De diepgelovige Amerikaanse vicepresident Mike Pence.
Volledig scherm
De diepgelovige Amerikaanse vicepresident Mike Pence. © Photo News

Pastoor bekritiseert 'shithole'-uitspraken Donald Trump, diepgelovige vicepresident Mike Pence zit er ongemakkelijk bij

De pastoor van de kerk in Maryland waar de Amerikaanse vicepresident Mike Pence deel uitmaakt van de congregatie, heeft de mis zondag aangegrepen om te zeggen dat het gebruik van het woord ‘shithole’ ontmenselijkend werkt en dat het “lelijk” is om dat woord te gebruiken.

11 reacties

  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Politieke correctheid heeft ook niet veel zoden aan de dijk gebracht. Het is een uitnodiging tot een massale volksverhuizing, met alle gevolgen vandien.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Er wordt in de USA NIET meer op de bijbel gezworen, het mag, maar moet niet. Een juiste betiteling van deze landen is 2e of 3e wereldlanden, eventueel ontwikkelingslanden. Voor we te veel kritiek leveren, denk er over na wie in deze landen de dictaturen geinstalleerd heeft, en wie deze landen nog altijd uitbuit.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Guido je weet toch dat dat niet verplicht is in de VS. Je kan in eer en geweten zweren of op de Koran of eender welke religieuze tekst.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Moest Pence zo diepgelovig zijn zou hij niet aan dat circus mogen meewerken en opstappen zodra Trump ongepaste en boertige uitspraken doet.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Maandelijks wordt er door Pence in the oval office een godsdienstritueel georganiseerd waarbij preachers handopleggingen doen bij de president en zijn regeringsmedewerkers. De 'hallelujah's' en en de 'God protect the president for his excellent work' zijn dan niet van de lucht. Op tv hebben ze dat eens getoond en dat is echt een tenenkrullend schouwspel waarbij je onwel van wordt uit plaatsvervangende schaamte.