Wethouder Eerdmans bij De Verwoeste Stad
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

'Bekende Rotterdamse beelden moeten meer uitleg krijgen'

Belangrijke beelden in Rotterdam moeten een plaquette krijgen met achtergrondinformatie over het beeld. Volgens wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) hebben bezoekers van de stad vaak geen idee waar de kunstwerken over gaan. En dat is zonde, vindt de wethouder van Leefbaar Rotterdam.

Het eerste beeld waar een uitgebreide uitleg bij komt te hangen is De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine op Plein 1940. Bij het beeld staat al een bord met wat informatie, maar volgens de wethouder is dat niet genoeg.

Bombardement

"Het is een prachtig beeld, maar mensen zien niet meer dan dit", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Als je ervoor staat, zie je de details niet. Waar gaat het over? Waar stond Zadkine voor? Wat deed het bombardement met de stad?" Al die informatie komt straks op de muur bij het naastgelegen Maritiem Museum te staan. Mensen moeten voor informatie over de oorlog volgens de wethouder nu echt nog naar een museum.

Santa Claus, ook wel bekend als Kabouter Buttplug

Als het aan Eerdmans ligt, krijgt niet alleen De Verwoeste Stad een plaquette met informatie. Ook bij andere beelden zoals Santa Claus, ook bekend als Kabouter Buttplug, moeten borden met meer informatie komen.

Wanneer de plaquettes worden opgehangen, is nog niet duidelijk. Die bij De Verwoeste Stad komt er in elk geval als eerste. "Daar zijn al centen voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl