Nieuws

Begraafplaatsdieven Zutphen gepakt

Voor de diefstal van spullen van een begraafplaats in Zutphen zijn twee mannen aangehouden. De mannen kwamen in beeld na een uitzending van Bureau GLD.
WARNSVELD - Voor de diefstal van spullen van een begraafplaats in Zutphen zijn twee mannen aangehouden. De mannen kwamen in beeld na een uitzending van Bureau GLD.
In oktober sloegen de mannen toe. Op de uitgezonden bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen een gereedschapsschuurtje openbreken en duur gereedschap meenemen.

Vaker doelwit

Bij de begraafplaats in Zutphen is al vaker gereedschap gestolen. Bij een van de inbraken waren twee mannen vastgelegd. Die zijn door de uitzending herkend. De politie heeft beide heren aangehouden. Het gaat om een man van man van 20 uit Zutphen en een man van 34 uit Lochem. Binnenkort moeten zij zich melden bij de rechter.

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma Bureau GLD wordt wekelijks uitgezonden bij Omroep Gelderland. Woensdag zijn beelden te zien van overvallers in Nijmegen. Zij gaan er hard vandoor als de eigenaar van Tweety snack het op een schreeuwen zet. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl