Brandweerlieden zoeken naar overlevenden in het puin op de Paardenmarkt in Antwerpen
NOS NieuwsAangepast

Zeker 14 gewonden door explosie in pand Antwerpen

In het centrum van Antwerpen is een explosie geweest in een gebouw. Volgens de politie zijn zeker veertien mensen gewond geraakt. Een van hen is in kritieke toestand. Vijf anderen raakten zwaargewond. Er wordt niemand meer vermist, maar voor de zekerheid zoeken de hulpdiensten nog door naar mensen onder het puin.

Drie panden zijn zwaarbeschadigd geraakt door de ontploffing. De gevel van de panden is deels weggeblazen.

De brandweer gebruikt hoogwerkers om van bovenaf naar mensen te zoeken. Ook wordt er een speurhond ingezet. Volgens de brandweer wordt de actie bemoeilijkt door het onstabiele puin.

Geen terreur

De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. De politie laat weten dat het niet gaat om terrorisme.

Mogelijk is de explosie veroorzaakt door een gaslek. Op de begane grond van de beschadigde panden zat een Italiaans restaurant.

Studenten

De explosie gebeurde aan de Paardenmarkt, in het Schipperskwartier. In die buurt wonen veel studenten.

"Ik zat televisie te kijken en toen was er ineens een luide knal", vertelt studente Noa Tuyaerts aan de NOS. Ze woont een paar huizen verderop. "Alles trilde en toen ik uit het raam keek zag ik veel rook."

Eerste beelden chaos Antwerpen

De gemeente Antwerpen heeft het rampenplan afgekondigd. De Paardenmarkt is afgezet, waardoor alleen hulpdiensten erbij kunnen komen. Een deel van de bewoners kon vannacht onder begeleiding terugkeren naar hun woning. Voor de mensen die in de beschadigde panden wonen, is opvang geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl