Opnieuw meer huishoudens in langdurige armoede (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  36 Reacties

  • 4
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Taboe vraag natuurlijk- en: "Wat heeft dat nu voor zin, Flipper dit te vragen". .....
Ik vraag het echter toch: ID van die gezinnen ?

4
1 Flipper

Dus het hebben van een bijstandsuitkering leidt tot het hebben van een laag inkomen, nou dat begrijp ik. Vervolgens wordt daar ook meteen de term armoede aan gekoppeld en worden er kinderen bijgesleept. Is dit weer de linkse kerk die wederom een groep zielige "kwetsbaren" wil neerzetten ?
Vervolgens blijkt ook nog eens dat het ruim voor de helft migranten betreft. Tjee sorry hoor dat ze niet meteen allemaal een eigen huis met middenklasser voor de deur krijgen.

7
2 Winterpret

Het gaat fantastisch in Nederland, toch?

2
3 HORK

Sinds 1993 stelt de overheid al jaarlijks geld beschikbaar aan gemeenten voor armoedebestrijding.

Al 25 jaar dus!

7
4 Wijhuis

Rutte en co is weer bezig. mooie praatjes voor/met de kabinetsformatie en het tegenovergestelde na de kabinetsformatie

3
5 Roomboterbabbelaar

De 'hongerjaren' van de Nederlanders zijn de jaren tussen hun 63ste en 65ste levensjaar. In geen enkele leeftijdsgroep is het aantal lage inkomens zo groot als onder bijna-pensionado's. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

https://www.volkskrant.nl/economie/nederlander-beleeft-hongerjaren-tussen-63ste-en-65ste-geen-inkomensgroep-kent-lager-inkomen~a4557348/

3
6 Wijhuis

@2 .
Ik ben na 42 jaar hard werken in de WIA terecht gekomen en als dank 70% van mijn salaris mogen houden ( maar waar ik wel voor 100% heb moeten betalen ) en als je dan nog in de lagere salaris groep zat hou je net boven de armoegrens over.
En ik heb veel van mijn hobby's moeten wegdoen omdat bruin dat niet meer trekt en ik zal steeds meer moeten bezuinigen om zo het hoofd boven water te houden maar eens stopt dat ook en dan weet ik niet wat ik zal doen om mijn gezin te onderhouden.
Misschien wel iets wat veel criminele Marokkaantjes doen.

1
7 eigenmening

@6 Ik maak bezwaar tegen het woord "pensionado's". Het woord werd in het verleden gebruikt om die kleine groep van gepensioneerden te duiden die overwinteren in Spanje in hun 2e of 3e huis en dus rijk zijn. Het woord werd heel suggestief gebruikt door de MSN (in opdracht van Rutte-2) om een groot deel van de lasten van de crisis bij de gepensioneerde te kunnen leggen.

3
8 Conradijntje

@3 In 2016 moesten 224 duizend huishoudens al ten minste vier jaar op rij rondkomen van een laag inkomen. Dat komt neer op 3,3 procent van alle huishoudens. In 2014 had nog 2,7 procent van de huishoudens een langdurig laag inkomen. De toename komt voornamelijk doordat meer huishoudens langdurig afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

Dus 96,7% niet deze groep is niet representatief voor hoe het gaat in Nederland.

12
9 mike45

@8 Welke lasten zijn dat dan die Rutte heeft neergelegd bij de AOW ers?

13
10 mike45

hoeveel % van deze huishoudens hebben eigenlijk op de vvd gestemd?

2
11 vliegende-tovenaar

Jeetje, als @2000 ,- al armoede betekent, dan moet ik straatarm zijn. Nu heb ik weinig problemen met mijn "armoede". Ik kan nog steeds op vakantie en heb nog steeds wat geld achter de hand, als er iets kapot gaat. Ik leef zuinig, maar ik kan mezelf niet arm noemen.

5
12 sockknitter

@7 : Begrijp ik uit je betoog dat je dus eigenlijk vind dat je 100% van je salaris als WIA uitkering zou moeten krijgen ?

5
13 Winterpret

@11 mensen met niet de Nederlandse nationaliteit mogen niet stemmen, en die wel de Nederlandse nationaliteit hebben die stemmen niet want daar zijn ze te lui voor.

9
14 mike45

@13 Meer want je hebt veel meer vrije tijd en vrije tijd kost geld dus je moet eigenlijk meer krijgen als je een uitkering ontvangt i.p.v. dat je werkt. Sarchasme off!

10
15 mike45

@13 .
In ieder geval dat iemand in de lagere loonschaal niet verdoemt is om op het randje van de armoe te moeten rondkomen met zoveel dienstjaren.

1
16 eigenmening

@10 Fiscalisering van de AOW en opschuiving van de beginleeftijd naar 67 jaar en 3 maanden waarbij de wens van de VVD en D66 is om deze verder op te schuiven naar 69-71 jaar.
Verder is door de politiek een ongunstige rekenrente bedongen bij de beheerders van pensioenfondsen waardoor indexeren van het aanvullende pensioen bijna niet meer mogelijk is. Neem nu het ABP: is al sinds 2008 niet meer geindexeerd waardoor de gepensioneerde nu al 20% heeft moeten inleveren. ABP loopt zelfs voor op de stijging van de AOW leeftijd: dat aanvullende pensioen gaat pas op het 68e levensjaar in en de premie is bovendien voor dit jaar verhoogd.

0
17 Conradijntje

@15 .
Ik had dat graag gedaan wat jij zegt maar mijn gezondheid houd dat tegen om leuke dingen te gaan doen en nog kan ik bijna niet rondkomen.

0
18 eigenmening

@17 er is helemaal geen extra fiscalisering van de AOW en de rente word niet bepaald door Nederland maar door de markt, doordat Nederland een hele hoge krediet status heeft en daardoor zekerheid bied aan beleggers nemen die genoegen met een hele lage rente, of zijn soms zelfs bereid daarvoor te betalen.

8
19 mike45

Mwa 'armoede'...

8
20 Yisrael

Armoede in Nederland is relatief

4
21 Noels91

@19 Gepensioneerden zouden zoals in het verleden altijd de regel was netto ongeveer op 70% komen te zitten tov het salaris. Hierbij werd rekening gehouden met het feit dat gepensioneerden geen sociale premies hoeven af te dragen over de AOW. Ongetwijfend heeft een politicus die geld rook hierop beargumenteerd dat dit discriminatie van werkenden is. Of het fiscaliseren van de AOW nu tijdens Rutte-1 of tijdens Rutte-2 beslist of van kracht is gegaan doet niet ter zake.
U heeft gelijk dat de pensioenfondsen te lijden hebben onder de lage rente die Europees worden vastgesteld - geen Nederlands maar Europees beleid. Echter of die ongunstige rekenrente nu echt nodig is of door de politiek gebruikt wordt om nu zo min mogelijk uit te keren zodat ze later nog een graai kunnen doen - daar zijn de meningen over verdeeld.

0
22 Conradijntje

@22 Alleen indien je een volledig pensioen hebt opgebouwd, geen pensioenbreuk hebt geleden dan kun je uitkomen op 70% van je loon, en gepensioneerde betalen nog steeds een gereduceerd belasting tarief over de eerste 2 schijven:

AOW ers
1 t/m € 20.142 18,65%
2 Vanaf € 20.143 t/m € 34.404 22,95%
3 Vanaf € 34.405 t/m € 68.507 40,85%
4 Meer dan € 68.507 51,95%

niet AOW ers
1 t/m € 20.142 36,55%
2 Van € 20.143 t/m € 33.994 40,85%
3 Van € 33.995 t/m € 68.507 40,85%
4 Meer dan € 68.507 51,95%

De ECB heeft wel invloed op de rente maar die word uiteindelijk bepaald door de markt, in Griekenland, Spanje en Portugal ontvang namelijk nog steeds rente op je spaargeld en die zitten ook in de Euro.

7
23 mike45

@12

Woon je alleen, samen of heb je een gezin?

0
24 Erika

Wederom blijkt dat de AOW’ers er het warmste bij zitten.

8
25 WijzeDwaas

Mensen moeten ook niet iedere x zo rechts stemmen.

0
26 Aragon

@25 Ja maar ze zijn zo zielig hè lol.

6
27 Yisrael

@25 AOW krijgt iedere Nederlander vanaf de leeftijd van 67 jaar en 3 maanden en dat is een relatief laag bedrag. Of een gepensioneerde er warm bij zit wordt door de hoogte van het aanvullende pensioen (en eventueel vermogen, aandelen en eigen huis) bepaald. Dus niet iedere gepensioneerde zit er warm bij.

0
28 Conradijntje

@28

Nee, niet iedere gepensioneerde zit er warmpjes bij. Maar gemiddeld wel! Het blijkt nu dat de groep die tegen pensioen aan zit er het slechtste aan toe is.

4
29 WijzeDwaas

@29 "Het blijkt nu dat de groep die tegen pensioen aan zit er het slechtste aan toe is."

Waar in de zin dat deze groep circa 5-7 jaar langer mag werken voor 50-70% van het oorspronkelijke pensioen. Echter je moet niet vergeten dat ook van degene die al met pensioen zijn gegaan het aanvullende deel niet geindexeerd wordt - die hoeven dus alleen niet langer te werken.

0
30 Conradijntje

@30

Keer op keer blijkt dat de pensionado’s (als groep) het beste weg komt en het hardste klaagt.
Ze zijn op ca 60 jarige leeftijd met pensioen gegaan en leven er al vele jaren riant van.
Dat de indexatie de laatste jaren niet is toegepast, dat klopt.
Daar gaat het eeuwigdurende geklaag dan ook over….

Maar de mensen die nú tussen de 55 en 67 zijn, die hebben het nakijken.
Dat bewijzen de harde cijfers wel weer. Ze moeten niet alleen 7-10 jaar langer doorwerken, maar zitten verhoudingsgewijs ook het meeste in de armoede.

4
31 WijzeDwaas

@31

Het probleem van de leeftijdsgroep 55-67 is dat de eenzijdig spelregels veranderd zijn in hun nadeel en dat voor hun de tijd tot het pensioen te kort is om nog te sparen voor de oude dag. Werknemers van 30 kunnen zich nog wel aanpassen aan de nieuwe spelregels. Echter ook die gepensioneerden zijn al met pensioen en kunnen doorgaans niet zeggen van: "He de financien vallen wat tegen, ik ga weer werken". Hun oude werkgever ziet ze al aankomen.... Die staan dus ook met de rug tegen de muur.

0
32 Conradijntje

@32

De oorzaak ligt in het verleden. Dat de AOW grens van 65 niet eeuwig houdbaar vertelden de demografische cijfers al tientallen jaren. De leeftijdsgroep 55-67 hád het dus wel kunnen weten.

Maar er waren politici die zelfs een paar jaar terug nog riepen: "65 blijft 65”.
Zo hielden dit soort politici een vals beeld voor.

4
33 WijzeDwaas

@8 U maakt gewoon een (dom) rapnummer en geloof me..de miljoenen stromen binnen question

0
34 netcat

@33 Het gaat niet alleen om die AOW leeftijd maar om de opeenstapeling van maatregelen: het verdwijnen van de oude lullen dagen, het verdwijnen van de VUT, de fiscalisering van het AOW, het niet meer indexeren van het aanvullende pensioen en het ABP heeft bijvoorbeeld ook iets met het nabestaanden pensioen veranderd.

0
35 Conradijntje

@24 We wonen samen, maar we leven van minder dan €1300,-
Wel moet ik toegeven, dat we een eigen huis hebben, dus de huur valt weg. Recht op AOW hebben we nog niet.

0
36 sockknitter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

3 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

4 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Desi Sax ComIndian Muslims Sex VideosXxx Video Indian SexyMuslim Sexy Video DownloadMum And Son Sexy FilmTubegalore.Celebrity Nudes On RedditBabyster PornLynda Carter BoobsBustedmomIndonesia XvidioIpvr-242Anehame Ore No Hatsukoi Ga Jisshi Na Wake Ga NaiX Video Hindi MeinMia Malkova BlackedMamatha Hot RomanceOmegle For SexGapefartingCorey Chase StuckLesbs In BedHentai UnsensoredHugest BoobsNome De Atrizes PornoresTittydrop GifNaked Videos Of LadiesGinger PawgIndian Adivasi Sex VideoShare Bed Porn VideosIndian Wife ThreesomDisney Princess PronForsed Porn TubePorn Games For IosFree Mature Lesbian PornIndian Best Pron VideoAsian BeaverMiq Khalifa NakedAfricanbootyLupuwellness NudeLatina BlackedCat3movie UsDaugther And Mother PornXmxx KoreanBelle SalopeNaked Boobs ImagesSuhagrat Xxx Hd VideoBang Brous ComLatina Short PornCathy HeavemLana Rhoafes NakedTrinity St Clair BbcAngela White BeachHqpormerPorno CacaSquirtersSneaking PornWww Xxx Bhojpuri ComMaeurn1Kerala Teen SexPussy Licking OrgasmBrazzers FastTamil South SexPorn K TibeBellasa PornCaity Lotz NudeLacie_may NudeBoobs Sucking Sex VideosChachi Ki XxxErica LaurenpornFre PornAsstrmorgXnxx CattoonChinese BlowjobAbella Danger BangbusXxx Videos In JapanRetro Porn StarsJaquie Et MichelleAnime Breast ExpansionHardcore PornxxxDeep Throat Big CocksFreakabritt NudesMorgpie CumRobin Mae PornAnnabel Redd BlackedNew Po RnMia Khalifa Sex PicHime_tsuEros BdsmUncuttwinksSex Therapy VideosTattoo SquirtMia Khalifa MasturbationHyderabad X VideoAnal In Yoga PantsMarure CuckoldبززبLầu XanhIndian Mom NudeMom Sexy Hd VideoFree Girl CamBig Black Booty PormAssamese Xvideo ComXnxx RasmikaTorture TitPornomiaTessa Folwer OnlyfansBrazzers New XxxUnicorn Riah PornChatrandomFansty PornLime TorentsMan With ApussyJessica Alba DeepfakeKolkata Bengali Bf VideoSexy DakhvaBengali PornographyHindi Sexy 3gp VideoHentai CumOrg Df6Gagging On BbcMother's Big TitsAmia MilayViralassBrezza BfIm Megan LivePornmsHazel.shoots Big LoadsMarathi Bhabhi PornIndian Aunty Sucking CockIncestchatChaturbate RecorderMadchen Amick NudeGood Morning XnxxTalia TaylorNao JingojiTommys BookmarksPegging Porn ComicsPlayboyplysFreebrazzers VidsFuta Animation PornSissyloverNude Girls ShowFakeagentColombian Porn ActorsXmoviesforyoyTichar XxxLeaked CelebsJojo Singer NudeHindi Sex BookArchana Puran Singh SexRahul Sex Video