’Werklozen willen niet werken’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Doehetlekkerzelf in Overig  ·  273 Reacties

  • 7
  • 1960x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ben er absoluut een voorstander van dat mensen die werkeloos thuis zitten weer aan de slag moeten. Als ze dat niet doen dan is korten op de uitkeren geheel terecht. Waar ik echter een tegenstander van ben is gratis arbeid. Ik vraag me af hoeveel van de mensen die er in de 6 bussen zaten er daadwerkelijk een arbeidscontract hadden met minimaal een minimum loon. Ga er maar vanuit dat al die mensen die in de bussen zaten daar niets extra's voor kregen buiten hun uitkering. Tja, als je aan mensen vraagt of ze bereid zijn om te gaan werken voor het zelfde geld als de uitkering die ze hoe dan ook krijgen dan denk ik dat heel veel mensen zullen afhaken. Maak het interessant voor mensen om te gaan werken en ze komen vast wel. De vraag is natuurlijk ook of die mensen zelf zijn gestopt of dat ze zijn weggestuurd door de werkgever. Wat heel vaak gebeurd bij mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben is dat ze eerst op proef worden aangenomen. Dat wil zeggend dat die mensen voor de kat zijn viool aan het werk zijn. Zodra de proefperiode dreigt af te lopen blijken ze ineens niet meer te voldoen en trekken ze weer een nieuwe bus werklozen open. Zo kan het voorkomen dat iemand permanent op proef zit en dat de werkgever daar maximaal van profiteert.

0
251 RazorBlade

@250 "Nope.
Privatiseren van de sociale zekerheid. "

Blij dat u niet terug wilt naar "toen", maar privatiseren?

AUB zeg.
Hebt u helemaal niets geleerd van de privatiseringsdragen van de afgelopen jaren?

0
252 Mappie

@252 Kennelijk niet. Ik wil gewoon meer individuele vrijheid, vrijheid om mezelf tegen arbeidsongeschiktheid ofzo te verzekeren, om me tegen werkloosheid te verzekeren - en in welke mate.
Dat soort dingen.

Daarbij zullen private bedrijven strenger toezien op idioten als @242 .

4
253 Yisrael

@253 Ik ben geen slaaf. U mag dat zijn als u dat wilt.

3
254 Baldur

@254 Nee je bent iemand met een totaal gebrek aan zelfrespect, eigenwaarde, schaamte, verantwoordelijkheidsgevoel - en ga maar door. Liever een uitkering dan werken voor weinig, walgelijk.

3
255 Yisrael

@255 ik heb gewoon een baan hoor. Ik zeg alleen dat ik niet zou werken voor 9,25 Euro Bruto per uur. Dat vind ik slavernij en blijkbaar mag ik dat niet vinden van u.

3
256 Baldur

@256 Groot gelijk. Daar zou ik mijn bed ook niet voor uitkomen.

2
257 1050 hPa

@256 Je mag vinden wat je wil, daarop trek ik vervolgens een conclusie.
Jij kan iets wel slavernij vinden, maar helaas voor jou is dat geen meningskwestie.

4
258 Yisrael

@257 Dan ben je net zo erg.

Allebei het bewijs dat de uitkeringen - op zijn minst - te hoog zijn hier.

5
259 Yisrael

@257 Ik zou nu ook heel makkelijk kunnen zeggen dat ik daar niet mijn bed voor uit kom maar de vraag is natuurlijk of iemand anders dan zijn bed uit moet komen om mij te voorzien in mijn levensonderhoud.

Mensen zijn tot op zekere hoogte natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor de kansen die ze geboden worden. Als je goed kan leren en je mankeert verder niets dan is het natuurlijk absurd dat iemand ander voor jou zou moeten werken. Mensen die de kansen hebben en de mogelijkheid hebben om die kansen te benutten die moeten dat ook gewoon doen en dan hoef je echt niet voor een minimum loon te gaan werken.

Uiteindelijk zullen we toch ook moeten gaan kijken naar de opties die we hebben als er nog verder geautomatiseerd gaat worden. Humans niet not apply:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=7Pq-S557XQU

0
260 RazorBlade

@254 u bent meer slaaf dan de werkende mens Compleet afhankelijk van wat u toegeworpen krijgt, verantwoording afleggen over wat u doet en laat anders worden de toeslagen ingehouden of wordt u gekort. Puppet on a string

2
261 mo

@261 Ik ben een werkend mens. Ik werk alleen niet tegen een slavensalaris.

3
262 Baldur

@262 ok sorry had ik anders begrepen. Neemt niet weg dat ik het wel vind en zou dus wel voor t lage bedrag gaan werken. Je komt dan nl sneller aan een beter betaalde baan dan kansloos vanaf de bank.

2
263 mo

@263 Als je een paar jaar bijv magazijnwerk verricht kom je niet meer aan de bak buiten de magazijnen. Dat is helaas hoe het werkt.

3
264 Baldur

Zitten inderdaad een hoop figuren tussen die niet willen werken. Maar ook al zouden zij (gedwongen) te werk gaan de werkgevers zitten niet te wachten op dit volk

1
265 Hefan430

Nee, ze zitten te wachten op volk wat net van school komt en een jaar ervaring heeft. En niet op volk wat nog maar tien jaar of minder meegaat tot hun pensioen.

1
266 Doehetlekkerzelf

@253 "Ik wil gewoon meer individuele vrijheid, vrijheid om mezelf tegen arbeidsongeschiktheid ofzo te verzekeren, om me tegen werkloosheid te verzekeren - en in welke mate.
Dat soort dingen."

In een ideale wereld zou dat misschien gaan, maar de wereld is niet ideaal en de ervaring leert dat, als men krap zit, het eerste waarop bezuinigd wordt verzekeringen is.
Dat is al erg als men het eigenlijk wel kan betalen, maar de eigen verantwoordelijkheid niet neemt, met de gedachte: "mij gebeurt toch niets" en er maar vanuit gaat dat, in geval van nood, men toch wel geholpen wordt; het is erger als men simpelweg onvoldoende middelen heeft om zich te verzekeren en dat is zeker het geval als men (zonder subsidies) van een minimum rond moet komen.

Ik heb al vaker gepleit voor afschaffing van subsidies en aftrekposten en gelijktijdig optrekken van lonen, pensioenen en uitkeringen.

Zolang dat niet het geval is sta ik een systeem voor waarbij de subsidies rechtstreeks naar de betreffende instanties gaan, (verhuurder, zorgverzekeraar e.d.), zodat de daarvoor beschikbaar gestelde gelden in ieder geval niet aan andere zaken opgaan.
Ook zou men zelf moeten kunnen kiezen waar men zijn pensioenopbouw onderbrengt.

Er zijn heus wel dingen die ik graag anders zou zien, maar de weg daarheen zou ik zelf zeker niet via privatisering willen doen.

Voor mijn gevoel bewijst hetgeen gebeurd is de afgelopen jaren dat dat niet werkt.

Consument betaalt meer voor minder service en, als er iets mis gaat, dan schuift men de bal bij al deze particuliere bedrijven en onderafdelingen maar wat graat naar elkaar toe.
Niemand is verantwoordelijk voor het geheel immers.

0
267 Mappie

@267 Dat is het verschil tussen mensen als ik en mensen als jij. Ik denk puur egoïstisch, jij kijkt ook naar anderen.

Subsidies ben ik ook tegen ja. Lonen enzo mogen van mij door de markt bepaald worden. Ben ook tegen minimumloon.

En wat is er 'de afgelopen jaren' dan zo dramatisch geweest met privatisering?

9
268 Yisrael

@268 Je had in de feodale tijd geboren moeten worden.

11
269 Oebie

Mensen willen niet werken voor een kliekje feodale kolonialen als deze Huisman. Ze willen werken voor een eigen inkomen, voor collectieve voorzieningen waarvan iedereen gebruik van maken en niemand zich verrijkt, ze willen hoogwaardig werk doen in plaats van laagwaardig slavenwerk zoals tomatenplukken voor een uitkering. Dus in plaats van de inkomens van degenen die dit werk doen te verhogen en het werk ontwikkelder te maken worden er door feodale ondernemers vliegtuigen vol ongeschoolden uit lagelonenlanden gehaald die hier zwaar onder de prijs laagwaardig werk willen doen, en die zich zonder morren op de kop laten zitten. Laat Huisman zelf maar voor een uitkering tomaten gaan plukken en zich opdrijven door zo'n tomatenexploitant, met recht op een strafkorting als hij voor z'n menselijkheid opkomt.

0
270 zewa

@268 "Ik denk puur egoïstisch, jij kijkt ook naar anderen. "

Dus je geeft toe dat je egoistisch bent.

Laat ik het erop houden dat zelfkennis het begin is van alle wijsheid; er is dus nog hoop voor je question

0
271 Mappie

@268 "Subsidies ben ik ook tegen ja. Lonen enzo mogen van mij door de markt bepaald worden. Ben ook tegen minimumloon."

Subsidies moeten onnodig zijn; de markt is te vluchtig om daarop te bouwen en het minimumloon is de enige bescherming van de werknemer tegen totale uitubiting.

0
272 Mappie

@270 "ze willen hoogwaardig werk doen in plaats van laagwaardig slavenwerk zoals tomatenplukken voor een uitkering."

Of het nu voor loon of voor een uitkering is: als die tomaten niet geplukt worden heeft niemand er iets aan.

0
273 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 En als deze mensen niet zouden werken had je daar ongetwijfeld weer iets over te zeiken gehad. Sommige mensen zeiken nu eenmaal om het zeike...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@9 Ja het personeel is zichtbaar aan het werk, bij de klanten heb ik sterk m'n twijfels.Die lopen in van die soepjurken hebben een mobiele...

5 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

Weer het bekende linkse insinueren!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 Ze werken tenminste wel. ...

7 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Zie Hier
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Lijkt veel op die aanslag van 7/11 die door Hamas werd uitgevoerd!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Als ik naar de supermarkt ga, vooral in de late avond, krijg ik toch sterk de indruk dat ik in Marokko en Somalië woon. Alleen een klein...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@3Goed hè!Maar kan beter, via een enkele reis. :D...

14 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@3Ik ben tegen dat systeem, maar dat is wel een andere discussie....

16 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Strongoli
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@3Dat gaat ècht niet gebeuren, want als de wind verkeerd staat, krijgt Rusland te maken met een fall-out. En waarom zou Rusland z'n eigen b...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Manhwas.menFilmulete PirnoVídeos Del SexoYuliia LevchenkoR TiktokthotsHow To Prostate Massage VideoNehal Vadoliya HotTara AshleyTadap Web Series PornBelinda PornOverflow UncesnsoredLyra Skye NudeDirty SnapchatsSexy Babes PornPornor 3dFem Dom Ass LickسکسhdInland Empire EscortsJav UncenosredMallu Latest PornDelhi Metro Masturbation VideoDesi Ledy SexSasu Maa Ki ChudaiJessa Rhodes HotVintage PornographieBig Tit CheerleaderMaria Anjel DadcrushCharlize Theron NuseCreampie Eating CuckholdNsfw WebsiteStreaming PornmovieAncensouredToroñornoKimora QuinnRed Porn MoviesStreethoodworldBhad Bhabie Onlyfans Leaks香港 三 级 片Furry Femboy SexIndian Dehati SexPorn GolpoJapanese Homemade PornVer PornouQuadrinhos Heroticos GratisWild Things Diamonds In The RoughNxxx Sex ComScottygotfamsXxxxxxxxxsexNip SuckWife Fucks FriendSelf SuckpornNude Chicks On The BeachHamster Gay PornReality King SexMagan SelinasTana Mongeau Sex TapeBig Nude TitsMystique NudeBritish OliviaKxobbyPorn In PeriodsGujarati Bp XxxStranger XxxNakedfamilyBbb XxxxHookup VideosShraddha Kapoor PussyMilf CougarMyfreeamsSpicy Big TitdAnnaplusoneZarian MasoodPov Virtual SexFwtina Onlyfans LeakedVideo Por AmateurMassagem4mPorna JaponAdrienne Barbeau BoobsBlondelashes19 PornSunny Leone Sex Video ComGujarati Xxx BpBbc Anal PornMan Kissing BoobsTadap Porn VideosErotic MovesCumming On PhoneCumcuntMasturvacin FemeninaSexo Les BianasLauren Gernan NudeXxx GonzoxTaiva PornCzechoslovakian NudesCestflixKelly MadisonPoke AbbyIpadpornJozyblows NudeBoy Sex VideoNepali FuckGay Gym SexHot Sex With BhabiNude Indian WomwnTube8_comSexchat CamsXredwapHeena Khan Sexy PicsLesbianhardcorepornAgedlovePakistani Desi Porn VideosReddit Nsfw IndexWap PornXvideos BangladeshSunny Lione ComFacesitting IndianSma PornVicky Aisha OnlyfansSexxy Red Nudes.Bank SpankStep Mom BrazzersJennifer Jason Leigh NakedStepmom Xnxx VideoDeni DanialFilmes IncestoNude Beautiful WomanBangbros Sexy VideoAunty PormSon Strips MomAmanda Crny PlayboyTeens Threesome AnalHindi Bp Video DownloadNessa PornhubTmnt 2012 AprilMumbai Girl Sex VideoDesi Anal VideoVip 4k ComYoutuber NudesComedy FuckLesbianasslickAbbie Maley Riley ReidHot Wifexxx.comXcideoNaked Chear LeadersSusan Sarandon's BoobsAnalteacherEnglish Sex Full MovieHandjob AmateurPorn Sexy Video HindiIndian Mature SexMalu Trevejo Ass