Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'BMW-rijders zijn de grootste aso's'

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit januari van dit jaar, aso-bestuurders.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Jij rijdt in een BMW? Dikke kans dat iedereen om je heen een hekel aan je heeft, en dat is met name de schuld van de mensen die in een BMW M3 rijden.

Ter promotie van een nieuwe auto-serie in Engeland (dus neem het onderzoek met een vaatje zout of drie) werd onderzocht welke auto-eigenaren als de grootste aso's gezien werden. Tweeduizend Britten vulden een vragenlijst in waarin de onderzoekers vroegen welke auto's op de weg het meest asociale gedrag vertoonden. De uitslag was duidelijk: 56 procent van de deelnemers stemde op de eigenaren van een BMW M3. Ze zouden egoïstisch zijn en geen rekening houden met het wegverkeer om hen heen. 

Daarnaast noemden de participanten nog enkele asociale weggebruikers, de top tien is als volgt:

1. BMW M3

2. Range Rover

3. Audi TT

4. Mercedes-Benz C-klasse

5. Ford Transit 

6. Porsche 911

7. VW Golf

8. Vauxhall Corsa

9. Nissan Qashqai

10. Vauxhall Astra

Houd er rekening mee dat dit enkel om Britse weggebruikers gaat. Het is natuurlijk goed mogelijk dat wij Nederlanders het meest asociaal zijn in een Fiat 500. Al vermooeden we dat de bovenstaande lijst best in de buurt van de realiteit kan komen.

Bron:Independent 

Dit bericht verscheen eerder op Playboy.nl.