Buitenland

Weer aanrandingen door groepen ‘Noord-Afrikaanse’ mannen, tijdens festival in Duitse Essen

04-09-2016 18:57

In het Duitse Essen zijn afgelopen weekend meerdere jonge vrouwen aangerand door ‘mannen van buitenlandse’ of ‘Noord-Afrikaanse‘ afkomst. Dit gebeurde tijdens het ‘Essen Original’ stadsfeest. Tenminste vier vrouwen hebben zaterdag aangifte gedaan maar de politie vermoedt dat die vier aangiftes nog maar ‘het topje van de ijsberg zijn’. Vrijdag kwam bij de politie ook al enkele meldingen binnen.

De polizei houdt er rekening mee dat ‘aanranding’ een afleidingsmanoeuvre kan zijn voor zakkenrollerij en houdt rekening met zakkenrollende bendes. De polizei heeft drie verdachten aangehouden maar deze zijn zondag weer in vrijheid gesteld.

De manier waarop de vrouwen werden aangerand doet sterk denken aan Keulen afgelopen oudejaarsnacht: de slachtoffers werden ingesloten door groepen jonge mannen en vervolgens uitgescholden, geslagen, betast en bestolen. Ook ging het hier, net als in Keulen, om jonge slachtoffers, allen tussen de 17 en 18 jaar oud.

Volgens een politiewoordvoerder waren de daders volgens de slachtoffers ‘van Noord-Afrikaanse of Arabische afkomst’. Ook de politie zelf gaat, mede door verklaringen van getuigen, uit van ‘immigranten of mannen met immigrantenachtergrond’.