Het gemaakte deeg op papier spuiten.
Volledig scherm
Het gemaakte deeg op papier spuiten. © Joke Couvreur

"Iedereen aast op recept 'macrons'"

RUMBEKE/OEKENEGeen Blasiuskermesse zonder Rumbeekse 'macrons'. Dit weekend hebben vrijwilligers weer duizenden koekjes gebakken. "Véél bakkers zouden hun ziel verkopen voor ons recept, maar slechts één iemand kent alle ingrediënten. Het is een beter bewaard geheim dan het recept van Coca-Cola."

  1. MIJN STAD. Het Roeselare van Gwendoline Lefere (52), bezielster van Zonder Honger naar Bed: “Voor een dosis groen kiezen we altijd deze plek”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Roeselare van Gwendoline Lefere (52), bezielster van Zonder Honger naar Bed: “Voor een dosis groen kiezen we altijd deze plek”

    Ze runt haar eigen zaak Lo Vie Marie, gespecialiseerd in retouches en maatwerk, is vrijwilliger bij het palliatief dagcentrum De Kade en is moeder van drie kinderen. Toch slaagt Gwendoline Lefere (52) er al jaren in om zich ook elke dag te ontfermen over degenen die het minder makkelijk hebben. Via de vzw Zonder Honger naar Bed helpt ze tientallen gezinnen die het financieel moeilijk hebben aan eten. “Ik vind het belangrijk dat Roeselare een warme stad is en lever hier graag mijn eigen bijdrage aan.” Ze leidt ons rond langs haar favoriete plekjes.
    Roeselare
  2. Dit zijn de kanshebbers voor de Horeca Awards, die voor het eerst ook een echte Roeselaarse horecalegende belonen
    PREMIUM

    Dit zijn de kansheb­bers voor de Horeca Awards, die voor het eerst ook een echte Roeselaar­se horecale­gen­de belonen

    De vijfde editie van de Horeca Awards Roeselare worden op woensdag 29 mei uitgereikt op Trax. Die avond wordt het kruim van de Roeselaarse horeca in de bloemetjes gezet als stimulans om het beste van zichzelf te geven. “En voor het eerst bekronen we ook een echte horecalegende met een Life Time Achievement Award”, aldus schepen Matthijs Samyn (CD&V). Maar wie zijn de kanshebbers in de zes categorieën? En welke plannen heeft de stad nog om de horeca de komende maanden extra in het licht te zetten?
    Roeselare