten en nu krijgen ze volgens u onze baantjes

2
176 psje

@159
Ik ben het helemaal eens met uw reactie. Geld an sich heeft ook geen betekenis maar koopkracht.
Daarnaast wordt iedere volwassene en niet gepensioneerde in Nederland geacht jaarlijks gemiddeld een zeg 30 mille op te brengen voor onze overheid. De Nederlandse burger heeft niet de vrijheid op in een hutje op de hei te gaan wonen en een beetje te lanterfanten en van de natuur te gaan leven. Zo leven als men in een ontwikkelingsland leeft kan hier helemaal niet. Ook de grond en huizen worden hier kunstmatig duur gehouden en Nederland is te overbevolkt om iedereen zijn eigen moestuintje te laten hebben om terug naar de natuur te laten gaan en eigen groenten te laten verbouwen enz. De vergelijking tussen Nederland en een ontwikkelingsland qua salaris of leefwijze is dan ook onzinnig.

1
177 Conradijntje

@177 Hoeveel dragen de mensen die een uitkering (dus netto ontvangers ) krijgen volgens U dan bij echt. niet de 30 mille waarover u het heeft? Betekend namelijk wel dat een andere dit in zijn koopkracht moet in boeten!
Leven deze mensen dan nu van lucht of leven die toch van een uitkering(opgebracht door de rest van onze samenleving) En de mensen die wel werken en zelf hun broek niet op kunnen houden wordt door de samenleving bijgesprongen in de vorm van subsidie. In de meeste landen zijn er dergelijke voorzieningen niet eens of vele male beperkter!
Toegegeven een bijstandsuitkering is geen vetpot maar is ruim voldoende om van te kunnen leven zonder luxe (zoals sigaretten alcohol mobieltjes en vakanties) Maar voor luxe zul je toch zelf de handen uit de mouw moeten steken.

1
178 psje

Er zijn nog steeds bedrijven die het personeel uitknijpen. Meerdere transportbedrijven die hun chauffeurs een week de weg op sturen naar het buitenland, waterkoker, koelkast en magnetron laat je zelf maar inbouwen en betalen, bij vertrek er verplicht weer uit laten monteren.

2
179 Jumala

@178 U zegt in @157 dat er in Nederland geen echte armoede is en dat je daarvoor naar een 3e wereld land moet. @159 en ik in @177 geven aan dat je Nederland en een 3e wereld land qua geld/salaris niet met elkaar kunt vergelijken omdat het klimaat, de leefwijze, de kosten van levensonderhoud daarvoor te verschillend is. Echter zowel ik in @177 als Wijhuis in @159 doen geen (negatieve) uitspraak over het leven in Nederland - we geven alleen aan dat het vergelijken van geld/salaris an sich tussen Nederland en een 3e wereld land onzinnig is.

1
180 Conradijntje

@179 Chauffeurs gaan graag een week naar het buitenland, of in ieder geval onderweg. Daar staat een redelijk goede netto vergoeding tegenover.

2
181 Rare Rakker

@181 Bedankt voor de min. Die persoon weet waarschijnlijk niet dat chauffeurs die van huis zijn, € 48 netto per dag extra krijgen. (Eerste en laatste dag is een tarief per uur)

0
182 Rare Rakker

Is voor velen om te huilen, gewoon de verdomhoek ingeschopt.

0
183 Wil je niet weten

Hoe kunnen ONZE parlementariërs zulke fouten maken, Mark weer bedankt.
Weet hoe en op wie je straks gaat stemmen.

1
184 corretje

@17

Heeft u naast uw AOW geen of weinig inkomsten? Dan kunt u een AIO-aanvulling krijgen. Hoeveel AIO-aanvulling u krijgt, hangt af van uw inkomsten zoals uw AOW-pensioen, loon of een uitkering. Maar het hangt ook af van uw woonsituatie. Of u alleen, met een partner, of met iemand anders van 21 jaar of ouder woont.
Verschillende normbedragen minimuminkomen

Als u met uw partner woont, is het normbedrag minimuminkomen anders dan wanneer u alleen woont.

Is het inkomen van u en uw partner samen minder dan € 1.449,17 netto per maand? Dan blijft u de AIO-aanvulling van ons ontvangen.
Is het inkomen van u samen méér dan € 1.449,17 netto per maand dan krijgt u geen AIO-aanvulling meer.

0
185 GroenOog

@17 aanvulling op @185 Staat in de brief die je krijgt van de SVB als je je papieren voor de AOW in moet vullen

0
186 GroenOog

@185

Bedankt. Ik ben nog niet aan AOW toe hoor, maar ik wist niet dat dit in de plaats is gekomen van de partnertoeslag.

1
187 WijzeDwaas

@187 Graag gedaan, geeft toch iets meer rust misschien

0
188 GroenOog

@188

Ik ben vrij rustig van mezelfquestion De situatie zoals omschreven in @17 is hypothetisch en in de toekomst liggend. Je geeft er een goede reactie op. En dat is een verademing hier tussen alle persoonlijke aanvalletjes.

1
189 WijzeDwaas

Net mijn loonstrookje gehad. 17 euro (netto) per maand meer. Vaste lasten zijn met 31 euro gestegen.....

1
190 Tismewat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@69Welk telefoongesprek ?...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36"We must solve these challenges before we sent people through this region of space"En in 1969 deden ze het simpelweg met een rollet...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Ben je nog aan het nadenken over dat telefoongesprek?...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@34Wat je er ook van zegt , Nasa legt duidelijk uit dat er een groot verschil is met een baan om de aarde en daarbuiten."we have to pas...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Daar gaan weer wat van je centen. https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1781355358524522508...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@64"The real issue is not whether, but how to destabilizeCreative destruction is our middle name, both within our society and abroad. We...

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61Maar drinkwateraanvoer al jaren voor 2022 onklaar maken en bombarderen is geen probleem toch?...

28 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Kijk dit is Spekman.https://twitter.com/hansspeknan/status/447707045522071552...

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Laat de Oekraïne het lekker zelf oplossen .Wat moeten ze met nog meer geld bovenop de miljarden die ze al gekregen hebben.Wat is daar eigen...

35 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@114 Goh, is het al weer zó laat? 🥱...

35 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Love Creampie ComAbusing Her PornFreeblackpormMitakuMature Milf TubeSexlog .comOnlyfans.conKisses NakedWet HairypussyThick Asia PornHindi Student SexOld Sex VideoPorn Desi GfP O R N MdKitagawa FemdomGay Uncleporn自拍偷拍Moka ErikaX XxvideoVoyeurcloudsIndian Xxx Web SeriesCallescortorgPornos WebcamMassage Porn VPhotoscompangantesGay Porn South ParkPorn Simulator GameTiffany Coyne NakedShane Diesle PornLubed ComHd Love Sex ComLesbian Pregnant PornHook Up Hotshots PornFilmbokepHd Por 92Man CumshotsDesinsexPorn Sexy Video HdSexy Nurse PornPorn English FilmLesbian Anal BdsmNevarkuTrannytubaKristine De BellThick Red Head PornhubSixe Video ComVideocelebaIndian Xxx BestBfxxx Vido4sexFacesitting SmotheringMom Porn SexBanging My Mother In LawVidéos Sexe PornographiqueYoung NudesPrettyest PornstarsSexually Full MovieStreet Fighter 6 Nude ModsDakota Tyler PovPornos De SexosOnlyrileymae LeakWhale Tail ThongBangoli XxxMiami PornIndian Breastfeeding XxxFull Hd Po RnAsiatico PornGay Nude MenTana Mongeau LeakWwe PornIndian Toilet Hidden CamTelugu Aunty SexxLabyboy GoldFetish XxxIndan Hd PronDiana DaneilsHd Boobs Sex VideosStar WhoresGay Daddy SexsWww Xxx Six VideoFolla Su HermanaBrazzers CFauking VideoWinniewest_SophiasexAallissDoggy Style FuckWww Xxx Video Hd ComHelen Mirren NudeIndiangilmaXnxnewIndiefoxx OnlyfansKaley Cupco NudesBlack Porn.cmNhentai BetOmegle AnalPakistani PornesPhat Ass PornPorn VirgingElaannaXxxsex AnalLiliana Heartsss OnlyfansRruvias 19Cute Naked ChicksWefwefVani Viswanath HotRebeccaj NudesPornografia LegendaTwitter PornograficosSexo Pornô Ao VivoXxx NudJohnny Sins ThreesomeBlack Pussy ImagesSunny Leone Nude VideoMaa Beta Sex VideosSexviideoLatest Porn IndianNurd NudesCelebrity With Porn VideosIndian Sex VideoDesi Hindi MovieAmilia OnyzFunny Sex CartoonsSunny Leone Hot SongIndian Hd Xx VideoTina KissLena Paul NewPorn CategpriesCindymovie.comY PornVideos De Sexo CaserosXhamsterlivFree Download XxxxxShare Bed Porn VideosJohn E DeptNo More PornMoms On Moms PornImouto Bitch Ni Shiboraretai 2Throatpie GifHot Xxx VScarlet LaveyMegalink PornPorn BfXvideos 3gpLocal Xxx Hd VideoJav CreampiesHarley Dean VideosHenti HeroesJaque Et MichelPor N Com